Tylko o którym modelu piszesz?Panowie koniec końców złożyłem swoją "suzuke" , po testach moje odczucie łowienia tym patykiem jest następujące .
Przy flaucie komfortowe łowienie zaczyna się od gumy 2' i główki 4gr. , natomiast przy wietrze komfort znika , idąc dalej ja łowię głównie główkami 5gr. i do tego guma 2' lub 2,5' i dla nie jest to komfortowy zakres tego blanku . uzbroiłem ten patyk w system drop-shot z obciążeniem 10gr. i powiem szczerze że pięknie się spisuje do tej metody . Na patyku który zrobiłem z myślą pod okonia miałem szczupaka 50cm i blank nawet nie klęknął . Przy wietrze komfort łowienia małymi przynętami znika , z powodu robienia się balona na plecionce .
Suzuki RXF-6lb-702 vs RXF-8lb-762 co pod okonia ?
#41 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 21:03
#42 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 22:46
Sorki zapomniałem dodać patyka zrobiłem na blanku Suzuki RXF-6lb-702
#43 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2016 - 23:31
Użytkownik Żbiku edytował ten post 29 kwiecień 2016 - 23:31
#44 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 11:02
Pisz Żbiku ... sezon minął, nawet 2.
Użytkownik Robert Crocker edytował ten post 07 grudzień 2017 - 11:02
#45 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 11:10
#46 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2017 - 11:35
Panowie koniec końców złożyłem swoją "suzuke" , po testach moje odczucie łowienia tym patykiem jest następujące .
Przy flaucie komfortowe łowienie zaczyna się od gumy 2' i główki 4gr. , natomiast przy wietrze komfort znika , idąc dalej ja łowię głównie główkami 5gr. i do tego guma 2' lub 2,5' i dla nie jest to komfortowy zakres tego blanku . uzbroiłem ten patyk w system drop-shot z obciążeniem 10gr. i powiem szczerze że pięknie się spisuje do tej metody . Na patyku który zrobiłem z myślą pod okonia miałem szczupaka 50cm i blank nawet nie klęknął . Przy wietrze komfort łowienia małymi przynętami znika , z powodu robienia się balona na plecionce .
Wychodziłoby na to, że blank jest niedoszacowany. Jakoś mało składnie to wszystko opisane a i wnioski ciężko wysnuć jakiekolwiek ...
#47 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2017 - 10:42
Witam
u mnie oba wspomniane modele 702 6 i 762 8 pierwszy tak od 3 g plus 3" ES do 7/8 g plus ta guma , ten mocniejszy 3 g plus 3" kopyto do ca 7 g z tą gumą tak aby sumaryczna masa jak dla mnie do ca 14 gramów .
łowię nimi raczej starorzecza / kanały z wolnym nurtem , ten krótszy planuję też przyszły sezon na wodach pstrągowych ....przede wszystkim z woblerami typu rapala orginal 5/7 i 9 cm myślę że też da radę ..
Ten mocniejszy jak u mnie szczupak na lekko , docelowo na okonia zbyt mocny no chyba że mamy w łowisku takie 30 + . Wszędzie tam gdzie głębiej i z nurtem lepszym wyborem wyborem jest dla mnie odpowiednio
do stosowanych obciążeń Matagi SS LL i ML ...
pzdr
Maciej
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, suzuki, okoń
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych