francisco scaramanga, on 29 Aug 2020 - 14:51, said:
Szanowny Panie Macieju H.
Najwidoczniej ja widzę świat w realu a Pan spogląda na niego przez kolorowe okulary.
Pozdrawiam.
A ja myslé ze przez twoje okulary nic nie widac .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 sierpień 2020 - 16:03
Tak ten pan chyba widzi świat po swojemu
Napisano 10 luty 2021 - 09:17
Czy ktoś widział cennik opłat za 2021?
Jakoś na stronie nie mogę znaleźć...
Napisano 10 luty 2021 - 10:34
Jest wszystko. Opłaty bez mian ,regulamin chyba też. Popatrzcie na pliki do pobrania. https://krakow.wody.gov.pl/lowisko (w załącznikach)
Napisano 31 styczeń 2022 - 11:52
Witam ja z takim zapytaniem a mianowicie jakie Wasze wrażenia są po tym sezonie na Świnnej Porębie , szczerze tego roku jest niewiele relacji z tego zbiornika. Trochę w tym roku pojeździłem w roli szpiega-obserwatora i popytałem i szczerze nie znalazłem zadowolonej osoby , twierdzili ,ze to najsłabszy sezon odkąd pozwolili tam łowić i pogorszenie jest diametralne bo zdarzało im się wrócić bez ani jednego brania-przedtem było to nie do pomyślenia. Nie mam tam daleko dlatego zastanawiam się czy nie wykupić sobie zezwolenia , z drugiej strony mam propozycje jeszcze bliższego stawu pewnego stowarzyszenia i nie wiem , który wariant wybrać. Bo obydwa to strata pieniędzy -tyle wolnego czasu nie posiadam.
Napisano 31 styczeń 2022 - 18:36
Wcześniej łowiłem na cofce zbiornika i było super.
Ale zakazali.
W zeszłym roku próbowałem na Skawie powyżej Zembrzyc, ale nędznie.
Też się zastanowię, czy w tym roku kupować zezwolenie.
Napisano 31 styczeń 2022 - 20:24
Napisano 31 styczeń 2022 - 23:09
Jazi nie spotkałem, klenie owszem.
Użytkownik pezet edytował ten post 31 styczeń 2022 - 23:09
Napisano 14 wrzesień 2022 - 05:04
Łukasz90, on 31 Jan 2022 - 10:52, said:
Witam ja z takim zapytaniem a mianowicie jakie Wasze wrażenia są po tym sezonie na Świnnej Porębie , szczerze tego roku jest niewiele relacji z tego zbiornika. Trochę w tym roku pojeździłem w roli szpiega-obserwatora i popytałem i szczerze nie znalazłem zadowolonej osoby , twierdzili ,ze to najsłabszy sezon odkąd pozwolili tam łowić i pogorszenie jest diametralne bo zdarzało im się wrócić bez ani jednego brania-przedtem było to nie do pomyślenia. Nie mam tam daleko dlatego zastanawiam się czy nie wykupić sobie zezwolenia , z drugiej strony mam propozycje jeszcze bliższego stawu pewnego stowarzyszenia i nie wiem , który wariant wybrać. Bo obydwa to strata pieniędzy -tyle wolnego czasu nie posiadam.
Napisano 14 wrzesień 2022 - 06:59
Ja byłem tuż przed wakacjami na rekonesans, a tu...
woda spuszczona...
Tam, gdzie przy poprzedniej niżówce było kamieniste dno, teraz na grubo muł i szlam.
Piękna ilustracja - jak błyskawicznie zbiornik zaporowy zapełnia się niesionym materiałem i ile go ubywa w rzece poniżej zapory...
Ja w tym roku odpuściłem Świnną...
Napisano 14 wrzesień 2022 - 14:18
Napisano 14 wrzesień 2022 - 17:33
qbaf88, on 14 Sept 2022 - 04:04, said:
O jakim stowarzyszeniu i stawie mówisz? Też się waham
Wybrałem staw i powiem szczerze i w tej kwestii jestem załamany. Chciałem mieć odskocznie na kilka godzin koło miejsca zamieszkania. Miał być to dopilnowany staw koła/ stowarzyszenia a okazało się to wielkim nieporozumieniem. Masa kłusowników , kontrole PSR-ki jak akurat ich nie ma .Tutaj dygresja czy to Nowy Sącz czy Kraków chyba nigdy nie polubię kontroli i tego czepialstwa do normalnego wędkarza a olewania kłusowników. Zarybianie też mocno dyskusyjne Szczerze nie wiem gdzie będę łowił w następnym roku w listopadzie spotykam się ze znajomym co ma ogląd o Świnnej ale z innych źródeł, które zebrałem przez ten sezon do tej pory na 100% NIE. Łowisko którego jestem pewny ,ze było dobrze prowadzone i można było się fajnie pobawić zostało przejęte przez PZW (Nieznanowice) i na tym skończmy na jego temat zostaje mnie jeszcze jedno w Ochodzy – ja tam efektów nie miałem , ale widziałem efekty u innych , więc można by było spróbować i koledzy namawiają mnie jeszcze na Brzegi. Ale prawdopodobnie skończy się to na zaciśnięciu zębów i albo dalszy wyjazd choćby na dwie/trzy godziny albo siedzenie w domu bo koszty dojazdów + koszt licencji pozwoliłby mnie na 4-6 dodatkowych wyjazdów nad Klimkówkę/ Rożnów/Czorsztyn , gdzie coś się przynajmniej dzieje. Na tą chwilę jeżdżę jeszcze w wolnej chwili na ten staw i próbuje z niego coś wyłuskać -daje mu jeszcze szanse -a nóż magicznie się przed mną otworzy -ale ja jestem naiwny.
Napisano 11 kwiecień 2023 - 23:57
Napisano 12 kwiecień 2023 - 07:02
Lepiej weź wiklinowy koszyk na grzyby i dobre buty, niż wędki - większa szansa na sukces, relaks i ładne widoki
A jeśli już musisz, to poniżej zapory jest popularny i przez niektórych lubiany muchowy "no kill" na Skawie. Czasami można tam trafić fajną rybkę. Jak będziesz miał bazę niedaleko - można spróbować szczęścia.
Napisano 12 kwiecień 2023 - 16:14
Napisano 12 kwiecień 2023 - 19:24
Co do jeziora, to nie mam rzetelnej wiedzy i nie pomogę. Ale na rzekach w pobliżu ze spinem nie poszalejesz, bo dopuszczalny tylko na Skawie i to dopiero od mostu w Wadowicach w dół. Biorąc pod uwagę wysokość bielskiej "dniówki" i rybność naszych wód - lepiej rozważ jednak te grzyby, albo inwestycję w dobrą "rudą na myszach"...
Napisano 12 kwiecień 2023 - 23:17
Napisano 12 kwiecień 2023 - 23:57
Witam.
Na odcinkach RZGW powyżej i poniżej zbiornika połowisz spiningiem bez problemu.
Poczytaj regulaminy:
https://krakow.wody....44-dokumenty-sp
Pozdrawiam.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych