Marzenie! Chociaż jednego "krawężnika" kiedyś dopaść choć znając życie, to śródlądowi, będący nad wodą okazyjne, muszą mieć albo mega farta, albo najpierw zapłacić frycowe...
prawo frajera też dość często działa
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 marzec 2016 - 16:11
Marzenie! Chociaż jednego "krawężnika" kiedyś dopaść choć znając życie, to śródlądowi, będący nad wodą okazyjne, muszą mieć albo mega farta, albo najpierw zapłacić frycowe...
prawo frajera też dość często działa
Napisano 14 marzec 2016 - 13:44
Napisano 16 marzec 2016 - 16:34
Napisano 16 marzec 2016 - 17:01
Brodzenie pozwala obłowić większy obszar wody, co zwiększa prawdopodobieństwo spotkania z trocią.
Ale i bez brodzenia są duże szanse na takie spotkanie, zresztą każdy doświadczony morski trociarz, zaczyna łowienie od obrzucania przynętą jeszcze stojąc na piachu miejsca, gdzie będzie zaczynał brodzenie. A stojąc na rewie i rzucając "pod Bornholm" warto co jakiś czas kontrolnie rzucić pod brzeg czy wzdłuż rewy .
Na molach spacerowych to w zasadzie chyba zakaz wędkowania obowiązuje, na pewno warto to sprawdzić.
Z falochronów osłaniających wejścia do portów na ujściach rzek pomorskich oczywiście są szanse na złowienie troci, w czasie sztormów nawet dość duże.
Napisano 17 marzec 2016 - 21:25
Za trzy tygodnie planuję zrobić spotkanie miłośników srebra z plaży /casting+spin/-08.04-10.04.16/od piątku do niedzieli/
Natchnęło mnie ostatnio jak podbierałem koledze łapkami,piękną,grubą 75cm sztukę
Baza w pensjonacie ok.600m od plaży/ideolo /
Pokoje 2-3 os,normalnie jak w Orfie ale nie ma basenu /jest też miła właścicielka-uwaga ma piękną córkę -wolną,24 /
Jest kuchnia,miejsce na opowieści i
Będzie łowienie z klifu i plaży/pokażę 3 miejscówki/oraz ciekawostka-nocne połowy troci /sobota/
Oraz grill przy bunkrze
Na dzień dzisiejszy wyjąłem 12 szt ale połowa miała wymiar
Z klifu mogą być neopreny/w ostateczności/
Opłaty OIRM Gdynia-30pln za tydzień
Koszt spotkania to 170pln-co na ceny w 3miejście całkiem nieźle.
W tym 2 noclegi,2 śniadania+grill z kaloryferem
Zaliczki w kwocie 100pln będą wymagane poświętach do 02.04.16
Pierwszy raz to organizuję/trociowanie/ ale jak się spodoba to w maju na Belony powtórka a to jest walka po całości,nawet dla nowicjusza
Zapraszam
Lista już otwarta:
1-Duży
2-gawel
3-Wełpa
4-Endriu
Użytkownik gaweł edytował ten post 17 marzec 2016 - 21:28
Napisano 17 marzec 2016 - 21:33
A pochwalisz się, gdzie planujesz to spotkanko? Wszystkim łatwiej będzie odległości oszacować.
Napisano 17 marzec 2016 - 22:06
A pochwalisz się, gdzie planujesz to spotkanko? Wszystkim łatwiej będzie odległości oszacować.
Gdynia Orłowo-ul.Przemysława/wszystkie detale napiszę do każdego
Użytkownik gaweł edytował ten post 17 marzec 2016 - 22:06
Napisano 17 marzec 2016 - 22:10
Dopisz i mnie, ale bez noclegu....
Napisano 17 marzec 2016 - 22:17
Darek ale samochodem nie wrócisz /Poznańskie specjały będą/
Jest opcja dla "tubylców"oczywista
Będą gryzły w tym czasie
Napisano 17 marzec 2016 - 22:19
Super inicjatywa , szkoda tylko że w tym samym czasie mamy spotkanie BAŁT-ów na zachodnim...
Oby Neptun był wam łaskawy
Napisano 17 marzec 2016 - 22:24
Super inicjatywa , szkoda tylko że w tym samym czasie mamy spotkanie BAŁT-ów na zachodnim...
Oby Neptun był wam łaskawy
Wiem i jeszcze na Rozewiu jest ale trzeba teorie przenieść w praktykę a w Orłowie nawet jak nie ma pogody to można łowić/nawet w kaloszach /.
Myślałem o Górkach Zachodnich bo tam jest tez fajna baza ale tam jak wieje to zostanie tylko.....
Napisano 17 marzec 2016 - 22:27
Darek zapisałem ale nie mogę edytować postu
Napisano 17 marzec 2016 - 22:27
Integracja ha ha ha
Napisano 17 marzec 2016 - 22:28
Paweł co masz na myśli pisząc?
Napisano 17 marzec 2016 - 22:40
Paweł co masz na myśli pisząc?
Bo nie każdy ma "śpiochy" a do wody jak trzeba będzie wejść to kaloszki za krótkie
Za największe srebro będzie komplet blach hand made Andrzeja z Pogórza /na trocie oczywista/
Napisano 21 marzec 2016 - 16:58
Informuję, że równolegle do spotkania organizowanego przez Pawła (powyżej), w dniach 08-10.04.2016r, organizowane jest niewielkie spotkanie zapaleńców, w zachodniej części Wybrzeża (Międzyzdroje/WPN).
Wciąż jeszcze 2 miejsca są wolne.
Koszt zakwaterowania itp. szczegóły podam zainteresowanym na privie.
Termin ostateczny zamknięcia listy chętnych to 31.03.2016 (ostateczna data wpłaty opłat, na konto "skarbnika" spotkania).
Zapraszam tych, którym bliżej na Wolin, niż nad Zatokę.
Napisano 21 marzec 2016 - 19:33
Praca przynęty to jedno drugie to kolor. Na początku grudnia minionego roku bardzo łowne okazały się Snapsy białe w pomarańczowe kropy i podobne fluo kolorki.
Użytkownik Miro0612 edytował ten post 21 marzec 2016 - 19:38
Napisano 21 marzec 2016 - 19:40
Mirek nie podgrzewaj atmosfery bo ciężko usiedzieć w domu,,,
Napisano 21 marzec 2016 - 19:59
Karolu jeszcze tylko kilka dni do twojego przyjazdu w moje rewiry dobra informacja dla ciebie to taka że tubis zaczyna pokazywać się pod brzegami w ładnych gromadkach. Będzie się działo.
Napisano 21 marzec 2016 - 20:00
Wiem i jeszcze na Rozewiu jest ale trzeba teorie przenieść w praktykę a w Orłowie nawet jak nie ma pogody to można łowić/nawet w kaloszach /.
Myślałem o Górkach Zachodnich bo tam jest tez fajna baza ale tam jak wieje to zostanie tylko.....
A co się dzieje w tym czasie na Rozewiu?
Pytam bo nieśmiało się wybieram a kawałek drogi mam.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych