Mam do serwisu przysłanych kołowrotków ale to sztuki jednostkowe, nie na odsprzedaż.
Ryobi, Spro, Dragon, Daiwa, - Serwis kołowrotków.
#201 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 11:18
#202 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 12:46
#203 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2016 - 13:03
#204 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2016 - 08:56
No to dziś na tapetę trafia spro red arc. Młynek moim zdaniem dojechany ciężką pracą, nigdy nie smarowany jak twierdzi właściciel. Przełącznik blokady obrotów wstecznych był ułamany i ktoś zdemontował go nim trafił kołowrotek do mnie. Po serwisie pracuje zdecydowanie lepiej i ten sezon można przekręcić ale jak nówka bez podmiany niektórych podzespołów pracował nie będzie. Rolka zamieniona na ezo smr zgodnie z decyzją właściciela.
To mój:) kołowrotek pochodzi z czasów jak był jeden do wszystkiego, nawet 12cm sdr'a zdarzało mu się pociągać po bugu. Po serwisie kręci lepiej niż nowe ryobi które mam w domu. Brawo Przemek.
NIE WPISUJEMY ODPOWIEDZI W CYTACIE I BŁAGAM... KASUJEMY ZDJĘCIA/FILMY Z CYTATÓW.
- Hunter_pike lubi to
#205 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2016 - 12:31
Ciesze się Łukaszu że jesteś zadowolony.
#206 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2016 - 12:52
Chyba mnie też czeka rozebranie Zubera...podejrzewam, że nie zauważyłem, że go wykąpałem. Jak wymieniałem szpulkę to się okazało, że cała ośka jest w "brudzie"
- brudny, szary, rzadki smar/oliwka. Rozbierany, smarowany nigdy nie był.
#207 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2016 - 13:58
Macieju to albo działaj sam jak wiesz co i jak albo możesz przysłać.
#208 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2016 - 14:00
Jeszcze raz rozłożę i złoże Red Arca, jak się uda bez problemów to sam się zajmę Zauberem, jak nie to się będę odzywał
#209 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2016 - 22:28
Dziś zabrałem się za mojego reda 10300. Mały problem z oporówką był,wałek wyleciał. To jak szukanie igły w stogu siana,na całe szczęście wszystko zakończyło się dobrze.Widać było ,że długo nie był smarowany. Benzyna ekstrakcyjna brudna ,wypłukała co miała.Dziś już nie skończę przez ten psikus,ale jutro praca zostanie skończona i wlecą zdjęcia.
#210 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2016 - 22:30
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 15 marzec 2016 - 22:31
#211 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 20:34
Jeszcze wczoraj nie dałem za wygraną i złożyłem oporówkę Smar jaki użyłem to mobilith shc 460. Na worm i ośkę zaaplikowałem także w/w smar z oliwką.
Załączone pliki
#212 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 22:29
Jeszcze wczoraj nie dałem za wygraną i złożyłem oporówkę Smar jaki użyłem to mobilith shc 460. Na worm i ośkę zaaplikowałem także w/w smar z oliwką.
Chyba nie na oporówkę ten smar dałeś bo przecież to wogóle nie będzie działało wówczas. Jak teraz pracuje Twój Red? śruba mocująca kosz wodzika poszła w ośkę na klej?
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 16 marzec 2016 - 22:31
#213 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 23:04
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
- Hunter_pike lubi to
#214 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2016 - 19:07
Kolejny zauberek kolegi z jb.pl trafił do mnie na serwis. Tym razem młynek jak się okazało, ktoś musiał wcześniej już serwisować ale całkiem bez pojęcia. Rolka założona odwrotnie, nabita czerwonym jakimś smarem że aż go grubo było, w zbijaku kabłąka susza po obu stronach, hamulec suchy. Młynek suchy na zębach przekładni, za to smar był tam gdzie nie powinien, mała zębatka po przeciwnej stronie dużego koła zębatego uszkodzona na czterech zębach, widać mam nadzieję na foto, wałek wormshaft uszkodzony, też widać. Sam wodzik również już przytarty. Oporówka zapaprana smarem i brudem. Śruba osi bez kleju leciuteńko się wykręciła. O tym że oporówka puszcza właściciel zgłaszał nim przysłał młynek. Wszystko umyte, poskładane, pracuje jak należy, jak na ten stan bebeszków kołowrotka. Pod nakrętkę jaką przykręca się rotor dołożona podkładka bo jej brakowało, łożysko w rolce wymienione na ezo a to z rolki włożone w knoba. Skasowany luz jaki był na trzpieniu sześciokątnym korby. Wszystko można pooglądać na fotach poniżej.
Pozostaje mi mieć nadzieję że właściciel będzie zadowolony.
- bayrt i pablo07 lubią to
#215 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 07:06
A te cienkie ryski na kole głównym ,do czego one mogły służyć.?
#216 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 07:31
#217 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 08:09
A te cienkie ryski na kole głównym ,do czego one mogły służyć.?
od dawna wszystkie (prawie) tak mają w kategorii zauber klon
#218 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 08:28
Pochwalę się, że mój nie
#219 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 08:49
Moim zdaniem takie porysowane koło włożono w kołowrotek, musiało się porysować na wycinarce najprawdopodobniej, z tych zauberowatych jakie serwisowałem pierwszy tak miał, mam też nową przekładnię na zapasie jako zamiennik gdyby ktoś przysłał kołowrotek z już nie nadającą się do dalszej pracy i nie ma takich rys. Nie wpływa to nijak na pracę kołowrotka.
- parada95 lubi to
#220 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2016 - 10:06
od dawna wszystkie (prawie) tak mają w kategorii zauber klon
Dokładnie tak...wszystkie zauberowate, które rozbierałem też tak miały...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych