Jukejowa mamka
Vegter Boron 15lb 7'0", Certate 3012H, Sunline Cast Away 20lb, Lunker City Ribster na czeburaszce.
Byly jeszcze dwa mniejsze, bez foty, odczepiane w wodzie. Wszystkie na ta sama gume.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 styczeń 2016 - 01:00
Popularny
Jukejowa mamka
Vegter Boron 15lb 7'0", Certate 3012H, Sunline Cast Away 20lb, Lunker City Ribster na czeburaszce.
Byly jeszcze dwa mniejsze, bez foty, odczepiane w wodzie. Wszystkie na ta sama gume.
Napisano 19 styczeń 2016 - 08:06
Napisano 19 styczeń 2016 - 14:27
Dobrze trafiłes z tą gumą :-) w jakiej partii wody brały?
Z dryfu z dna, miedzy 5.5 a 7 metrow glebokosci. Malo agresywny opading, podbicie, przerwa 1-2 sekundy, podbicie.
Napisano 31 styczeń 2016 - 20:18
Dzisiejszy - okolice Stockholmu - C&R
Napisano 13 luty 2016 - 03:13
Angielski grubasek z polowy stycznia.
Napisano 21 luty 2016 - 18:49
Popularny
Moje tegoroczne wczesne PB
120cm
35.5lb
Zdjecia nie oddaja wielkosci ale szkoda bylo kombinowac z sesja
Film z powrotu do domu
Napisano 22 luty 2016 - 01:01
Zdjecia nie oddaja wielkosci ale szkoda bylo kombinowac z sesja
jak najbardziej oddają. duża ryba to duża ryba. po pierwsze nie da się jej trzymać na wyciągniętych łapach jak 95% fot po drugie, każdy kto złowił dużego szczupak wie jak takowy wygląda.
z resztą jak wynika z tego co napisałeś obchodzenie się z rybą jest najważniejsze. te duże często długo dochodzą do siebie i o wiele łatwiej takowego uszkodzić niż podrostki typu 75cm.
well done mate :-)
Użytkownik peresada edytował ten post 22 luty 2016 - 01:02
Napisano 22 luty 2016 - 01:10
Urosła a nie przytyła kurna chata ta woda ma potencjał . btw fajne krzesełko
A to nie twoja z zeszlego roku?
Napisano 22 luty 2016 - 10:42
A to nie twoja z zeszlego roku?
Z przed dwóch lat myślę , ale niejedna tam pływa i mogę się mylić tymbardziej , że nie ma zdjeć do porównania . Na fotce w podbieraku widac jak potężna to mamka . Ciekawy jestem czy dała popalić na kiju czy raczej już typowy zimowy worek ?
Napisano 22 luty 2016 - 12:10
Napisano 12 marzec 2016 - 11:00
Popularny
Wizyta w Walii była dla mnie okazją do wcześniejszego otworzenia sezonu szczupakowego w tym roku. Otwarcie nastąpiło od razu metrówką wiec teraz pytanie, czy dalej może być już tylko lepiej czy tylko gorzej ?
Ryba złowiona na jerka produkcji kolegi @Melanżyka malowanego na kolor pstrąga, wcześniej dwukrotnie wychodziła do innego jerka ale nie chciała wziąć. Po zmianie przynęty, w drugim rzucie wzięła pod nogami. Walka "na krótkim dyszlu" nie trwała zbyt długo, ryba w dobrej kondycji wróciła do wody.
welsh_pike.jpg 69,74 KB 169 Ilość pobrań
Napisano 13 marzec 2016 - 04:29
Gratulacje Friko!
Bardzo mnie cieszy, że moja przynęta obdarowała kolejnego wędkarza metrówką!
Pozdr
M
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 30 marzec 2016 - 21:28
Napisano 20 marzec 2016 - 16:08
Żeby nie było, na początku marca i nam się trafiło trochę holenderskich szczupaków.
Ten akurat sieknął na 6 metrowym dołku, ale były tez takie z wody półtorametrowej.
Szczerze mówiąc nie sprawiały nam takiej frajdy jak te łowione w pełni sezonu ...
Napisano 20 marzec 2016 - 20:05
Żeby nie było, na początku marca i nam się trafiło trochę holenderskich szczupaków.
Ten akurat sieknął na 6 metrowym dołku, ale były tez takie z wody półtorametrowej.
Szczerze mówiąc nie sprawiały nam takiej frajdy jak te łowione w pełni sezonu ...
Daniel ja wiem ze to w celach dydaktycznych,ale tu na forum nie powinniśmy zamieszczać zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w kraju połowu. Mi też około 2 tyg. temu na jednej z moich dobrych sandaczowych miejscówek,trafiły się dwa pajki pod rząd i odpuściłem miejsce z lekkim niesmakiem (ryby b.grube) .
Napisano 20 marzec 2016 - 20:32
Daniel ja wiem ze to w celach dydaktycznych,ale tu na forum nie powinniśmy zamieszczać zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w kraju połowu. Mi też około 2 tyg. temu na jednej z moich dobrych sandaczowych miejscówek,trafiły się dwa pajki pod rząd i odpuściłem miejsce z lekkim niesmakiem (ryby b.grube) .
Prawdziwy okres ochronny w NL rozpoczyna się z końcem marca, a łowienie szczupaków obecnie jest powszechne i z tego co widziałem bardzo popularne. Wystarczy wejść na stronę dowolnego przewodnika wędkarskiego.
Tak samo zresztą jest w przypadku wielu duńskich okoni, które tu były prezentowane na forum (nawet w tym tygodniu) - można je łowić, ale nie wolno zabijać w okresie zimowym. Jest to jakby inne spojrzenie na okresy ochronne niż na nasze polskie, czyli prawdziwy okres ochronny, kiedy nie wolno łowić to closed season, a zakaz zabijania to zupełnie coś innego.
Czy wypada łowić i chwalić się rybami złowionymi na łowiskach "no kill"? Nikt z tym problemu nie ma.
Tak więc według przyjętych reguł - właśnie w NL - to jak najbardziej teraz można łowić szczupaki i wiele osób się nimi chwali. Tak więc mogłeś spokojnie je opublikować wedle zasad panujących w kraju złowienia.
Pojawia się pytanie czy Ty byś się z tym dobrze czuł?
PS. Ta wstawiona przeze mnie ryba, to faktycznie taki jedynie przykład, ponieważ mamy fotki ze znacznie większymi okazami z ostatniego wyjazdu.
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 30 marzec 2016 - 21:27
Napisano 21 marzec 2016 - 01:41
Użytkownik PLECIONA edytował ten post 21 marzec 2016 - 02:23
Napisano 30 marzec 2016 - 21:30
Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Zbędne dyskusje w wątkach będą usuwane.
I ten wątek doczekał się oczyszczenia, mam nadzieję, że zaspokoiłem życzenia Kolegów.
Wszelkie żale wyjaśnię na priv!
Napisano 30 marzec 2016 - 21:41
Trza uwagi...
Wymiernym teraz to już tylko US lub ZUS został. Niepodważalne nawet dla sądów RP.
Nie wiadomo co i gdzie Tobie zajrzy jak coś wstawisz, więc lepiej do 1-go samemu się wstawić i przy okazji... pozdrawiam wszystkich kochających i uprawiających zdrowo swoje hobby! Do 1-go!
Stopklatka z 31-go grudnia 2015r. godz 23,59.
A ten kawał pomalowanego kija to po co mu w pysk wsadziłeś?
Wyjaśnisz?
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 30 marzec 2016 - 22:20
Napisano 01 maj 2016 - 21:34
Napisano 01 maj 2016 - 21:49
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych