Zdenerwowałem się
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 marzec 2014 - 20:34
...tego tutaj wtórnego rynku wymiany teledysków , nie potrafię jakoś skojarzyć z miłością do muzyki , ani ich niewyszukanej formy z sama muzyką . To jest raczej jakaś forma dżwiekowj paszarni...
Muzyka nie jedno ma imię, ale Sławek Ty masz problem ze zrozumieniem tego - niestety !
Jak ludzie łowią na zboka to grzmisz że "tłumokom" nie chce się liznąć innych metod połowu, jak są różne gusta muzyczne prezentowane to z kolei mamy paszarnię. Doprawdy ciężko cię zrozumieć.
Zdaje się , że po dziesięciu latach ustawicznego puszczania discopolo straszliwie nam się wszystkim , prócz mnie naturalnie - złośliwemu zgredowi , opuściła poprzeczka .. Moim etatem tutaj , jest być przeciw - pamiętaj o tym ..
Nie martw się, co do disco polo i naganianej w tv/radio tandety nie jesteś tutaj odosobniony w poglądach.
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 30 marzec 2014 - 20:36
Napisano 30 marzec 2014 - 20:37
Sławku,to właśnie tutaj,ta muzyka,pokazuje jakie szerokie horyzonty mają ludzie na tym forum. Mało tego,trzeba dużej wrażliwości oraz wyobraźni aby kochać to co tutaj jest prezentowane. Nie musisz lubieć tej estetyki,to nie Twoje"klimaty" wporzo ale ta muza to górna póła! W większości..
Napisano 30 marzec 2014 - 20:38
Zignorujcie. To "łodziak"
Napisano 30 marzec 2014 - 21:02
swoja droga panie Slawku,mieliscie tam ,w miescie Lodzi,piekne zaglebie muzyki,ciekawe co je tam tak zruinowalo,moze podejscie co niektorych do sztuki,muzyki,
no wiec z samego miasta co Lodz sie nazywa:
Napisano 31 marzec 2014 - 05:28
No nie przesadzajcie Panowie z tą stadną niechęcią . Kicz muzyczny produkowany dla statystycznego obywatela , jak kto woli - seryjnego melomana , jest jednak zdecydowanie łatwiejszy w odbiorze . Dupeczki , jingle , flanela , złote łańcuchy , szatańskie wersety , dansik , lansowane akurat przez władze ideologie , i te sugestywne tak buntownicze jakoby decybele .. a później to już tylko nostalgia pozostaje Hot dogi , Cola , dres i adidasy też są kultowe ..
Zjednoczoną tutaj niechęć , powoduje zapewne fakt , że nie muszę się popkultury wyrzekać ani od niej dystansować . Bo do nie nie przystępowałem
Choć mnie swoją gołą łatwizną kusiła .
Siemanara ..
Napisano 31 marzec 2014 - 06:42
Napisano 31 marzec 2014 - 07:06
Jako, że jestem już po porannym hot dogu, klasycznie zapitym wietrzejącą colą, dresik wyjściowy ładnie się na opasłym zadku ułożył, adidaski zasznurowane złotym łańcuchem, a gołe dupeczki jeszcze przed kawą obczaiłem na MTV. Zapuszczę może trochę tej popkultury i tutaj, niech się sączy.
Napisano 31 marzec 2014 - 07:40
A białe skarpety do sandałów mogą być?
Użytkownik anpart edytował ten post 31 marzec 2014 - 07:43
Napisano 31 marzec 2014 - 08:03
Kobiety , Rózgasiu , uwielbiam od zawsze , czynem i słowem , ciałem i duszą A tu mnie jakąś homopolicją straszą , z miasta Łodzi ..
W życiu bym nie pomyślał , ze można sie obrazić na proste stwierdzenie faktu - co Knorr, to Knorr jest !
Jestem temu przeciwny . Jak zwykle
Napisano 31 marzec 2014 - 09:31
Użytkownik anpart edytował ten post 31 marzec 2014 - 09:35
Napisano 31 marzec 2014 - 09:34
Oj Sławku, Sławku....znowu nie brały w weekend ?...siemanarapozdro
Napisano 31 marzec 2014 - 19:59
Napisano 31 marzec 2014 - 20:06
Taki długi i taki drętwy ten wątek jak spis z programu viva zwei . Łeee .. To może , żeby nie umrzeć z nudów , albo nie słuchać oraz nie patrzeć na tych sieczkobrzęków z mtv zamieńmy się rolami - ja będę teraz bronił , a wy szargać . Hmm ..?
czocho , mój drogi przyjacielu - u mnie wiosną sezon zamkniety , tak więc bezprzykładnie złośliwie nie łowię teraz ryb , czekając z szacunkiem aż skończą się trzeć
Ty nie czekasz ?
Napisano 31 marzec 2014 - 20:13
...zamieńmy się rolami - ja będę teraz bronił , a wy szargać . Hmm ..?
Zgoda, by jednak bronić, musisz wiedzieć czego, przesłuchaj od A do Z wątek, a z chęcią wcielę się w Twoją rolę, obrażę kolegów, opluję ich gusta muzyczne, coś tam wspomnę o lemingach, że to wina Kolendowicza, który w ten sam dzień testował bocznego troka i walkmana z Papa Dance, na koniec stwierdzę, że to moja rola na j.pl, tak by się czasem nikt nie obraził na poważnie.
Jest też opcja druga, skoro...
Taki długi i taki drętwy ten wątek jak spis z programu viva zwei . Łeee ..
Może warto przestać go nawiedzać?
Użytkownik Dagon edytował ten post 31 marzec 2014 - 20:18
Napisano 31 marzec 2014 - 20:26
Dagon , próbowałem tylko odsiać coś do słuchania , mogłoby być nawet bez obrazków . Szukam , szukam .. i nie znajduję Nie wiedziałem że i tutaj telewizyjne bezguście rządzi ..
Daję dyla ..
Napisano 31 marzec 2014 - 20:30
...Siemanara ..
Napisano 31 marzec 2014 - 20:36
Siemanara ..
Nie wiem dlaczego wydaje ci się że rozmawiasz z chłopaczkami z gimnazjum, może trochę poważniej ?
Kicz muzyczny produkowany dla statystycznego obywatela , jak kto woli - seryjnego melomana , jest jednak zdecydowanie łatwiejszy w odbiorze . Dupeczki , jingle , flanela , złote łańcuchy , szatańskie wersety , dansik , lansowane akurat przez władze ideologie , i te sugestywne tak buntownicze jakoby decybele
Skoro kicz podoba się masom, to kicz w popularnych mass mediach jest lansowany - i nad czym się tu dziwić ?
No a kimże jest ten seryjny meloman i czym się wyróżnia Sławku ?
Bo według ciebie to gość na usługach rządów/nierządów w kamuflażu ze złotych łańćuchów na szyi i satanista któremu na widok kobiecego tyłka/piersi z rozporka wyskakuje ptaszek niczym wobler z zaczepów.
Ja się pytam, czy jest tu jakiś meloman spełniający powyższe warunki ?
Bo ja nie spełniam żadnego pkt-u (a przynajmniej ... ten wobler z zaczepów by się przydał ).
.. a później to już tylko nostalgia pozostaje Hot dogi , Cola , dres i adidasy też są kultowe ..
Zjednoczoną tutaj niechęć , powoduje zapewne fakt , że nie muszę się popkultury wyrzekać ani od niej dystansować . Bo do nie nie przystępowałem
Rozumiem że nigdy w życiu coli z wódką nie piłeś ? Biegasz z psem po parku w garniturze i lakierkach ?
O ile muzę fajną wrzuciłeś to już niepotrzebnie zarzucasz innym cyt: "siarę dźwiękową". Tak tak, górnolotnej muzyki słucha jedynie Sławek, reszta to straszny motłoch który na muzyce kompletnie się nie zna !
Tak jak napisał @stoner nie słyszałeś 99% tego co tutaj jest w zasobach, znasz pobieżnie góra kilka ostatnich stron i na podstawie tego chcesz obrzucać ludzi gównem - smutne to Panie Kolego.
W takim razie razie trochę arystokratycznej muzyki wrzucę, takiej górnolotnej i nie dla motłochu.
Niestety Sławku tam komercja również się wdarła, na dodatek kobitki również rozbierają się, a divy że fiu fiu - polecam pooglądać, bo z polotem i humorem a tego ci brakuje.
Napisano 31 marzec 2014 - 20:46
Wiadomo, tylko Ty masz gust.
Dagon, zapomniałeś jeszcze o opadzie i Jaruzelskim, jeśli chodzi o obsesje.
Nie wiem Sławku, naprawdę musisz dążyć do tego, żeby ludzie tracili sympatię do Ciebie? Wpadłeś, obraziłeś, teraz wychodzisz. Gratuluję.
ps
jak rozumiem, piosenki wrzucone przeze mnie to też popkulturowe gówno. Jedna z nich wyszła spod ręki E.Morricone. Jak rozumiem - on też jest tandetą na poziomie VIVA ZWEI?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych