Tatule są bardzo popularne, przede wszystkim cena jest niska (aliexpres), po drugie są bardzo przyjemne w obsłudze. Moje działają bez zarzutów, koledzy też są zadowoleni, na forum nikt się nie skarży, więc nie przesadzajmy z ich "słabością". Moje zdanie jest takie, że za te pieniądze nie ma nic lepszego,ale to moje zdanie.
Wiemy wszyscy,że łowisz baaardzo grubo. Kilka ryb w życiu złowiłem i uważam,że na polskie łowienie jest to przesada. Rzucanie takimi klamotami nie spowoduje,że zaczniesz łowić więcej ryb lub większe ryby.Większość z nas potrzebuje wędki 130-150g i do tego taka tatula 200 czy 300 jest idealna.Zestaw lekki, przyjemnie się łowi, wyjmniesz każdą rybę. Guma 20+ cm to około 100g do tego 5-15 ołowiu. Można łowić grubiej tak jak Ty, ale to już jazda ekstremalna, nie dla każdego.
Chłopak pyta się o multik do 130g, a Ty piszesz, że za słaby i robisz mu kocioł w głowie.
Andrzej, nie mam nic do tego jak i czym łowisz, nie zrozum mnie źle.Uważam tylko, że większość z nas nie potrzebuje aż takiego sprzetu. Sam nie miałem kogo się dopytać, przerobiłem trochę wędek i multików. Kilka razy odniosłem wrażenie,że zamiast sensownie doradzić to pisze się o tym kto co ma, takie trochę przechwalanie się, tak jak z samochodem czyj ma więcej koni i szybciej pojedzie.
Użytkownik golenia edytował ten post 24 listopad 2021 - 10:37