a są jeszcze moje odciski palców ? fajny blank, bardzo uniwersalny, piękna wędka, ale odpał ITO z SKTS, to moim zdaniem pomyłka
Kijek jest tak wychuchany, że zastanawiam się co wy z nimi robicie hehe Co to jest SKTS?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:17
a są jeszcze moje odciski palców ? fajny blank, bardzo uniwersalny, piękna wędka, ale odpał ITO z SKTS, to moim zdaniem pomyłka
Kijek jest tak wychuchany, że zastanawiam się co wy z nimi robicie hehe Co to jest SKTS?
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:19
uchwyt, a przynajmniej jego połowa w tym akurat wypadku, ale idea ta sama
Użytkownik bazyloss edytował ten post 16 grudzień 2015 - 23:21
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:22
Mam kijek megabass pagani trout- PTL 63UL.
Nie używam go, bo jest przyciężki (nie blank, ale dolnik).
Nawet go nie lubię, bo porysował stopkę jednego z moich najlepszych kołowrotków (został wtedy w nerwach sprzedany )
Jakiś czas później zaczęło mi go brakować i kupiłem drugi. Dlaczego? Bo ...jest po prostu piękny.
Mogę się na niego gapić, macać i podziwiać szczegóły wcale nie potrzebuję, żeby był użyteczny.
Powstał we współpracy dizajnerskiej z włoską firmą Pagani, która produkuje m.in. Pagani Zondę...
Mam ten sam , jeno 7'6" i tez rysuje stopki
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:25
UFMy pstrągowe też nie rysują ale sa uzbrojone NOGAMI
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:26
co to za pokrowiec??? Nieoryginalny przecie...oryginał był w kratę jak flanelowe koszule mechaników z USA
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:28
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:30
co to za pokrowiec??? Nieoryginalny przecie...oryginał był w kratę jak flanelowe koszule mechaników z USA
flanele od MB są CooL, ale nie gorsze te moherki jak w Kirisame
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:30
Ja nazwę sklepu wziąłem od kija MEFISTO
Użytkownik MefistoFishing edytował ten post 16 grudzień 2015 - 23:30
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:32
Super info, wiedziałem Kamil że wrzucisz do dyskusji sporo dobrego, dzięki!
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:34
kołowrotkami MEGABASS bym się nie podniecał.....ale patyków MEGABASS nikt designersko nie skopiuje ....jak już ktoś prawie zakończył kopiowanie sukcesem to wychodzi coś nowego znów wyprzedzając resztę o kilka epok....
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:37
ja akurat preferuję kołowrotki nad wędkami MB
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:38
Tyś jest Bazyliszku ewenement na skalę światową
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:38
To fakt, IS-y, IP-ki to masło w maśle zamknięte w szczelnej maselniczce...
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:41
zgadza się, trochę ubolewam, bo pierwszy miał szkota a ten ma "zastępczy"
Swojego czasu, jak dostałem piany, że porysował mi exista, to napisałem do MB, że robią kaszanę z tym mocowaniem.
Dostałem nawet odpowiedź....mniej więcej taką, że można zabezpieczyć stopkę, ale w Japonii nikt tego nie robi
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:47
uchwyt, a przynajmniej jego połowa w tym akurat wypadku, ale idea ta sama
Możesz objaśnić? No chyba, że temat jest tylko dla fachowców, to więcej nie pytam
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:48
Tyś jest Bazyliszku ewenement na skalę światową
wędki MB, to po prostu nie do końca moja bajka, są piękne, dobrze wykonane, ale dla mnie bardzo ważna jest waga i wyważenie, a tu niestety nie zawsze jest tak fajnie
nie jest to obiektywne, bo ja w 90% łowię na miękkie przynęty w opadzie i animacji
ale ten "nowy" F2-63X7 wagowo ujdzie 109,5g, ale jest genialnie wyważony (co wg mnie jest ważniejsze), więc praktycznie nie czuć go w ręku, takich wędek w MB życzyłbym sobie więcej
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:48
zgadza się, trochę ubolewam, bo pierwszy miał szkota a ten ma "zastępczy"
Swojego czasu, jak dostałem piany, że porysował mi exista, to napisałem do MB, że robią kaszanę z tym mocowaniem.
Dostałem nawet odpowiedź....mniej więcej taką, że można zabezpieczyć stopkę, ale w Japonii nikt tego nie robi
Bo i po co, tam się łowi a nie pieści. Chociaż myślę, że tam są dwa sorty (na czasie) wędkarzy. Jest bardzo dużo takich, którzy baaardzo dbają o sprzęt - ale w opozycji jest również sporo takich, którzy UŻYWAJĄ swoich sprzętów i nie pierd... przejmują się rysami, zadrapaniami itd. Natomiast zawsze każdy ubytek potrafią przy sprzedaży sumiennie uwydatnić, pokazać - żeby nie było, że nie mówił;-)
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:50
wędki MB, to po prostu nie do końca moja bajka, są piękne, dobrze wykonane, ale dla mnie bardzo ważna jest waga i wyważenie, a tu niestety nie zawsze jest tak fajnie
nie jest to obiektywne, bo ja w 90% łowię na miękkie przynęty w opadzie i animacji
ale ten "nowy" F2-63X7 wagowo ujdzie 109,5g, ale jest genialnie wyważony (co wg mnie jest ważniejsze), więc praktycznie nie czuć go w ręku, takich wędek w MB życzyłbym sobie więcej
Kamil, lepiej jest wyważony od "starego"? Jak z akcją blanku?
Napisano 16 grudzień 2015 - 23:54
Bo i po co, tam się łowi a nie pieści. Chociaż myślę, że tam są dwa sorty (na czasie) wędkarzy. Jest bardzo dużo takich, którzy baaardzo dbają o sprzęt - ale w opozycji jest również sporo takich, którzy UŻYWAJĄ swoich sprzętów i nie pierd... przejmują się rysami, zadrapaniami itd. Natomiast zawsze każdy ubytek potrafią przy sprzedaży sumiennie uwydatnić, pokazać - żeby nie było, że nie mówił;-)
Jest w tym sporo racji, ale nie martw się, tam też są "ściemniacze".
Japonia- kraj najlepszych aparatów fotograficznych, kosmicznych technologii w ogóle a na aukcjach często-gęsto zdjęcia wykonane żelazkiem.
Nie pieszczą się ze sprzętem, bo dla przeciętnego Japończyka zakup nowego exista to tak, jak dla przeciętnego Polaka zakup zaubera.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych