Lowrance Elite 5 / 7 / 9 Ti
#541 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2016 - 07:33
#542 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2017 - 22:11
a tu porownanie 3 serii lowrance
Załączone pliki
- czis lubi to
#543 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 11:45
Wie ktoś jaka moc przetwornika totalscan ? Szukam tej informacji i albo podają N/A albo jakieś 30000(rms 250w ) .Co najmniej dziwne te oznaczenia , jak coś jest ukrywane to widać coś do ukrycia jest . Elite ti ma 500 w ale co innego moc echosondy a co innego moc przetwornika .
Użytkownik roberto77 edytował ten post 15 styczeń 2017 - 11:46
#544 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 12:20
- ManieQ lubi to
#545 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 18:29
Witam
Dzisiaj byłem na rybach na lodzie ze swoja elite 7ti wsadziłem w dziurę przetwornik total scan i zonk, Sprzęt nowy wziąłem do testów na lodzie. W grudniu sprzedałem elite 7 chirp i nie bylo takich numerów jak z ti. tzn. za chiny nie mogłem jej ustawić nie wiem czy może przetwornik zepsuty czy co ? Obraz z echa był cały kolorowy czerwony itd. raz pokazywało 3m głębokości raz 1,8 nie było widać dna nawet jak głębokośc ustawiałem ręcznie. Czułość i i inne opcje nic nie pomagały. może ktoś spotkał się z takim problemem. Szkoda tylko, że nie zrobiłem zdjęć. Nadmienię, że w ustawieniach przetwornika mam ustawiony total scan. Najlepsze jest to że wiem co robię jeżeli chodzi o ustawienia bo to nie moja pierwsza echosonda po za tym kolega posiada hds8 gen 3 i jezeli chodzi o opcje to niczym się nie różni. A tu taki zonk. Coś jak na tym filmie: nieraz wchodził tylko biały ekran a.le kawałek taki jak by klin. Chyba serwis tylko zostanie. PS. jak zrobić twardy reset bo nie da rady tak jak w hds8.
#546 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 19:39
Znasz orientacyjna głębokość gdzie wkładałes przetwornik ? Nie było to przypadkiem na płytkiej wodzie około 1-1,5m ?
Zanim wyślesz zrób reset i sprawdź ponownie. Sprawdź tryb dsi i boczny. Ustaw raz jeszcze przetwornik w menu. PozostawiaLes w przeremblu na chwilę?
A hds 8 to chyba gen 1. Gen 3 ma 7.9.12"
Użytkownik siarq edytował ten post 15 styczeń 2017 - 19:41
#547 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 21:24
#548 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2017 - 21:27
#549 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2017 - 19:53
Po przestudiowaniu całego tematu i licznych rozmowach w lokalnych sklepach wędkarskich zrodziło się kilka pytań na które mogą odpowiedzieć jedynie szczęśliwi posiadacze Elite 7 Ti. Podczas zdobywania informacji doczytałem się echo ma blokadę terytorialną na Europę, czy to prawda i jeśli tak to jak to się objawia ? Czy np w Norwegii da się w pełni korzystać z tego urządzenia ? Po drugie czy echo ma fabrycznie wgrane jakieś mapy ? jest opcja zakupu z C-Map UK czy to znaczy, że do fabrycznych map można dokupić jakieś bardziej szczegółowe na UK czy też nie ma żadnych? No i ostatnie czy ktoś z Was sprowadzał swoją zabawkę z zagranicy ? Jest potężna różnica cenowa o czym pisaliście wyżej a zakładając że blokada GPS to chwyt marketingowy lub zakup np w Niemczech jeśli to jednak prawda utrudni życie tylko i wyłącznie brakiem Polskiego menu ?? na pomoc producenta nie liczę po tym co pisaliście wyżej więc bariera językowa nie będzie problemem.
#550 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2017 - 20:06
Użytkownik siarq edytował ten post 24 styczeń 2017 - 20:19
#551 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 08:52
Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik psulek edytował ten post 25 styczeń 2017 - 08:52
#552 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 09:34
moc przetwornika nie jest ukryta,500W RMS http://www.lowrance....7-ti-en-us.aspx
co CI nie odpowiada w Elite 9Ti i na jaki zamieniłeś i dlaczego?
Użytkownik wuran edytował ten post 25 styczeń 2017 - 09:36
#553 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 10:03
A to dobrze, czy źle, że przetwornik ma mniejszą moc? Wiem. może głupie pytanie, nie jestem po szkołach elektronicznych. Ja nie łowię na oceanach. Jak potrzeba dużej mocy to zaraz zamawiam u elektronika 4000W "dopał" i będę dawał w wodę jak Ruscy na CB. Tylko co zrobić jak w "telewizorze" zobaczę walleye, a nie nasze rodzime sandacze?
#554 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 11:21
nadal nie rozumiem co jest nie tak z Elite 7/9 Ti? brak w dokumentacji mocy anteny uniemożliwia korzystanie z niej? jakie praktyczne cechy są złe?
sam mogę wymienić kilka cech, które mogą być traktowane jako ewidentnie złe, ale są i takie co jedni uznają za złe a inni za dobre
wg mnie złe
- problemy z uziemieniem gdy echo nie jest podłączone do przetwornika i nie działa touchscreen
- wysoki pobór prądu w stosunku do konkurencyjnych odpowiedników np Garmin 71SV
cechy które można rozpatrywać dwojako
- brak multitouch ale są klawisze "+" "-" i niektórzy tak wolą,a i fakt ekranu dotykowego moze być już plusem
- upublicznienie map na Insight Genesis, ale wg mnie plusem jest bardzo dużo darmowych map do ściągnięcia
Użytkownik wuran edytował ten post 25 styczeń 2017 - 11:22
#555 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 12:33
- upublicznienie map na Insight Genesis, ale wg mnie plusem jest bardzo dużo darmowych map do ściągnięcia
To mnie właśnie najbardziej boli. Mam tajne jeziorka i nie bardzo chciałbym je upubliczniać.
- maweric lubi to
#556 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 13:53
czyli uważasz, że Elite 7/9 Ti ma moc nadajnika 500W ale przetwornik obsługuje tylko 100W? nie wiem ile ma, ale działa, pokazuje co ma pokazać, napisz co oprócz teoretycznej wiedzy jest nie tak w tym zestawie? Ewentualnie policz od drugiej strony, masz daną głębokość 305 metrów zasięgu dla częstotliwości 200kHz i oblicz ile trzeba mocy aby sygnał dotarł i wrócił. Mi wystarcza że działa, jak napisał kolega w innym wątku nie trzeba znać zasady działania mikrofalówki aby podgrzać zupę.
MI sonda pokazywała poprawnie i nie widziałem różnicy pomiędzy obrazem na 7Ti a Garmin 91SV
#557 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 13:58
czyli uważasz, że Elite 7/9 Ti ma moc nadajnika 500W ale przetwornik obsługuje tylko 100W? nie wiem ile ma, ale działa, pokazuje co ma pokazać, napisz co oprócz teoretycznej wiedzy jest nie tak w tym zestawie? Ewentualnie policz od drugiej strony, masz daną głębokość 305 metrów zasięgu dla częstotliwości 200kHz i oblicz ile trzeba mocy aby sygnał dotarł i wrócił. Mi wystarcza że działa, jak napisał kolega w innym wątku nie trzeba znać zasady działania mikrofalówki aby podgrzać zupę.
MI sonda pokazywała poprawnie i nie widziałem różnicy pomiędzy obrazem na 7Ti a Garmin 91SV
Mówisz o sideview czy o wszystkich widokach? Pytam odnośnie tego, że obraz był taki sam jak w 91 SV. A w 91 SV jaki był przetwornik?
#558 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 14:13
chyba GT 40, test był krótki i na niezbyt skomplikowanym łowisku, jedyne co mi się rzuciło na oczy to 91sv cali ma większy ekran
#559 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 20:03
A.odnośnie spraw.technicznych Sam dystrybutor.zachęca cyt:" Na wszelkie Państwa pytania typu:
techniczne sprawy, serwis pogwarancyjny, pakiet językowy serdecznie zapraszamy do kontaktu email:
parker@parker.com.pl"
Użytkownik siarq edytował ten post 25 styczeń 2017 - 20:10
#560 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2017 - 20:31
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych