Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 02 styczeń 2016 - 11:51

Jak ktoś mieszka blisko Olsztyna - Torunia to zapraszam do nowo otwartego ośrodka narciarskiego na pograniczu woj. warmińsko-mazurskiego i kujawsko-pomorskiego. ;) http://kurzagora.pl/Trasa najdłuższa 800 metrów :)

#62 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 06 styczeń 2016 - 00:59

Jak ktoś mieszka blisko Olsztyna - Torunia to zapraszam do nowo otwartego ośrodka narciarskiego na pograniczu woj. warmińsko-mazurskiego i kujawsko-pomorskiego. ;) http://kurzagora.pl/Trasa najdłuższa 800 metrów :)

Widzę, że i na północy są narciarze :) Jak ja się cieszę, że mieszkam na południu Polski :)

#63 OFFLINE   urasenty

urasenty

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 767 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel

Napisano 06 styczeń 2016 - 10:20

W Gołębiewskim w Mikołajkach otworzyli też górkę.Trasa 800m,4 osobowa kanapa. Fajna alrenatywa dla spędzających sylwestra na mazurach. Byłem i polecam.

#64 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 08 styczeń 2016 - 22:35

Ostatnio spędziłem dwa dni z rodziną na Złotym Groniu. Warunki dobre. Co mi się spodobało, to mały wyciąg talerzykowy dla dzieciaków. Kupiłem synkowi sprzęt na ten sezon i jestem naprawdę zadowolony z jego zapału do nart. Ma siłę w nogach i dobrą równowagę. Dziś spędził całe 4h na stoku  - wracając do domu spał jak padnięty :)

#65 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 10 styczeń 2016 - 20:23

Dziś znów zaliczyliśmy rodzinny wyjazd. Synek robi postępy na stoku ale ojca słuchać nie chce - woli jeździć z mamą. Dziś był wolny i miękki śnieg, dobry do nauki jazdy. Ponawiam pytanie, kto jest chętny na wspólny wyjazd na nartki/deskę?

#66 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów
  • LokalizacjaPensjonat pod pstrągiem

Napisano 15 styczeń 2016 - 12:47

Mosorny Groń wczoraj rano o 9:30. W nocy spadło 10cm śniegu. Więc stok trochę jak ja to mówię "tępy" momentami hamujący śnieg ale pogoda bajka. Ludzi do południa było całe.,.. 50 osób. Więc zero muld sztruksik i opalanko na krzesełku. Jak ja lubię mieszkać dwa kilosy od wyciągu... B)

1zpjdj5.jpg

• wojciiech, thug i Piotr123 lubią to

#67 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 15 styczeń 2016 - 13:15

I krótki filmik niestety z telefonu. Obrazuje "presję" jaką mamy w tygodniu na stoku B)

https://youtu.be/4v2VN5r9FKU

#68 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 16 styczeń 2016 - 16:28

Wczoraj byłem na Cisowej, dziś Pilsko. Mogę tylko pomarzyć o takim stoku! Krisu w weekend z rana też tak jest? Dużo ludzi przyjeżdża na narty? Daj znać i się spakuję i jutro jadę do Ciebie na nartki! Od której kolej zaczyna jeździć?

Użytkownik -PYTOON- edytował ten post 16 styczeń 2016 - 16:29

#69 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • Imię:Robert

Napisano 16 styczeń 2016 - 17:11

Mosorny Groń wczoraj rano o 9:30. W nocy spadło 10cm śniegu. Więc stok trochę jak ja to mówię "tępy" momentami hamujący śnieg ale pogoda bajka. Ludzi do południa było całe.,.. 50 osób. Więc zero muld sztruksik i opalanko na krzesełku. Jak ja lubię mieszkać dwa kilosy od wyciągu... B)

1zpjdj5.jpg

Warunki miałeś  świetne .Fakt , że mieszkać tak blisko to duży plus. Wolna chwila i można na narty .

#70 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 16 styczeń 2016 - 19:33

I to jest cały sekret ;) . Jest fajna pogoda, dobre warunki, biznes mam swój własny, więc jak jest super to na dwie godziny rano robię sobie dyspensę i dziki szał.

