Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
4624 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

Nie wiem, nie znam siÄ™ zarobiony jestem !

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 22:44

...Fakt, podejrzewam, że z młodszym pokoleniem może być problem. Bo cóż to dla nich dzisiaj znaczy, mieszkanie w bloku i Mały Fiat, abstrakcja jakaś, kosmos normalnie. ;) :lol: B)

Fakt, teraz to tylko Synu, ja Ci dobrze radzę, synu ja cię poprowadzę ...utwór Maleńczuka w którym podobno każdy z nas odnajdzie swoje dzieciństwo :/

#122 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 01 luty 2012 - 01:52

Wszechobecne, intelektualne spłycenie na muzyce też piętno swe odbija, Maleńczuk tego przykładem...
Moje faworytki z tamtych lat:

ed

ed

#123 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 01 luty 2012 - 10:16

Zobaczcie!, jakie piękne te obrazy..

ed

Już więcej Was nie zanudzam. :D

#124 OFFLINE   Janusz WaÅ‚aszewski

Janusz Wałaszewski

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 4473 postów
  • LokalizacjaGrzybowo - KoÅ‚obrzeg

Napisano 01 luty 2012 - 10:34

Zobaczcie!, jakie piękne te obrazy..

http://www.youtube.com/watch?v=bIbgg2Ca1vk&feature=relat ed

Już więcej Was nie zanudzam. :D

Gdzież tu mówić o zanudzaniu. B) Super pomysł z tymi obrazami Moneta

#125 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 02 luty 2012 - 19:49

Wszechobecne, intelektualne spłycenie na muzyce też piętno swe odbija, Maleńczuk tego przykładem...

A pamiętasz tego Maleńczuka, tudzież album Bella Puppa z Korą ?.

Ja osobiście lubię go posłuchać w formacji Homo Twist:
1). Cover na bazieTadka Nalepy jest OK, noooo i ten Pan z tyłu z czarnymi piórami :mellow:.
2). Ostatnia nocka tutaj z Yugopolis.

3). a dla odmiany świeżutki death metal prosto z Tyrolu .

#126 OFFLINE   Zanderix

Zanderix

Zaawansowany

• GieÅ‚da komercyjna
  • PipPipPip
  • 1290 postów
  • LokalizacjaElblÄ…g
  • ImiÄ™:Arkadiusz
  • Nazwisko:Maćkiewicz

Napisano 02 luty 2012 - 21:41

For @FRIKO - wspomnienia SWEDEN a.d.2011 powracajÄ… B)

POZYTYWNIE

PZDR
Zanderix

#127 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 02 luty 2012 - 22:26

@Zwierzu
Tyrolscy kapelmistrze dajÄ… radÄ™ :D
Dzięki za przypomnienie starego Maleńczuka. :D

#128 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 luty 2012 - 17:09

Ja już się nie mogę doczekać czerwca :mellow:
Gojira !!

l

#129 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznaÅ„

Napisano 03 luty 2012 - 23:45

Jakoś nigdy nie mogłem zlokalizować tego czegoś w Pani Izie, takoż w Pani Magdzie - niczego jej nie ujmując, a talentu z pewnością. Z Panią Hanną to miałem nawet romansik, wstyd się przyznać, bo za małolata z podstawówki. Za to z Pań pięknie śpiewających w naszym języku, co dziś młodzi nieczęsto kumają, bardzo lubię Panią Krystynę co nie wiem, czy się już nie pojawiła wcześniej u nas, ale nie zawadzi. :D

#130 OFFLINE   Grego

Grego

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 luty 2012 - 01:00

Tak sobie czytam, sÅ‚ucham i mam refleksjÄ™, że my- ludzie -jednak bardzo siÄ™ różnimy. Nie sÄ…dziÅ‚em, iż najlepszÄ… piosenkÄ… na youtube może być utwór I.Trojanowskiej (z caÅ‚ym szacunkiem, etc). Samokrytycznie oÅ›wiadczam, że moje typy (Hendrix, czy też King Crimson) dla wielu osób jest prawdopodobnie dziwactwem albo niewiadomÄ…. Ale jeÅ›li tytuÅ‚ wÄ…tku traktować dosÅ‚ownie, to chyba nie zapodamy tu linka do pszczółki Mai...Francuskiego nie znam, lecz chyba - mimo,że lubimy różne klimaty, co jest naturalne- porównujÄ…c dotychczasowe wskazania należy pamiÄ™tać o sformuÅ‚owaniu: Toutes proportions gardées. Nie mam, broÅ„ Boże, zamiaru narzucania komukolwiek wÅ‚asnych upodobaÅ„, ale wÄ…tek nie ma tytuÅ‚u TakÄ… muzykÄ™ lubiÄ™. Pax vobiscum!
Pozdrawiam wszystkich, którzy lubią muzykę :mellow: , G.
PS.
Jak dla mnie - miłośnika rock'a i blues'a- rzecz bliska kwintesencji piękna...

#131 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznaÅ„

Napisano 04 luty 2012 - 08:49

Grego, bardzo miły poranek z Pergolesim, dzięki. Co do wątku, chyba musisz się pogodzić z konwencją, bo zaczęło się od mydełka Fa więc pszczółka Maja to z pewnością nie jest szczyt, jaki wątek może osiągnąć. A żeby nie było, że słucham samych łysiejących, brzuchatych staruszków, to proszę: młoda, niebrzydka i niekiepska Popem w dzieło życia barokowego kompozytora, a co?! :blush::D To bardzo mi pasuje do powoli rozkręcającej się pracy, którą mam nadzieję zamknąć do południa :lol: a dziewczę to odnalazłem wczoraj w czeluściach YT.
A jeszcze co do linka, jakiego zamieścił @Włóczykij, to akurat wybór odstraszający, bo faktycznie dość ciężkawy, a da się słuchać z przyjemnością tego hałasu i utworów bez tonów wiercących dziurę w czaszce ;) On Impulse - na żwawszy poranek B)

Pozdrawiam
Grzesiek

#132 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 04 luty 2012 - 11:21

Czy to już po tych zmianach, gdzie wątki kafejkowe będą bardzo dokładnie moderowane? :mellow: Moderator Grego?

Najlepszy, a cóż to oznacza; każdy z nas inną miarą rzeczy traktuje, cieszmy się z zasobów y.t.pl póki możemy...

Czy biust Sabriny ma właściwe proporcje:

ed

To jest w mojej opinii najlepsza piosenka i zarazem film na y.t.pl

Pozdrawiam wszystkich którym jest zimno. :(

#133 OFFLINE   Grego

Grego

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 luty 2012 - 13:05

Maynard - wszystkie wymienione przez Ciebie przymiotniki siÄ™ zgadzajÄ… :mellow:
Tomasz K - skoro ja zostałem moderatorem, to Ty dyżurnym prowokatorem <_< :lol: .
Pozdrawiam,
Grego

#134 OFFLINE   Zwierzu

Zwierzu

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:28

Tak sobie czytam, słucham i mam refleksję, że my- ludzie -jednak bardzo się różnimy.
Nie sądziłem, iż najlepszą piosenką na youtube może być utwór I.Trojanowskiej (z całym szacunkiem, etc).

Cale szczęście że się różnimy a nie jesteśmy jak bydło mówiące jednym słusznym głosem, ja się cieszę że nie chodzimy w jednolitych strojach
jak Chińczycy w latach 60-70 i nie słuchamy tej samej jedynie słusznej muzyki.
Grego, jak sam wiesz duże zróżnicowanie genetyczne (tutaj muzyczne) pozwala mieć zdrowe osobniki i tego się trzymajmy, notabene dzięki temu wyłowiłem tutaj
wspomniany Walk off the Earth grupkę którą obecnie się zachwycam.

Z tytułu posiadania starszego brata wychowywałem się na Led Zeppellin, Hendrixie, Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath, The Doors, Rose Tatto, Nazareth, Bobu Marleyu (pisownia celowa) i wielu wielu innych, notabene dawno temu w Katowicach funkcjonował taki bazar zwany czarnym rynkiem, starsze chłopaki po zrzutce kasy jechali kupić daną kasetę, później słuchało się tego z szacunkiem i namaszczeniem x razy !.
W moim życiu był czas na rocka i jego odmiany, heavy/thrash/death metal, był czas na punk rocka i Oj, muzykę elektroniczną, jazz i do dnia dzisiejszego chętnie posłucham wszystkiego co ma smaczek.
I uwierz mi, w czasach wszech panującego dodyzmu i lejdi gagizmu wylewającego się z ekanów tv, z lubością posłucham Trojanowskiej, Prońko czy Umer niż obecnych gwiazd (przez małe g).
Mam szerokie spectrum tego co słucham, dzisiaj Dead Kennedys, jutro Pat Metheny a przez następny tydzień Yes, Habakuk i Cztery pory Vivaldiego, zależne od nastroju, stanu wk... itd.
I prawdopodobnie właśnie to pozwala mi uszanować tak słuchających Kryśki Prońko jak i fanów (dla przykładu) Gojira.
Gdybym miał kierować się tytułem tematu który na szczęście wyewoluował z gówna do naprawdę wartościowych utworów to widzę tu jedynie poniższe dzieła jako pretendentów do tytułu najlepsiejszej piosnki (po Sabrinie oczywiście)

1). :D
2). :D

W przypadku pierwszego utworu, przechodzę kiedyś w jednym z marketów obok RTVEuroAgd i widzę grupkę facetów stojących przed witryną sklepową, wszyscy stoją ze ślinotokiem z ust i mglistym wzrokiem.
Spojrzenia przechodzących obok kobiet BEZCENNE mówiące jednoznacznie - zboczki (pewnie dlatego że same tak nie wyglądały):mellow:.
I to sÄ… Panowie te najlepsiejsze hity z y.t i basta mnie tu .

#135 OFFLINE   Janusz WaÅ‚aszewski

Janusz Wałaszewski

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 4473 postów

Napisano 04 luty 2012 - 18:50

Jeśli już mówimy o Krystynie Prońko, to dla mnie nr 1 jest;

A coś takiego też powinno niektórym przypaść do gustu, już nie Prońko. ;)

#136 OFFLINE   Grego

Grego

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 luty 2012 - 23:25

Zwierzu,
ja oczywiście również nie życzę sobie, ani nikomu innemu chodzenia w mundurkach a la Mao; nie miałem też zamiaru narzucania komukolwiek swojego gustu muzycznego, ani - tym bardziej - moderowania wątku ;) . Wyraziłem tylko swój pogląd/zdziwienie; i tyle. Zgadzam się z Tobą, że różnorodność jest OK. Większość z wykonawców, których wymieniłeś, to muzyka również mojej młodości, choć nie mam starszego brata :D. Do dzisiejszych gwiazd (zwłaszcza wspomnianych przez Ciebie) stosunek mam podobny, co nie oznacza, że nie lubię wszystkich aktualnych wykonawców (darzę np. sympatią, ograniczając się do lżejszego repertuaru, Amy Winehouse, Kings of Leon, czy - z innej bajki - Adele). I również mam szeroki rozrzut tego, czego słucham - od Bacha, Pergolesiego, przez Milesa Davisa, Yes, aż po Norah Jones.
Tak więc, mimo, że się różnimy, to wiele nas łączy; choć akurat nie Sabrina :mellow:
Pozdrawiam,
Grego

#137 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 luty 2012 - 14:42

@Maynard, Gojira nie jest aż tak niestrawna, jak na swój gatunek grają bardzo czytelnie i nie są banalni jak większość dziś.
Animals as Liders znam i bardzo lubiÄ™ :D

Panowie chcieli seksapilu? :mellow:
te dwie panie mają go aż nadto, a i kawałek całkiem przyjemny choć to przeciwny biegun muzyki niż to czego na co dzień słucham.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1& v=JaAWdljhD5o

#138 OFFLINE   Tomasz K

Tomasz K

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 845 postów

Napisano 05 luty 2012 - 21:54

Troszkę to straszne, panie zmysłowe ale inaczej. :D

#139 OFFLINE   Janusz WaÅ‚aszewski

Janusz Wałaszewski

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 4473 postów

Napisano 05 luty 2012 - 22:33

Cóż młodzież rozumie zmysłowość inaczej, śmiem twierdzić, że tak na prawdę to jej nie rozumie. Wszystko przesłania wszechobecna komercja i nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. ;) :unsure: :angry:

#140 OFFLINE   makamba

makamba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3151 postów
  • Lokalizacjaz ortalionu
  • ImiÄ™:Bartosz

Napisano 05 luty 2012 - 22:34

To ja polecam też coś zmysłowego.
Zmysłowy głos Nicole Blackman , poetki,która udzieliła swojego głosu w projekcie Recoil Alana Wildera,byłego człona zespołu Depeche Mode.
Polecam zwłaszcza znającym język angielski.
Treść raczej dla dorosłych.
Apokaliptyczne,mroczne,pełne drapieżnego erotyzmu teksty wypowiedziane melodeklamacją w otoczce dusznej , pozornie chaotycznej czasami melodii i niepokojących,pulsujących rytmów.
Coś dla wyrafinowanych erotomanów...

Chrome(Liquid)

Want(Liquid)

Breath Control(Liquid)
http://www.youtube.com/watch?v=Uh7xhCwn3Ng&feature=relat ed
Strange Hours (feat. Diamanda Galas , Liquid)
http://www.youtube.com/watch?v=86ruQSY1CG8&feature=relat ed
Luscious Apparatus(feat.Maggie Estep , Unsound Methods)

Jezebel(feat. Bukka White , Liqiud)

Polecam w półmroku i z czerwonym winem...
<_<

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych