SALMO SALTUS 2010 [ZLOT]
Napisano 28 październik 2010 - 17:32
Napisano 29 październik 2010 - 07:49
Napisano 29 październik 2010 - 08:19
to ile osób nas będzie? brzegu wystarczy?:)troć podobno łowi się statystycznie co 7 wyjazd, czyli jeszcze nie złapię...
Złowisz teraz i możesz śmiało sześć wyjazdów ominąć.

Napisano 29 październik 2010 - 08:23
Ja doznalem ryby na kiju w pierwszym dniu lowienia na pierwszym wyjezdzie na trotki w zyciu wiec to tylko statystykito ile osób nas będzie? brzegu wystarczy?:)troć podobno łowi się statystycznie co 7 wyjazd, czyli jeszcze nie złapię...

Napisano 29 październik 2010 - 08:38
to ile osób nas będzie? brzegu wystarczy?:)troć podobno łowi się statystycznie co 7 wyjazd, czyli jeszcze nie złapię...
[/quote]
Złowisz teraz i możesz śmiało sześć wyjazdów ominąć.

[/quote]
statystyki o któych mówi woollybugger dotyczą trociowania w rzekach, a tu mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. W zeszłym roku popper dał czadu. trzy dni łowienia i trzy ryby...
z drugiej jednak strony gdyby się teraz okazało, że nasz waldi będzie teraz miał 21 pustych wyjazdów to... jednego konkurenta mniej
Napisano 29 październik 2010 - 09:58
Pytanie do specow- ktora wedka bedzie lepsza na slone trocie: Blue Rapid 10' 35 gram, 20 lbs czy RX8, 3.20, 17 lbs 28 gram ? Obie mam gdzies za szafa

Bujo
Napisano 29 październik 2010 - 10:04
Napisano 29 październik 2010 - 10:13
Witam,
Pytanie do specow- ktora wedka bedzie lepsza na slone trocie: Blue Rapid 10' 35 gram, 20 lbs czy RX8, 3.20, 17 lbs 28 gram ? Obie mam gdzies za szafa
Bujo
Bierz blue rapida - nie ma co za bardzo kombinować... Choć w Twoim wypadku to... równie dobrze możesz w ogóle nie brać wędki

Napisano 29 październik 2010 - 10:19
@szpiegu- moze, moze, okaze sie po weekendzie

@Mifek, co racja to racja, nawet jak przyjade to lowil za dlugo nie bede

Bujo
Napisano 29 październik 2010 - 12:15

Napisano 29 październik 2010 - 20:09
No wiecie a ja się tak przygotowuję.............
z drugiej jednak strony gdyby się teraz okazało, że nasz waldi będzie teraz miał 21 pustych wyjazdów to... jednego konkurenta mniej

Napisano 30 październik 2010 - 06:49
To chyba pierwsze tak duże spotkanie miłośników morskiej troci na naszym wybrzeżu. Do tej pory na Seatroutinpoland mieliśmy trzy spotkania, każde w granicy 50 osób.
Tym razem, ponieważ łączymy spotkianie portalu z jerkbait.pl, będzie trochę więcej osób.
70 osób to minimum ale uwzględniając wypadki losowe typuję ok 90 osób. W najlepszym wypadku będziemy mieli full obsadę (120 osó

Do dyspozycji wędkarzy jest 9 czy 11km plaży na terenie wolińskiego parku narodowego (ups, nie jestem pewien).
Można także wędkować od granicy parku na zachód w stronę świnoujścia, tam też padło trochę troci. Kilka kilometrów na wschód od międzyzdrojów są kolejne dobre łowiska Dziwnów, dziwnówek i ciut dalej Niechorze. Szanse na rybę są wszędzie a jak pokazał ubiegłoroczny sezon jesienny to na naszym wybrzeżu złowiono najwięcej i największe ryby. Nie mogę pokazać fotek ( w którymś numerze WŚ jest artukuł)ale ryba kolegi Janusza robi na mnie do dziś wrażenie 95cm i prawie 11kg wagi. Mam pewne info o jeszcze kilku spadach okołometrówek.
Na zlocie będzie kilku szpeców z branży trociowej. Inaczej...osoby które tam będą zamknęły wspólnie sezon jesienno-zimowo-wiosenny liczbą złowionych troci grubooooooo ponad setkę. To tak odnośnie statystyk. Troci morskiej nie dotyczą żadne reguły. Można pojechać na 20 wypraw o kiju a można mieć dzień 'konia'( 4 moje trocie jednego dnia na wiosnę).
To tak na szybko. Zapewniam że spotkanie, jego atmosfera będa jedyne w swoim rodzaju.Potwierdził to ubiegloroczny salmo stratus i spotkania seatroutinpoland.
To nie są zawody ale poprostu koleżenskie spotkanie.
I tu informacja dla uczestników. Jeżeli ktoś ma ochotę może wziąść udział w małym konkursie który przygotowaliśmy.
Przy rejestracji w ośrodku wrzucamy do pudełka jedną z naszych ulubionych (najlepiej nie zardzewiałych

Pozdrowienia
Ps. niestety jeszcze nie wyjaśniliśmy sprawy licencji. Chcemy załatwić takie na jeden wekend, konkretnie na nasze spotkanie, bo będą osoby z kraju i zagranicy którym to wystarczy. Jeżeli dla kogoś nie ma to znaczenia to na miejscu będzie mozna nabyć 1miesięczną za 15zł i taką do końca roku za 40zł. Jak coś ustalimy dam znać.
Napisano 30 październik 2010 - 08:50
ps. szczecin niech nie przywozi paprykarzu
Napisano 30 październik 2010 - 08:54
zwyczajem takich spotkań staje się przywiezienie swojego jakiegoś lokalnego smacznego jedzonka ewentualnie dobrego trunku......... jeżeli możecie weźcie coś dobrego
To ja mam przywiesc rybe z frytkami???

Bujo
Napisano 30 październik 2010 - 08:57

Napisano 30 październik 2010 - 12:43
czy to jakaś prowokacja ?

Trudno lokalnych rarytasów więcej nie ma

Napisano 30 październik 2010 - 18:21
Czy do spinningu z plaży nada się PP 15lb
Napisano 30 październik 2010 - 18:51
Napisano 30 październik 2010 - 19:12
Napisano 30 październik 2010 - 19:16
Nie stosowałem jeszcze w morzu innej plecionki niż PP (ostatnio używam czerwoną) nie zauważyłem żeby puchła.
Ja akurat zieloną chociażby dzisiaj przez kilka godzin z curado 200E7 i nic się nei dzieje a plecionka swoje już oberwała bo w ubiegłym sezonie też była uzywana w słonej wodzie jak i na mrozie. Jednak mam pewność, że jest to oryginał zakupiony w dobrym źródełku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych