"Obok" siebie poszukaj dokładniej - @psulek
Echosonda Garmin STRIKER™
#1201 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2020 - 07:31
#1202 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2020 - 09:22
"Obok" siebie poszukaj dokładniej - @psulek
Ten „namiar” znam już z wątku.
#1203 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2020 - 17:32
Byłem. Niestety nie mają na stanie z gt40.
Strikery występują tylko z GT52 lub bez przetwornika.
GT40 wypadł już z oferty Garmina
Musisz poszukać w sklepach internetowych pewnie maja coś w magazynach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- kemot11 lubi to
#1204 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2020 - 17:43
#1205 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2020 - 20:33
No tu raczej kolor się tak mocno nie zmienia przy twardym dnie. Ja zauważyłem ze przy twardym obraz dna( ta żółta kreska) w zależności od twardości robi się szeroka na b.twardym i wąska na miękkim. Też z tym walczyłem i po przesiadce z Lowrance nie mogłem się odnaleźć. Warto przy szukaniu twardego przejść na ręczne ustawienie głębokości aby był margines na dole do wyświetlenia szerszej kreski .
#1206 ONLINE
Napisano 09 marzec 2020 - 20:41
Tak jak piszesz, szeroka linia oznacza po prostu mocne odbicie. Przy ustawieniu auto twardość może być przekłamana na nagłych spadkach, ponieważ przy gwałtownym wzroście głębokości echo zwiększa moc w związku ze zmianą zakresu i pasek może się sam poszerzyć.
- GregorS lubi to
#1207 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2020 - 00:46
#1208 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2020 - 14:36
Szybkie pytanie dotyczące stiker 7 czy jest opcja podłączenia echo do komputera ? zgrania pliku z mapami ? jeśli tak to przy pomocy jakiego programu ? bo jedyne jakie znalazłem to na "macanki " ze sklepu plej a nie korzystam z tego tworu.
#1209 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2020 - 17:50
Szybkie pytanie dotyczące stiker 7 czy jest opcja podłączenia echo do komputera ? zgrania pliku z mapami ? jeśli tak to przy pomocy jakiego programu ? bo jedyne jakie znalazłem to na "macanki " ze sklepu plej a nie korzystam z tego tworu.
Jakie na "macanki"? Nie można po prostu napisać że zrozumieniem... Efekt koronawirusa czy kwarantanny?
Użytkownik jarbol edytował ten post 25 marzec 2020 - 17:50
#1210 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2020 - 21:30
Na stronie garmina znalazłem programy do pobrania na urządzenia mobilne , pobiera się je przy pomocy sklepu play i coś z "jabłkiem"
chodzi o to czy jest jakiś program przy pomocy którego można zrzucić mapę na komputer tylu laptop lub tradycyjny .
Nie mogę się coś przyzwyczaić do technologi macanej- dotykowej zwyczajnie wole wciskowe telefony , komputery , tokarki , frezarki i kokpity pojazdów
#1211 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2020 - 06:43
#1212 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2020 - 15:18
To chyba nic nie wymyślę bo aktiw kapitan też tylko na urządzenia mobilne i nie ma opcji pobrania pod windowsa
#1213 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2020 - 16:02
#1214 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2020 - 00:21
To chyba nic nie wymyślę bo aktiw kapitan też tylko na urządzenia mobilne i nie ma opcji pobrania pod windowsa
Są dostępne emulatory na windows np.https://www.google.c...YVik1ieoL9sNgro
App z Androida śmigaja na "okienkach"
#1215 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2020 - 10:20
Działa ktoś sprawdzał?Są dostępne emulatory na windows np.https://www.google.c...YVik1ieoL9sNgro
App z Androida śmigaja na "okienkach"
Nie mam teraz jak bo mam daleko kompa. Jak dobrze działa to fajnie jest sporo aplikacji które chciałbym mieć na pc
Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
#1216 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2020 - 10:48
Gdzie mogę sprawdzić co się zmieniło (zmienia) wraz z nową aktualizacją z wersji v7.40 do v7.50? Krótko mówiąc - jakie zmiany w nowej wersji?
Dzwoniłem do Garmina bo mam problem z aplikacją Active Captain na telefonie Huawei - miedzy innymi nie ściaga aktualizacji i przy okazji dowiedziałem sie , ze w aktualizacji poprawili jakies elementy zwiazane z przesyłem danych ale szczegółów nie znam.
Ma ktos jeszcze problemy z aplikacją Active Captain i telefonami Huawei??
#1217 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2020 - 18:42
Pomocy,narobiłem ambarasu ze Strikerem 7 SV.Jako że sezon się zbliża a echo leżało nowe od zimy postanowiłem wgrać sobie mapy ze społ. Active captain.Robiłem wszystko zgodnie z wyświetlanymi komunikatami i zaczęła się pobierać jeszcze jakaś aktualizacja i wtedy odłączył mi się aku .No i dupa blada, echo zgasło i koniec nie ma nic ,wyświetla się tylko SOFTWARE MISSING.Czyli jak to rozumieć że skasowało oprogramowanie???Czy da się to naprawić(samemu w domu) czy tylko pozostaje serwis Garmina? Bardzo proszę o pomoc i co teraz z tym robić.
#1218 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2020 - 16:44
No chyba serwis. Znajdź w necie jak zrobić twardy reset, jakaś kombinacja klawiszy( albo długo przytrzymać przycisk zasilania nawet 10s). Jak nie pomoże to serwis.
#1219 ONLINE
Napisano 30 kwiecień 2020 - 17:07
Pomocy,narobiłem ambarasu ze Strikerem 7 SV.Jako że sezon się zbliża a echo leżało nowe od zimy postanowiłem wgrać sobie mapy ze społ. Active captain.Robiłem wszystko zgodnie z wyświetlanymi komunikatami i zaczęła się pobierać jeszcze jakaś aktualizacja i wtedy odłączył mi się aku .No i dupa blada, echo zgasło i koniec nie ma nic ,wyświetla się tylko SOFTWARE MISSING.Czyli jak to rozumieć że skasowało oprogramowanie???Czy da się to naprawić(samemu w domu) czy tylko pozostaje serwis Garmina? Bardzo proszę o pomoc i co teraz z tym robić.
Spróbuj wgrać poprzez kartę SD aktualne oprogramowanie sterujące echem.
#1220 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2020 - 18:06
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych