Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
BLANKI

BLANKI MHX

blank mhx

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1330 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 21 luty 2010 - 14:52

Jak Gumo napisał już wyżej, dla każdego (gatunku?) coś miłego. Mam wędki począwszy od kompozytu niewiadomojakiego poprzez SCII, III po SCIV (a XLS to SC ile?).
Wszystkie są potrzebne i wszystkie znajdą u mnie zagospodarowanie.
MHX, czy turbodymoman nie robią na mnie wrażenia, dopóki nie zetknę się organoleptyczne, więc............ o czym tu gadać :unsure:

#102 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 21 luty 2010 - 19:26

Uznając za całkowicie słuszne powiedzenie , że lepiej póżno , niż wcale , zmykam wieczorową porą ..
Powodzenia :D :D

#103 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 sierpień 2010 - 17:34

Odświeżam temat, jako że dzisaj z Gumofilcem mieliśmy możliwośc bliższego zapoznania się z blankami MHX serii Salmon & Steelhead. Są to egzemplarze przeznaczone do testowania, których nie ma jeszcze w oficjalnej ofercie. Do naszej dyspozycji jest ogółem 6 modeli dwuczęściowych: trzy w długości 8'6, dwa długosci 9'0 oraz jeden 9'6 - różniących się mocą i właściwościami.

Oczywiście jest zbyt wcześnie żeby przesądzać negatywnie lub pozytywnie o tym produkcie, ale to co widać na pierwszy rzut oka to że blanki są naprawdę bardzo starannie wykonane - a przecież to co mamy to tylko sample. Gumofilc posunął się również do stwierdzenia że czuć w nich ducha Lamiglasa - to myślę ciekawa informacja dla Sławka OB :D

No cóż, trzeba to teraz będzie zrobić na tym jakieś wędki. Czas pokaże, jak się spiszą nad wodą - to jest zawsze ostateczna i jedyna weryfikacja :D

c.d.n.

Pozdrawiam

#104 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 11 sierpień 2010 - 19:52

No dobrze , przyjmuję zatem Pawle chętnie , że duch w nim mocny i ciało nie takie mdłe . Niech więc ten MHX przebije moje blase , bo naruszać je czymś przecież muszę :D

#105 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 11 sierpień 2010 - 20:24

No dobrze , przyjmuję zatem Pawle chętnie , że duch w nim mocny i ciało nie takie mdłe . Niech więc ten MHX przebije moje blase , bo naruszać je czymś przecież muszę :D

Sławku ..... ! Jeśli jednak duch lamiglasa jest to ... jesteś usprawiedliwiony. :D

#106 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 sierpień 2010 - 23:39

To prawda, bardzo fajne blanki wyglada, ze sa...troche jakby seria G1000 Lamiglasa, obrobka i malowanie jakby Batson RX7.
Niektore blanki jakby wlasciwosciami skrecaly w strone sc 3 S.Croixa.
Wszystkie mialy idealnie spasowane zlacza, zadnych przesztywnien przy wygieciu, niemal idealnie proste.
Trzeba je popsuc osprzetem i polowic a wtedy sie wszystko okaze.

Na sucho wyglada dobrze.

Gumo

#107 OFFLINE   Krzysiek_W

Krzysiek_W

-

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów

Napisano 02 luty 2011 - 16:07

Jak w temacie. Pytanie do tych, którzy mieli sposobność zapoznać się z produktem. Tu i tam pojawia się wiele pozytywnych opinii. Opisy wagi blanków robią wrażenie. Bardzo bogata deria salmon/steelhead. A moze ktoś wie, kto klei im te blanki?

#108 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 luty 2011 - 17:30

Był na o tym Krzyśku dosyć długi wątek na tym forum, ktory spowodował żeśmy się za łby ze Sławkiem 'Oppeln' Bronikowskim wzięli :lol: tam wszystko jest zawarte

Od tego czasu moje doświadczenie poszerzyło się 6 sztuk tychże blanków z serii Slamon & Steelhead, które od pół roku czekają na uzbrojenie u jednego z rodbuilderów... :unsure:

Na sucho blanki zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, więcej będę mógł napisać jak połowię - co mam nadzieję w końcu nastąpi - na wędki wykonane na nich :D

Pozdrawiam

#109 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 02 luty 2011 - 18:49

To ten wątek, ciekawy. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=10853&am p;prevloaded=1&&start=0 :D

Pozdrawiam
Grzesiek

#110 OFFLINE   Krzysiek_W

Krzysiek_W

-

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3558 postów

Napisano 02 luty 2011 - 19:40

Dzięki za info. :D . Jak ja niezauważyłem tego wątku wcześniej...? :unsure: . To właściwie można skasować ten wątek. :D

#111 OFFLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 02 luty 2011 - 22:25

Krzysku,

Kasowac nie ma potrzeby :D

Pozdrawiam

#112 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 postów
  • LokalizacjaSulejówek

Napisano 04 luty 2011 - 09:44

I co połowili? Jak wrażenia? Coś sobie upatrzyłem i się zastanawiam, także czekam na jakieś opinie.

#113 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 luty 2011 - 13:50

No niestety Paweł, zrobiłem błąd i blanki powierzyłem rodbuilderowi i słuch o nich zaginął. Dzwoniłem, wysyłałem maile - bez odpowiedzi. Ale wędkarstwo nauczyło mnie cierpliwości, więc jeszcze trochę poczekam.

#114 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 04 luty 2011 - 17:14

zrobiłem błąd i blanki powierzyłem rodbuilderowi i słuch o nich zaginął. Dzwoniłem, wysyłałem maile - bez odpowiedzi.

To jedna z dziwniejszych rzeczy, jakie ostatnio tutaj przeczytałem :unsure: :o :wacko:
Czy to te same blanki, które dla Gumo były na sucho OK? Może Kolega Gumo ich nie powierzał, tylko uzbroił i wie coś więcej, trochę czasu już minęło... a zainteresował mnie temat tych blanków, odświeżony przez Kolegę @krzysiek_pomorsko, w innym wątku o podobnym tytule :D

Pozdrawiam
Grzesiek

#115 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 luty 2011 - 18:24

Tak, to te same. Powiedzmy że zadysponowałem nimi za nas obu i wyszło jak wyszło. Zachciało mi sie eksperymentować z pracowniami to mam za swoje :lol: Ale spokojna głowa, nie te to inne MHX-y ściągnę i temat dokończę, bo blanki warte były grzechu i musze je sprawdzić.

#116 OFFLINE   Edwardo

Edwardo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów
  • LokalizacjaPólnocne Mazowsze

Napisano 16 luty 2011 - 17:31

Witam serdecznie wszystkich
Jestem nowy na forum (no może poza kupię-sprzedam). Zdecydowałem się odświeżyć stary już wątek i ponawiam pytania o opinie na temat MHX. Próbowałem coś znaleźć w necie, ale nigdzie poza jerkbait, na krajowych listach tego tematu nie znalazłem. Czy ktoś użytkował jakiś kij tej firmy?
Swoją drogą, może to ciekawie wyglądać na tle wcześniejszej dyskusji :D

#117 OFFLINE   jamesty

jamesty

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 443 postów
  • LokalizacjaMaków Mazowiecki
  • Imię:Jakub

Napisano 07 marzec 2011 - 17:46

Nie wiem czy wiecie a może wiecie ale Blanki MHX robi St.Croix.W katalogu matagi jest zdjecie tych blanków z folią.

#118 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 07 marzec 2011 - 21:01

:huh: no nie wiem, mimo wszystko sceptycznie podchodzę do tej informacji :unsure:

#119 OFFLINE   jamesty

jamesty

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 443 postów
  • LokalizacjaMaków Mazowiecki
  • Imię:Jakub

Napisano 08 marzec 2011 - 07:10

Ba może kiedy z czasem się potwierdzi

#120 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 marzec 2011 - 09:00

Powiem tak: może coś się teraz zmieniło. Pierwsze MHX-y raczej na pewno nie były robione przez St.Croix o czym świadczyły naklejki z charakterystycznymi krzaczkami No, chyba że St.Croix przeniosło produkcję do Chin - ale o tym również nie słyszałem.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, mhx

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych