winston duuuuzo ładniejszy...
ale ....w końcu ryby na wygladzie się nie znają
pozd Krys
p.s. zonda czy ferrai tez sie wszystkim nie podobają...ale jak jeżdzą

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 listopad 2010 - 15:02
Napisano 16 listopad 2010 - 15:10
z tego co się orientuję to ta nieprodukowana już wędka ma bardzo miękką końcówke, co moim zdaniem eliminują ją ze świata wielkich much. nie wiem jak nada się na trocie. pewnie tak...Witam.Długo zastanawiałem się nad zakupem kija na szczupaki ewentualnie wędkowanie w morzu na troć .Trafiłem na E-Bay Winstona BL5 9'-9wt wędka nowa .Co myślicie o tym zakupie.
Napisano 16 listopad 2010 - 15:13
odpowiednie?? czyli żeby uniknąć cła i podatku tak??
jak możesz to podaj namiar, tylko jak jest z jakością tych przelotek?? wytrzymają łowy za zębatym?? forumowicze doradzali również większą średnicę przelotek czy on to uwzględni??
przeglądając internet wpadłem na serię Boron IIIx podobnież jeszcze lżejsza i szybsza niż II. Tylko czy są tam blanki pod szczupłego?? widzę tyklo #8 9'
pozdrawiam, Wojtek
Napisano 16 listopad 2010 - 15:19
no co prawda to prawda...wyglad u loomisa taki sobie
winston duuuuzo ładniejszy...
ale ....w końcu ryby na wygladzie się nie znają
pozd Krys
p.s. zonda czy ferrai tez sie wszystkim nie podobają...ale jak jeżdzą![]()
Napisano 16 listopad 2010 - 15:31
Napisano 16 listopad 2010 - 16:02
Napisano 16 listopad 2010 - 18:37
Napisano 16 listopad 2010 - 18:48
Napisano 16 listopad 2010 - 19:04
to może jakieś propozycje?
rozumiem że piszesz o scierra BW2 - kiedyś faktycznie można ją było kupić tanio teraz już tak tanio nie jest:
http://www.skylinerodsandreels.com/product/SCIERRA-BW2-BLUEW ATER-FLY-RODS
http://www.fiskegrej...spx?vareID=3614
za niewielki sos naprawdę kupić coś dobrego nie jest łatwo.
pozdrówka
Napisano 16 listopad 2010 - 19:07
Napisano 16 listopad 2010 - 19:25
Napisano 16 listopad 2010 - 20:09
Napisano 16 listopad 2010 - 23:31
Napisano 17 listopad 2010 - 10:35
Witam,
@krys,
Pamietam czasy niskiego kursu dolara jak Sage kosztowaly mnie tysiaka, zbrojone oczywiscie ale niestety nie trwalo to wiecznie![]()
Wraz ze znajomymi mamy na prawde wiele wedek, wiekszosc tych najbardziej znanych firm, sklepy takie jak Sportfish oferuja mozliwosc porzucania dowolna wedka. Jednym pasuja najnowsze modele, czesc szuka starszych seri jak chociazby XP szy SLT Sage bo w ich rekach sprawuja sie lepiej niz ich nastepcy- i tu chyba jest pies pogrzebany![]()
Ja swoja nauke zaczynalem od ultra szybkich wedek, CD GHR na przyklad, do takich sie przyzwyczailem i takie glownie kupuje. Jedynym wyjatkiem jest Scott G #5 do suchej. Totalna odmiana, caly czas sie jej ucze i zaczyna sie podobac.
Jak dodac rozne style rzucania czy same predyspozycje wychodzi ze nie ma uniwesalnie dobrej wedki, ktora bila by na glowe konkurencje. I dobrze![]()
![]()
![]()
Bujo
Napisano 17 listopad 2010 - 15:30
Kuba i na ten kij stawiam. Wczoraj miałem jeszcze raz SAGE Xi3 w ręce + Loop Runner. Decyzja zapadła - Winston Boron II-MX
Napisano 20 listopad 2010 - 13:36
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym się dowiedzieć, jaki konkretny sprzęt byście polecili. Po przeczytaniu artykułu w Sztuce Łowienia na ten temat moje oczy zwróciły sę w kierunku Sage Xi2, nie wiem tylko jaki AFTM 890-4 wystarczy czy może 1090-4?
Do tego chciałbym dołączyć kołowrotek. Na oku mam Sage 4580 tylko czy dobrze będzie wyważał wędkę.
Jeszcze zostaje aspekt linki do kompletu - proszę o jakieś rady.
Łowisko w którym zamierzam łowć to starorzecze Wisły o głębokości 1,5m dość zarośnięte oraz jezioro o głębokości do 4m. Wiem, że jedną linką tego nie pogodzę więc proszę o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi odnośnie moich pytań. Pozdrawiam, Wojtek Mirecki
Napisano 04 grudzień 2010 - 16:17
Napisano 22 grudzień 2010 - 11:05
Napisano 22 grudzień 2010 - 11:10
Napisano 22 grudzień 2010 - 12:06
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych