Tak więc koledzy nawiązując do mojego wpisu w temacie o Zauberach w dziale Spining pozwolę sobie na pokazanie nówki sztuki Zaubera jaki dziś dotarł do mnie na serwis i wymianę łożyska w rolce na ezo.
Wszystko poskładane spowrotem i lata jeszcze lepiej jak fabrycznie, z pewnością sprzęt pewniejszy teraz do łowienia niż poszedł by w fabrycznym stanie w łowienie. Podstawa to zadbać o młynek jak ktoś jeszcze go nie używał nim dostanie pracy pod obciążeniami. Wtedy też istotne jest dbanie i serwis ale myślę że kolega dobrze zrobił decydując się na serwisik.
Ponadto przesłał też starszego silstara na serwis, chodził gorzej niż betoniarka zawalona cementem na trybach, widać zresztą co było na przekładni, ogólnie był suchy bardzo, jest też wymyty i nasmarowany włącznie z wszystkimi łożyskami jakie ma w sobie. Nawet zastanawiałem się czy nie kręci płynniej od zaubera ale to sam właściciel może niech sobie już oceni jak otrzyma spowrotem kołowrotki. Foto z prawej po smarowaniu jednego z kół przekładni.
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 19 luty 2016 - 23:18