PYTOON, teraz zaczynają się ferie więc w weekendy będzie obłożenie. W tygodniu mniejsze ale też będzie. Mosorny jest generalnie mało uczęszczanym wyciągiem na uboczu. Nie jest popularny bo trasa jest trudna. Z małymi dziećmi odradzam szczególnie jak są ludzie.  Plus jest taki, że tu raczej ludzie przyjeżdżają konkretnie pojeździć więc nie ma dużo takich co blokują stok i idiotów w dżińsach jeżdżących na krechę. Najlepiej zasadź się na ten wyciąg zaraz po feriach jak skończy śląsk(chyba) bo wtedy robi się luźno. Dziś byłem popatrzeć ale pełny parking i full ludzi na stoku. Jutro ma być mega pogoda bo skończył padać śnieg łącznie spadło dzisiaj 15cm, teraz będzie słońce mrozik i wiatr ze wschodu. Ale nie pojadę bo ludzi się zwali. Wyskoczę w poniedziałek rano na 9(wtedy startuje), takie życie na wiosce-jeździsz kiedy chcesz B)

#71 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 16 styczeń 2016 - 19:59

Krisu zawsze mogę wyskoczyć sam na stok. Dzięki za rady. O której jutro rusza wyciąg?

#72 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 17 styczeń 2016 - 07:34

Wyciąg jeździ od 9 rano do 18. Warto być wcześniej żeby nie stać po karnet jeśli jest to weekend. Chyba można też zakupić przez internet i wtedy problem z głowy. Jakbyś się wybierał to daj znać. Pojeździmy.

#73 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 22 styczeń 2016 - 18:39

No i jak tam riderzy, jeździ ktoś? Ja byłem dzisiaj na jak ja to nazywam "trzy szybkie" czyli nie brałem czasowego karnetu tylko trzy zjazdy pojedyńcze. Po pierwsze po to, co by nogi się nie zastały, po drugie i w sumie najważniejsze chciałem zobaczyć ile dosypało śniegu bo powoli wszystko zmierza do jeżdżenia poza trasami co najbardziej lubię. Na szczycie Mosornego naturalnego śniegu tak ok 40cm, więc jutro się wybieram.  Zjadę jakieś 2km na dziko i reszta z buta bo śniegu jak na razie za mało. Ale wolę jeden zjazd w ciszy  i kontemplację niż 10 po stoku. Pozdro dla rajderów  B)

autb4p.jpg

#74 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 22 styczeń 2016 - 22:49

A mi się dziś w końcu udało odkurzyć biegoweczki😃 latarka na głowę,-15 i puściutka trasa😊

Załączone pliki

#75 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 24 styczeń 2016 - 00:46

Dziś byłem na Złotym Gorniu z rodziną. Synek w czasie nauki taty nie słucha, tata kombinuje jak wiedzę przekazać. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale Kuba jeździ co raz szybciej. Od jutra zaczynam studiować materiały dotyczące nauki dzieciaków :) .

#76 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 24 styczeń 2016 - 07:18

Dzieciaki nie mają instynktu samozachowawczego i niczego się nie boją. Ja niedługo będę z moim to samo przechodził. Na razie jest za mały na naukę ale przyszły sezon pewnie już tak. I to będzie numer bo muszę narty odkurzyć. Lepiej niech się najpierw na nartach nauczy jeździć a nie na parapecie.

Jak nie będzie słuchał to do instruktora sprawdzone i działa. Przed obcym dzieciak ma więcej respektu.

#77 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2701 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 24 styczeń 2016 - 21:42

Widzę że lipa z pogodą się robi  :(

#78 OFFLINE   Krisu23

Krisu23

Zniewalam okazy

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2620 postów

Napisano 26 styczeń 2016 - 07:06

Oj straszna. Od wczoraj odwilż, śnieg znika w oczach. Przynajmniej ten naturalny bo na wyciągach jest go w opór. U mnie śnieżyli do samego końca co noc chodziły armatki. Wczoraj niby niedziela ale cały dzień lał deszcz więc nie chciało mi się dupy ruszyć na stok. Trzeba poczekać aż się to przewali i zmieni na lepsze. A było już tak pięknie:(

2lcthzt.jpg

#79 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2701 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 26 styczeń 2016 - 16:39

K....a  :angry: a ja tylko tydzień urlopu mam i w piątek ruszam. Myślałem, że co jak co, ale śnieg na początku lutego w górach będzie... a tu jak ze słońcem w lipcu nad morzem  :angry:   

#80 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 334 postów

Napisano 26 styczeń 2016 - 19:02

Ponoć jest taka zależność, że jak w USA przywali sroga i śnieżna zima, to my w Europie o zimie możemy zapomnieć   :ph34r:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych