Jest dostępny tutaj:
ROD GEEKS CARBON 5 SERIES – Rod Geeks
możesz zamówić przez pracownię Art - Rod z Poznania, oni regularnie ściągają blanki z RodGeeks
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 listopad 2023 - 10:43
Jest dostępny tutaj:
ROD GEEKS CARBON 5 SERIES – Rod Geeks
możesz zamówić przez pracownię Art - Rod z Poznania, oni regularnie ściągają blanki z RodGeeks
Napisano 27 listopad 2023 - 12:16
Napisano 28 listopad 2023 - 21:42
na dobre rzeczy trzeba w życiu trochę poczekać, tak już jest
Napisano 29 listopad 2023 - 06:26
Napisano 29 listopad 2023 - 07:04
To jest tak: jeśli chodzi o serię Carbon 5 to jest ona wprost analogiem SCV St.Croix (czyli blanków Elite). Plus jest taki że mozna zamawiać blanki bez lakieru albo różnych kolorach.
Jeżeli chodzi o pozostałe serie Rod Geeks to tutaj już są zmiany. Np. Carbon 4 to jest podobno coś pomiędzy SCIII a SCIV St.Croix. Natomiast np. seria X-Comp chyba w ogóle nie ma analogu w St.Croix i jest autorskim pomysłem poprzednich właścicieli RG (zanim sprzedali biznes St.Croix) - zresztą bardzo chwalonym na forach. Jeżeli chodzi konkretnie o serię musky to nie interesowałem się powiem szczerze, może chłopaki z ArtRod coś wiedzą musiałbyś zadzwonic i się Tomka Mańczaka podpytać.
Ja mam w domu na razie jeden blank od RG, z najnowszej serii Bass 3 a konkretnie model C3610MLXF - jak kogoś interesuje mogę opisac dokładniej
Napisano 06 grudzień 2023 - 18:41
Napisano 06 grudzień 2023 - 18:46
Rod Geeks
Napisano 17 luty 2024 - 18:05
Witam, mam małe pytanko :
Czy w związku z pojawieniem się nowej serii wędek ST.CROIX ONCHOR będą dostępne gdzieś (RG ... ) blanki na których buduje się te wędki ???
Może ktoś coś wie i chce się podzielić wiedzą....
Napisano 17 luty 2024 - 19:46
do Art Roda dzwoniłeś ?
Napisano 17 luty 2024 - 19:50
... nie, nie dzwoniłem ... próbowałem sam doszukać się info na ten temat, ale nic nie znalazłem
Napisano 17 luty 2024 - 21:10
ktos bedzie zamawiam jakis blank ze strony Rod Geeks? chetnie bym przytulil jeden blank
Napisano 18 luty 2024 - 00:04
Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art RodWitam, mam małe pytanko :
Czy w związku z pojawieniem się nowej serii wędek ST.CROIX ONCHOR będą dostępne gdzieś (RG ... ) blanki na których buduje się te wędki ???
Może ktoś coś wie i chce się podzielić wiedzą....
Napisano 18 luty 2024 - 09:56
Też mi to chodzi po głowie. Ten carbon przy dłuższych kjjach wszystko psuje. Można by ten blank fajnie ubrać . Jednak z tego co wiem na europę nie sprzedają blankow. Ale w pon trzeba zadzwonić do Art Rod
Użytkownik Krab edytował ten post 18 luty 2024 - 09:57
Napisano 20 luty 2024 - 19:31
Też mi się coś takiego pojawiło w głowie- zalegacz z poprzedniej epoki.Carbon jeszcze da się przeżyć z trudem, ale przelotki z gownolitu, to dopiero jest hit. W niby nowoczesnym kiju dać cos archaicznego, co wręcz nic nie kosztuje, to szczyt bezczelności. Patrząc na podejście StC zaczynam myśleć, że może ten Onchor to jakiś magazynowy zalegacz, który przemalowano i próbuje się sprzedać dorabiając tony bełkotu marketingowego Sam jestem ciekaw opinii użytkowników, bo może się okazać, że to kolejna trociowa propozycja. A rynek nie oferuje tych blanków w nadmiarze.
Użytkownik lyha edytował ten post 20 luty 2024 - 19:35
Napisano 18 marzec 2024 - 20:26
Da się jeszcze dostać Blanki st.croix LXS MLXF albo MLF ?
Użytkownik DzikiBill edytował ten post 18 marzec 2024 - 20:26
Napisano 18 marzec 2024 - 20:50
Napisano 20 marzec 2024 - 09:48
Napisano 27 lipiec 2024 - 21:44
Uszanowanie
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu symboli blanków z tej strony:
http://merricktackle...-rod-blanks.pdf
Chodzi mi konkretnie o liczbę na początku symbolu, oraz w niektórych pozycjach literę na końcu, np B, lub G.
Przykładowo: 5 C610MXF-B, 5C66MHF-G
Czy oznaczają one np roczniki lub serie blanków?
Reszta oczywiście jest jasna.
Dzięki za pomoc
Napisano 27 lipiec 2024 - 22:52
Napisano 27 lipiec 2024 - 23:26
Faktycznie, wszystko się zgadza
Pozostaje jeszcze tajemnicza litera na końcu.
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych