Pomadą i narkotykami odwracacie uwagę od garnituru i manikiurzystki. Swoją drogą na pierwszy rzut oka widać, że to wędkarskie forum. Albo kolejny sezon Monty Pythona.

GARAGE SALE ! Warszawa 13 marca godz. 10:00. Przyjdź, kup, sprzedaj, wymień się sprzętem z kolegami z portalu
Napisano 07 kwiecień 2016 - 13:06
- Friko lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 16:41
Friko, on 06 Apr 2016 - 13:00, said:
17 września mamy impreze w Warszawie w ramach Street Fishing Poland
No i mam odczucia ambiwalentne (trudne słowo) i płaczę że nie będzie i cieszę się
, że będzie kiedyś.
Wyjaśniam "uczucia ambiwalentne" :
- kupujesz super auto. Jedziesz szczęśliwy do domu i wołasz ukochaną żonę na pierwszą przejażdżkę. Ale w domu jest akurat teściowa, która też chce jechać. Odmówisz?
Więc zabierasz obie. Jedziesz pięknymi górskimi serpentynami. Wiatr we włosach (bo to kabriolet) jesteś jak w niebie.
Dojeżdżasz do punktu widokowego i proponujesz aby wysiąść i nasycić wzrok pięknymi widokami. Żona idzie z tobą a teściowa zostaje bo jej się nie chce ruszyć dupy.
Więc idziesz i w tym uniesieniu ...zostawiasz samochód bez zaciągniętego ręcznego.
Samochód wyskakuje z biegu, zaczyna się toczyć, coraz szybciej i ze znienawidzoną teściową leci w przepaść !!!!
... i wtedy masz uczucia ambiwalentne
- Friko, PETEREK, DeepRunner i 3 innych osób lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 18:10

Napisano 07 kwiecień 2016 - 18:42
BOB1, on 07 Apr 2016 - 15:41, said:
Wyjaśniam "uczucia ambiwalentne" :
- kupujesz super auto. Jedziesz szczęśliwy do domu i wołasz ukochaną żonę na pierwszą przejażdżkę. Ale w domu jest akurat teściowa, która też chce jechać. Odmówisz?
Więc zabierasz obie. Jedziesz pięknymi górskimi serpentynami. Wiatr we włosach (bo to kabriolet) jesteś jak w niebie.
Dojeżdżasz do punktu widokowego i proponujesz aby wysiąść i nasycić wzrok pięknymi widokami. Żona idzie z tobą a teściowa zostaje bo jej się nie chce ruszyć dupy.
Więc idziesz i w tym uniesieniu ...zostawiasz samochód bez zaciągniętego ręcznego.
Samochód wyskakuje z biegu, zaczyna się toczyć, coraz szybciej i ze znienawidzoną teściową leci w przepaść !!!!
... i wtedy masz uczucia ambiwalentne
![]()
![]()
to nie są uczucia ambiwalentne!! to jest działanie z premedytacją!!!
Napisano 07 kwiecień 2016 - 18:58
Chyba skręca, a nie rozkręca. Mieliśmy poużalać się nad nieszczęsnym GS, znaleźć rozsądne wyjście albo chociaż od Frika wydębić jakieś zadośćuczynienie. Tymczasem błękitnowłosa gwiazda GS #1 zadowala się jesiennym spotkaniem. I to jeszcze w ramach "Ulicznego Rozrabiania". Drogi Robercie. A ja miałem jakieś starocie do Twojej szafy. Chciałem ofiarować, ale imprezę odwołali. Czy masz teraz jakieś odczucia ambiwalentne? No, skrobnij choć słówko.
- BOB lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 19:05
GS to GS, żadne "w ramach" - "tak być to nie będzie Panie Boczku"
ach jaki piękny wątek, można sobie popisać co się chce i żaden moderator się nie ...
- MarcinZet lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 19:28
Maciej W., on 07 Apr 2016 - 17:58, said:
Chyba skręca, a nie rozkręca. Mieliśmy poużalać się nad nieszczęsnym GS, znaleźć rozsądne wyjście albo chociaż od Frika wydębić jakieś zadośćuczynienie. Tymczasem błękitnowłosa gwiazda GS #1 zadowala się jesiennym spotkaniem. I to jeszcze w ramach "Ulicznego Rozrabiania". Drogi Robercie. A ja miałem jakieś starocie do Twojej szafy. Chciałem ofiarować, ale imprezę odwołali. Czy masz teraz jakieś odczucia ambiwalentne? No, skrobnij choć słówko.
O odczuciach już napisałem a więc oczywiście, że jest żal. Ale i jest po co żyć w dobrej formie do jesieni aby się z Tobą spotkać i pogadać o tych skarbach. Ale czy coś stoi na przeszkodzie, abyśmy spotkali się wcześniej???
(to się nazywa : uprawianiem prywaty na forum publicznym )
Użytkownik BOB1 edytował ten post 07 kwiecień 2016 - 19:29
- Maciej W. lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 19:40
Prywata w szczytnym celu tylko upiększa forum. Podobnie jak Twoja szafa. Moderatora przepraszam za podszczypywanie. Więcej nie będę. Idę do piwnicy odkurzyć kilka rzeczy.
- BOB i gregox lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 19:48
już zacieram łapki
I w ten oto sposób, drodzy Moderatorzy, zrodziło się podziemie garażowe, szara strefa i lewy obieg
Użytkownik BOB1 edytował ten post 07 kwiecień 2016 - 19:49
- Friko, PETEREK, Maciej W. i 3 innych osób lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 20:12
Drogi Robercie rozumiem że zacierasz łapki na myśl o zakąsce (słoiki z ogórkami kwaszonym które idzie odkurzyć w piwnicy Szanowny Maciej)
- BOB lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 20:21
A bo to w sumie ważne z jakiego powodu spotyka się dwóch facetów?
(podkreślam facetów co by nie było wątpliwości! i głupich komentarzy
)
- jurkan lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 20:24
A teraz poważny temat : kto mi na GS-ie podkupił młynek Ryobi Slam 1000 przecież dałem sobie na zastanowienie tylko 5 min.?
Może ktoś ma do upłynnienia w doskonałym stanie za przyzwoitą kaskę ???
(przecież temat dotycz GS)
Użytkownik jurkan edytował ten post 07 kwiecień 2016 - 20:25
Napisano 07 kwiecień 2016 - 20:39
jurkan, on 07 Apr 2016 - 19:12, said:
Drogi Robercie rozumiem że zacierasz łapki na myśl o zakąsce (słoiki z ogórkami kwaszonym które idzie odkurzyć w piwnicy Szanowny Maciej)
![]()
![]()
Szanowny Maciej odkurzał Fiwę Donau, którą kupił sobie w 1980 w wędkarskim na Kasprowicza. Ktoś pamięta ten sklep?
- jurkan lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 20:47
Jasne. Ja pamiętam nawet kontener wędkarski przed Supersamem i sklep Moby Dick na Dworcu Centralnym
(ale starzy ludzie pamiętają mamuty a nie wczorajszą listę zakupów )
Użytkownik BOB1 edytował ten post 07 kwiecień 2016 - 20:47
- Maciej W., jurkan, Andrzej1 i 2 innych osób lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 21:02
Ja również korzystałem z tych placówek handlowych (u Rysia Brzozowskiego się kupowało )
- Maciej W., BOB i grzesiekp. lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 21:02
I ten dreszcz emocji gdy spacerując po bazarze na Skrze zobaczyłem Shad Rapa. Płytka dziewiątka. Moja pierwsza Rapala. Pierwsze Meppsy z Pewexu w Jerozolimskich. Long 4 kosztował 2.40$. Worek pieniędzy. Tylko gorzowska 30-tka strzelała trochę za często.
- BOB i jurkan lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 21:11
jurkan, on 07 Apr 2016 - 20:02, said:
Ja również korzystałem z tych placówek handlowych (u Rysia Brzozowskiego się kupowało )
U Rysia kupowałem wtedy nowe sprzęty, które teraz kupuję używane...paranoja
A Skra?!...tam poznałem Piotra Piskorskiego (kto to wiedział, że to będzie "TEN" Piskorski) i Adama Schmita - obecnie "Dragon"
(ja mu przynosiłem kanadyjskie smoczki kauczukowe dla jego pierwszej córki (?) a on w zamian dawał mi Twistery... jakoś nie wierzyłem w te chamerkańskie wynalazki )
- jurkan lubi to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 21:21
a ja gdzieś powinienem mieć jakąś zeróweczkę z moby dicka.......... jeny jak ja się śliniłem do tej szklanej wystawki........
na trzeźwo tego nie udźwignę!! też pójdę do piwnicy...
edtyta....
haaa znalazłem....... ktoś pamięta?
2016-04-07-1590.jpg 52,41 KB
23 Ilość pobrań
wiróweczka z naklejką mobiego i esox 00
czego to człowiek po kątach nie trzyma...aż sam nie pamięta
Użytkownik Przemsol edytował ten post 07 kwiecień 2016 - 21:36
- Maciej W., BOB, jurkan i 2 innych osób lubią to
Napisano 07 kwiecień 2016 - 22:16
Przy obecnej podaży sprzętu wędkarskiego nie dziwi fakt, że odczuwamy tęsknotę za posiadaniem czegoś specjalnego i niepowtarzalnego. Szczególnie my, którzy pamiętamy czasy gdy w sklepach nie było nic. Gdy kupienie NRD-owskiego Rexa było wyczynem, a po Cardinale 44 i Mitchelle 301 w D.T.Centrum ustawiały się kolejki zdezorientowanych wędkarzy, bo trzeba było wydać pół pensji. A w Meppsy w Pewexie większość zainteresowanych wpatrywała się jak Janko Muzykant w skrzypce. I dlatego teraz tak nas zauroczyło rękodzieło, bo w całej tej pstrokaciźnie wszędobylskiej chińszczyzny chcemy mieć w pudełku coś oryginalnego, jedynego w swoim rodzaju, z duszą.
- Friko, BOB, woblery z Bielska i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych