Maciek_7, on 08 Aug 2013 - 14:54, said:
I wielka szkoda ze tak sie dzieje :/ czy tylko mi sie wydaje, ze rynek sprzetu sumowego jest jakos mocno na to podatny...?
Wracajac do sprzetu - jest taka jedna pracownia, z blankami 35lb produkowanymi w PL, moze sa warte uwagi biorac pod uwage opinie na temat delikatnieszych i widzac ich ugiecia i plynnosc pracy?
A mnie się wydaje, że właśnie nie do końca...
O ile podatność na takie chwyty reklamowe z udziałem jakichś autorytetów jest faktycznie duża (ale to nie tylko tutaj bo chyba wszędzie indziej też), to osobiście zauważyłem, że w świecie typowo sumowym wzięcie ma sprzęt sprawdzony, mocno przetestowany w boju, a przede wszystkim będący w użyciu od dłuższego czasu. Natomiast taki stereotypowy sumiarz wszelkie nowości raczej omija z daleka i zamiast testować je na własnej skórze woli wybrać coś co ma nawet kilka czy kilkanaście lat, ale ciągle zbiera dobre opinie. Nie mniej jednak autorytet "czołowego łowcy/znawcy" nadal ma duże znaczenie.
Na nowości natomiast jest według mnie o wiele większa podatność właśnie w świecie spiningowo-castingowym (tak jak tu
)