Szukam wędki niedrogiej, aczkolwiek te�ź nie z serii najtańszych z przeznaczeniem na stosunkowo płytkie łowisko - woda stojąca (w grę wchodzi wędkowanie z łodzi). Celem moich wypraw będzie w przewa�źającej mierze szczupak (raczej średni gdy�ź gł�łwnie taki w tym miejscu występuje), jako przył�łw mo�źe trafić się sandacz. Wędka ma być do obrot�łwek w rozmiarze nr 2 - 3, oraz do gum wielkości 8-10 cm na gł�łwkach w okolicach 10 g. Zainteresował mnie kij Savage Gear Bushwhacker Spin 2.13m / 10-30g. Czy ktoś ma o nim jakieś zdanie poparte najlepiej własnym doświadczeniem? Znalazłem kilka test�łw wędek firmy Savage Gear (opinie całkiem niezłe jak na ten przedział cenowy) ale akurat interesujący mnie model nie znalazł się w tym gronie. Myślałem r�łwnie�ź o Mistrallu Shogun RS Fuji 2,59 m, 7-25 g. Posiadam taki tylko w długości 2,90 m kt�łrego u�źywam na bolenie (jak się okazało zdał egzamin r�łwnie�ź na sandaczach i szczupcach z brzegu). Ale długość 2,59 m na ł�łdź jakoś do mnie nie przemawia. Natomiast 2,13 m Savage Geara byłoby idealne i kusi mnie spr�łbować czegoś alternatywnego dla seryjnych produkt�łw dostępnych na naszym rynku. Dlatego tez pytam i czekam na odzew

Z g�łry dzięki za opinię