Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Echosonda Garmin STRIKER™

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1650 odpowiedzi w tym temacie

#1381 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 30 marzec 2021 - 20:00

Ja ratuje się tym że zaznaczam sobie każdy krzak,kamień ewentualnie rośliny. Maciek czy humminbira automatycznie naniesie roślinność ,karcze??Załączony plik  Screenshot_2021-03-30-20-55-26-64.jpg   69,93 KB   30 Ilość pobrań

#1382 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 marzec 2021 - 20:02

Większość sam robiłem, najgorzej jak ktoś przyjezdny zaczyna skanować z błędnie ustawioną głębokością, wtedy wychodzą niezłe "kwiatki" w mapie. Navionics podglądałem na darmowej wersji to może dlatego taka lipa.

Algorytmy QD na portalach uśredniają pewnie te nastawy, niemniej, fajna sprawa,że biegasz sam. 

Znajomi z daleka wyciągnęli dane z QD, i ustalili, że interpolacja jest 22-24m na stronę, czyli jeśli popłyniesz dalej niż 50m track od tracka- izobaty będą dwie, bez malowania pomiędzy nimi, jeśli bliżej- echo przerysuje to jako fragment zmapowanego dna. 

#1383 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 marzec 2021 - 20:10

Ja ratuje się tym że zaznaczam sobie każdy krzak,kamień ewentualnie rośliny. Maciek czy humminbira automatycznie naniesie roślinność ,karcze??attachicon.gif Screenshot_2021-03-30-20-55-26-64.jpg

Zerolines w Helixie:

głębokość

twardość

połacie roślinności

w Solixie - to samo + nakładka struktury z SI

Za to każdy hb ma bardzo przydatną funkcję do aktywowania w nastawach- przy robieniu waypointa robi też screenshota i majac dane z karty w echu- na mapie widzisz waypt+ widok z obrazowania. 

#1384 OFFLINE   kkonrad

kkonrad

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • Lokalizacjabialystok
  • Imię:konrad
  • Nazwisko:k

Napisano 30 marzec 2021 - 20:46

Chyba za dużo mam waypt oznaczonych , zostanę przy garminach, nie widzi mi się klejne 3 lata oznaczać każdy krzaczek;) ,dzięki za info.

#1385 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4811 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 30 marzec 2021 - 20:49

Chyba za dużo mam waypt oznaczonych , zostanę przy garminach, nie widzi mi się klejne 3 lata oznaczać każdy krzaczek;) ,dzięki za info.

GPS Babel- darmowy soft konwertuje garminowski .gpx format do hb- .hwr, to nie jest problem , po prostu jak zmiana nie wnosi wiele- nie ma sensu kombinować. 

#1386 OFFLINE   Bartek1989

Bartek1989

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 500 postów

Napisano 31 marzec 2021 - 05:57

A w striker 4 plus jest opcja ustawiania głębokości? Tworzyłem mapy na wiosnę gdzie poziom wody był wysoki, latem qd nie odpalałem bo mapy bez korekty rysowało

#1387 OFFLINE   GregorS

GregorS

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 717 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Grzegorz

Napisano 31 marzec 2021 - 07:43

A w striker 4 plus jest opcja ustawiania głębokości? Tworzyłem mapy na wiosnę gdzie poziom wody był wysoki, latem qd nie odpalałem bo mapy bez korekty rysowało

Wejdź w opcje rysowania i tam zobacz, w 7SV jest...

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

#1388 OFFLINE   Jozam

Jozam

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 17 kwiecień 2021 - 09:09

Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach  GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika. 

#1389 OFFLINE   wojtex

wojtex

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 16 czerwiec 2021 - 16:14

Witam Panowie szukam dobrego sprawdzonego uchwytu do 9tki. Uchwyt potrzebny to pontonu może być przykręcony do pawęży bądź coś innego ciekawego.
  • ppawel_15 lubi to

#1390 OFFLINE   wojtex

wojtex

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 16 czerwiec 2021 - 16:14

Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika.

Ma

#1391 OFFLINE   wojtex

wojtex

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 16 czerwiec 2021 - 16:17

Nawiązując do opisywanych już różnic w przetwornikach GT-40-TM i GT-52HM-TM to sądzę, że GT-40 nie ma CHIRP-a w obrazowaniu tradycyjnym. Czy to jest jakoś widoczne w użytkowaniu dla przeciętnego użytkownika.

Ma

#1392 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1136 postów

Napisano 16 czerwiec 2021 - 17:59

Witam Panowie szukam dobrego sprawdzonego uchwytu do 9tki. Uchwyt potrzebny to pontonu może być przykręcony do pawęży bądź coś innego ciekawego.

Ja zrobiłem sobie na systemie Borika Fasten, plus taki że mam kilka platform-podstaw przyklejonych i można sobie echo przekładać gdzie się podoba,na kuli ekran fajnie obraca się w każdą stronę.

Załączone pliki

• TrikWe lubi to

#1393 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 16 czerwiec 2021 - 20:15

Witam czy ktoś wie gdzie kupię nakrętkę do strikera5 która przykręca się echo do uchwytu.dzisiaj właśnie jedna się odkręciła i wpadła do wody

#1394 OFFLINE   wojtex

wojtex

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 16 czerwiec 2021 - 23:30

Witam czy ktoś wie gdzie kupię nakrętkę do strikera5 która przykręca się echo do uchwytu.dzisiaj właśnie jedna się odkręciła i wpadła do wody

Kup/znajdź śrubkę odp długości i średnicy, później w korku od czegoś z butelki 1.5l zrób dziurę i na tą chwilę wystarczy.

#1395 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 17 czerwiec 2021 - 07:40

Tak wiem że na tą chwilę wystarczy ale chciałbym wiedzieć czy taka śrubka jest dostępna gdzieś w sprzedaży

#1396 OFFLINE   MaciekH

MaciekH

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 17 czerwiec 2021 - 08:40

Z tego co wiem Garmin  nie sprzedaje żadnych części do echosond. Taką śrubę kupisz w Casto itp. albo na alledrogo oczywiście zamiennik. Na marginesie Garmin nie odpisuje również na maile ani nie odbierają tel. Jednym słowem obsługę posprzedażową mają gdzieś.

#1397 OFFLINE   rapek

rapek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • Lokalizacjasudety

Napisano 17 czerwiec 2021 - 09:27

Chodzi o tą z boku ekranu przykręcają do uchwytu?

#1398 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 17 czerwiec 2021 - 10:26

Dokładnie  tak

Chodzi o tą z boku ekranu przykręcają do uchwytu?

Dokładnie ta 

#1399 OFFLINE   rapek

rapek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 425 postów
  • Lokalizacjasudety

Napisano 17 czerwiec 2021 - 10:34

Jak jest taka sama jak w siódemce to chyba będę miał

#1400 OFFLINE   tomchaf11

tomchaf11

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 362 postów
  • LokalizacjaSIEDLCE

Napisano 18 czerwiec 2021 - 16:07

Po naradzie kolego dorobiłem nakrętkę z zatyczki od kleju i śruby-zalałem to klejem na gorąco. Wyszła tą nakrętka prawie jak orginalna

• rapek lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych