Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

SALMO SALTUS 2010 [ZLOT]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
320 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   Saiblling

Saiblling

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 28 październik 2010 - 17:32

spoko, jakby coś to miejsce się znajdzie

#162 OFFLINE   woolybugger

woolybugger

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaStolica

Napisano 29 październik 2010 - 07:49

to ile osób nas będzie? brzegu wystarczy?:)troć podobno łowi się statystycznie co 7 wyjazd, czyli jeszcze nie złapię...

#163 OFFLINE   zamki

zamki

klepacz blaszek

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 748 postów
  • Lokalizacjablisko fabryki slidera
  • Imię:Zbyszek
  • Nazwisko:Orzoł

Napisano 29 październik 2010 - 08:19

to ile osób nas będzie? brzegu wystarczy?:)troć podobno łowi się statystycznie co 7 wyjazd, czyli jeszcze nie złapię...

Złowisz teraz i możesz śmiało sześć wyjazdów ominąć. :lol:

#164 OFFLINE   Zulus

Zulus

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 625 postów
  • LokalizacjaGórzyca

Napisano 29 październik 2010 - 08:23

Ja doznalem ryby na kiju w pierwszym dniu lowienia na pierwszym wyjezdzie na trotki w zyciu wiec to tylko statystyki :D

#165 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 29 październik 2010 - 08:38

[quote]
[/quote]

Złowisz teraz i możesz śmiało sześć wyjazdów ominąć. :lol:
[/quote]

statystyki o któych mówi woollybugger dotyczą trociowania w rzekach, a tu mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. W zeszłym roku popper dał czadu. trzy dni łowienia i trzy ryby...

z drugiej jednak strony gdyby się teraz okazało, że nasz waldi będzie teraz miał 21 pustych wyjazdów to... jednego konkurenta mniej

#166 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4513 postów

Napisano 29 październik 2010 - 09:58

Witam,

Pytanie do specow- ktora wedka bedzie lepsza na slone trocie: Blue Rapid 10' 35 gram, 20 lbs czy RX8, 3.20, 17 lbs 28 gram ? Obie mam gdzies za szafa :D

Bujo

#167 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów
  • Lokalizacjadziki zachód :)

Napisano 29 październik 2010 - 10:04

blue krotszy reki nie zameczysz to co jednak bedziesz ??

#168 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 29 październik 2010 - 10:13

Witam,

Pytanie do specow- ktora wedka bedzie lepsza na slone trocie: Blue Rapid 10' 35 gram, 20 lbs czy RX8, 3.20, 17 lbs 28 gram ? Obie mam gdzies za szafa :D

Bujo

Bierz blue rapida - nie ma co za bardzo kombinować... Choć w Twoim wypadku to... równie dobrze możesz w ogóle nie brać wędki :mellow:

#169 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4513 postów

Napisano 29 październik 2010 - 10:19

Witam,

@szpiegu- moze, moze, okaze sie po weekendzie :D Ja tam problemu nie mam z obslugiwaniem dlugich i relatywnie ciezkich wedek :D Kilka lat przeprowadzek zrobilo swoje :D A co ten Batson za slaby? Zasieg ma wiekszy chyba :D

@Mifek, co racja to racja, nawet jak przyjade to lowil za dlugo nie bede :D :D :D

Bujo

#170 OFFLINE   woolybugger

woolybugger

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • LokalizacjaStolica

Napisano 29 październik 2010 - 12:15

A racja, łowiłem w rzekach:)chyba się morze rozstąpi prędzej niż złapię trotke w pierwszym łowieniu:) ja jadąc na trotki, chcąc łapać trotki - łapię szczupaki, także... barrakuda? :lol:

#171 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9669 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 29 październik 2010 - 20:09

.............

z drugiej jednak strony gdyby się teraz okazało, że nasz waldi będzie teraz miał 21 pustych wyjazdów to... jednego konkurenta mniej

No wiecie a ja się tak przygotowuję :huh: . Tyle starań i czarna dupa :lol: . Ale..... zawsze mogę innym gratulować

#172 OFFLINE   Saiblling

Saiblling

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 49 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 30 październik 2010 - 06:49

To chyba pierwsze tak duże spotkanie miłośników morskiej troci na naszym wybrzeżu. Do tej pory na Seatroutinpoland mieliśmy trzy spotkania, każde w granicy 50 osób.
Tym razem, ponieważ łączymy spotkianie portalu z jerkbait.pl, będzie trochę więcej osób.
70 osób to minimum ale uwzględniając wypadki losowe typuję ok 90 osób. W najlepszym wypadku będziemy mieli full obsadę (120 osóB).
Do dyspozycji wędkarzy jest 9 czy 11km plaży na terenie wolińskiego parku narodowego (ups, nie jestem pewien).
Można także wędkować od granicy parku na zachód w stronę świnoujścia, tam też padło trochę troci. Kilka kilometrów na wschód od międzyzdrojów są kolejne dobre łowiska Dziwnów, dziwnówek i ciut dalej Niechorze. Szanse na rybę są wszędzie a jak pokazał ubiegłoroczny sezon jesienny to na naszym wybrzeżu złowiono najwięcej i największe ryby. Nie mogę pokazać fotek ( w którymś numerze WŚ jest artukuł)ale ryba kolegi Janusza robi na mnie do dziś wrażenie 95cm i prawie 11kg wagi. Mam pewne info o jeszcze kilku spadach okołometrówek.
Na zlocie będzie kilku szpeców z branży trociowej. Inaczej...osoby które tam będą zamknęły wspólnie sezon jesienno-zimowo-wiosenny liczbą złowionych troci grubooooooo ponad setkę. To tak odnośnie statystyk. Troci morskiej nie dotyczą żadne reguły. Można pojechać na 20 wypraw o kiju a można mieć dzień 'konia'( 4 moje trocie jednego dnia na wiosnę).

To tak na szybko. Zapewniam że spotkanie, jego atmosfera będa jedyne w swoim rodzaju.Potwierdził to ubiegloroczny salmo stratus i spotkania seatroutinpoland.
To nie są zawody ale poprostu koleżenskie spotkanie.
I tu informacja dla uczestników. Jeżeli ktoś ma ochotę może wziąść udział w małym konkursie który przygotowaliśmy.
Przy rejestracji w ośrodku wrzucamy do pudełka jedną z naszych ulubionych (najlepiej nie zardzewiałych ;) )przynęt a później walczymy nad wodą o tytuł Łowcy najdłuższej troci...i duże pudełko świecidełek:)

Pozdrowienia

Ps. niestety jeszcze nie wyjaśniliśmy sprawy licencji. Chcemy załatwić takie na jeden wekend, konkretnie na nasze spotkanie, bo będą osoby z kraju i zagranicy którym to wystarczy. Jeżeli dla kogoś nie ma to znaczenia to na miejscu będzie mozna nabyć 1miesięczną za 15zł i taką do końca roku za 40zł. Jak coś ustalimy dam znać.

#173 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów

Napisano 30 październik 2010 - 08:50

zwyczajem takich spotkań staje się przywiezienie swojego jakiegoś lokalnego smacznego jedzonka ewentualnie dobrego trunku......... jeżeli możecie weźcie coś dobrego

ps. szczecin niech nie przywozi paprykarzu

#174 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4513 postów

Napisano 30 październik 2010 - 08:54

zwyczajem takich spotkań staje się przywiezienie swojego jakiegoś lokalnego smacznego jedzonka ewentualnie dobrego trunku......... jeżeli możecie weźcie coś dobrego

To ja mam przywiesc rybe z frytkami??? :D :D :D

Bujo

#175 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów

Napisano 30 październik 2010 - 08:57

w płynie :mellow:

#176 OFFLINE   Wojciech_B

Wojciech_B

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów

Napisano 30 październik 2010 - 12:43

czy to jakaś prowokacja ? <_<

Trudno lokalnych rarytasów więcej nie ma :mellow: Najwyżej jakiś sznapsik przyjedzie :mellow:

#177 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8458 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 30 październik 2010 - 18:21

Mam pytanie natury technicznej ktoś mi odradził plecionkę PP do łowienia morskiego podobno puchnie , stosowałem do łowienia dorszy 30lb PP żółtą i nic takiego nie zauważyłem .
Czy do spinningu z plaży nada się PP 15lb

#178 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9669 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 30 październik 2010 - 18:51

Na zapasowym młynku mam taką właśnie PP 15lb. Może nie będę musiał użyć ale przyłączam się do pytania.

#179 OFFLINE   Yokozuna

Yokozuna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów

Napisano 30 październik 2010 - 19:12

Nie stosowałem jeszcze w morzu innej plecionki niż PP (ostatnio używam czerwoną) nie zauważyłem żeby puchła.

#180 OFFLINE   zamki

zamki

klepacz blaszek

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 748 postów
  • Lokalizacjablisko fabryki slidera
  • Imię:Zbyszek
  • Nazwisko:Orzoł

Napisano 30 październik 2010 - 19:16

Nie stosowałem jeszcze w morzu innej plecionki niż PP (ostatnio używam czerwoną) nie zauważyłem żeby puchła.

Ja akurat zieloną chociażby dzisiaj przez kilka godzin z curado 200E7 i nic się nei dzieje a plecionka swoje już oberwała bo w ubiegłym sezonie też była uzywana w słonej wodzie jak i na mrozie. Jednak mam pewność, że jest to oryginał zakupiony w dobrym źródełku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych