#261 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2011 - 21:39
Hmmm, taki wędkarski Wedel? Jak ptasie mleczko, zjesz kostkę, chcesz kolejną, tylko skala makro.
Nabyłem pierwszego StC tej jesieni, przełowiłem 4 dni, w szoku jestem do teraz. Komfort, czułość, niezawodność.
Klasa, co tu więcej dodać.
Sam bym z 3 scIII capnął
Ps.
Guzu, jak będziesz wietrzył szafę, to dawaj wcześniejszą zapowiedź na forum, żeby się człowiek przygotował;-) bo czasem człowiek nie nadąży za okazją
#262 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 18:39
@Guzu
wiesz jak to mówią, papier potrafi być cierpliwy
#263 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 20:54
#264 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 21:34
Ciekawe czy u Żbika jest już coś z tych nowości. Moze uda mi się zajrzeć do Łodzi w starym roku, to oblookam
@Guzu
wiesz jak to mówią, papier potrafi być cierpliwy
Pewnie tak, ale akurat jak chodzi o St Croix to wraz z uplywem czasu i lat nad woda nabieram wobec nich i ich oferty coraz wiekszego szacunku i uznania.
Oczywiscie nie twierdze ze wszystko maja super czy extra.
Ale to co maja super jest naprawde SUPER.
To tyle. Nie mam zwiazkow i ukladow z St Croix - jakby ktos pytal
#265 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 21:38
#266 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 21:42
Ja akurat w nowościach na 2012 nic ciekawego dla siebie nie znalazłem (99% nowości to blanki 1-częsciowe), ale ze starszych modeli kilka chętnie wezmę do ręki, żeby zbudować sobie własne zdanie.
Miałem nadzieję że może wrócą Inshory SCIV w 2012 - ale widzę że niestety nie wróciły. Kryzys jak widać, ma swoje prawa.
#267 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 21:58
#268 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 22:02
#269 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 22:17
@jbk
to prawda, w Black Friday sale na mudhole była przecena 50% na SCV
#270 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 22:24
Całe szczęście mój scIV jest ze starszej serii, jeszcze całość korkowa.
Choć wiadomo, subiektywne.
#271 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2011 - 22:37
Jako tutejszy moher zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję ..
#272 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 11:08
W moim odczuciu to jest wlasnie TO jak chodzi o St Croix. Te 1 sklady.
Na tych blankach widze swoje nowe wedki na 2012.
Odnosnie zbrojenia fabrycznego : przy takim poziomie jaki prezentuja nasi forumowicze w zakresie budowy wedek, zdecydowanie wole kupic blank i przekazac go do uzbrojenia, niz brac firmowo zbrojony patyk. Jakiejkolwiek firmy.
Zastrzegam : na japonczyki nie lowie
Pozdrawiam
#273 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 11:37
ja tez sie z tym nie kryje i bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ......
zwyczajowo pomijam uwagą sprzętowy segment rodem z PRC , czyli haniebny owocek z mixu najczerwieńszej komuny z najprymitywniejszym turbokapitalizmem . I się z tym nie kryję ...
zdaje sobie doskonale sprawe, ze to walka z wiatrakami ale przynajmiej mam lepsze samopoczucie
koniec OT
#274 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 14:40
Otwarcie artykułowane poglądy , do tego poparte sensownym argumentem , są potrzebne temu portalowi jak powietrze . Plus oczywiście niewinna prowokacja . I nie ma się co boczyć , i tak pozostajemy dozgonnymi przyjaciółmi w wierze . Dodam jeszcze , że otwarta konfrontacja jest niebo lepsza od bezpłciowych ślizgów po wazelinieee ..
Danielu, fabryczne edycje St Croix są zbrojone poprawnie i w zasadzie wystarczająco dobrze . Nie napiszę że optymalnie , bo nie wiem co to znaczyć by mogło albo i miało
My tutaj z racji tak wspaniałej świeżości tudzież intensywności przeżywania rodbuildingowej euforii , jednak jesteśmy nieco przegięci w oczekiwaniach . Są to jednak tylko narzędzia i instrumenty , bez względu na to czy są personalnie naznaczone , którymi budujemy piramidy emocji , oraz wygrywamy prawdziwe symfonie . Przyznam się bez bicia , że nie przykładam się specjalnie do perfekcyjnego loook'u , zostawiam to pracowniom , które muszą i powinny treść umiejętnie opakować . Tak więc babole mi nieobce
#275 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 16:46
#276 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 17:14
mam nadzieje, ze google pomoze przetlumaczyc?
http://www.zeit.de/o...5/china-sklaven
http://www.zeit.de/politik/ausland/2011-09/china-sklaven-zwa ngsarbeit
#277 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 17:15
Adam Smith umarł ..
#278 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 17:43
#279 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 18:19
eeee, zaraz hipokryta, don kichotem moze, robin hoodem moze albo konsumentem bez dlugodystansowej wyobrazni moze ...
ale zeby zaraz hipokryta? ja sie tak nie czuje
#280 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2011 - 19:59
bojkotuje wszelakie produkty z krwawym stemplem 'Made in PRC' ...
i wyrazem tego bojkotu jak sądzę jest odkupienie ode mnie po okazyjnej cenie MHX-a
jak by nie patrzył - hipokryta
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, st.croix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych