Robale dotarły, jak zwykle super wykonanie i potężny graaaatis teraz tylko pasuje iść nad wodę. Pozdrawiam
CYPRYS-moje dłubanki
#441 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 13:22
- cyprys19 lubi to
#442 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 13:59
- cyprys19 lubi to
#443 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 14:55
No Patryk pokazywałem Ci co z gumami trzeba robić
Jak to co? Łowić
- cyprys19 lubi to
#444 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 15:38
- cyprys19 lubi to
#445 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 18:36
Pozdrawiam
Wujek
Użytkownik wujek edytował ten post 24 marzec 2017 - 18:39
- cyprys19 lubi to
#447 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 20:59
Z jaziami trochę trudniej niż z okoniami ale też można (na szczegóły zbyt wcześnie, robale już są bez nóg). Pozdrawiam Serdecznie
Załączone pliki
Użytkownik skalka edytował ten post 24 marzec 2017 - 21:00
- szymanek69, jacekp29, *Hektor* i 5 innych osób lubią to
#448 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 22:55
Ja też swoje zamówienie odebrałem i jestem pod wrażeniem wykonania, jest mega
Również bardzo serdecznie dziękuję za dołączone gratisy Teraz tylko łowić i focić
Pozdrawiam, Tomek.
- cyprys19 lubi to
#449 ONLINE
Napisano 24 marzec 2017 - 23:51
Dzięki Chłopaki za dobre słowo.
Mimo,że ostatnio mam dość długie terminy (wiadomo,że każdy chciałby mieć robale i od razu łowić piękne rybki) , to staram się,aby każdy był ZADOWOLONY z jakości i precyzji wykonania,gdyż sam łowię i nie znoszę tandety!
Mam nadzieję,że moje produkty przyniosą WAM jak i mi wiele satysfakcji i pięknych chwil nad wodą.
Dziękuję również za masę nadsyłanych fotek.
No i Połamania kija Panowie i Panie (na rybkach oczywiście...)
- *Hektor*, Piotr Gołąb, TOMI803 i 3 innych osób lubią to
#450 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 08:17
Niestety terminy są coraz dłuższe...
1. -6cm
2.- 7cm
3. - 8cm
Moge poczekac bo chce je zabrac na zagraniczne pstragi w przyszlym roku. Pytalem czy w ogole takie robisz.
- cyprys19 lubi to
#451 ONLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 10:34
No Patryk pokazywałem Ci co z gumami trzeba robić
Najlepsze są z masłem orzechowym i bagietką,choć niektórzy lubią w panierce sezamowej smażone na głębokim oleju...
Resztę przepisów znajdziesz na "Doradca smaku" ha...ha..ha..
#452 ONLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 21:53
Do zakończenia konkursu pozostało 22 godziny
Powodzenia Panowie...
#453 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 22:32
Krótkie skakanie po dnie czy energiczne podbicia?
Dzięki za rady
Wysłane z telefonu...
- cyprys19 lubi to
#454 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2017 - 22:59
Za eksperta się nie uważam, ale trochę fajnych okoni udało mi się w tym roku skusić na robale Ja osobiście delikatnie podryguję szczytówką tak żeby odwłok tego robala fajnie sobie falował, po czym robię krótką przerwę w której najczęściej następuje branie. Do robali głównie używam czeburaszki od 1-4 gr ze względu na dość płytkie łowiska, ale i na główkę też fajnie ogonek pracuje. Energiczne podbicia bardziej kojarzą mi się z metodą na sandacza, ja osobiście nie miałem efektów na energiczne podbicia. Pozdrawiam
- Piotr Gołąb i cyprys19 lubią to
#455 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 00:03
Wyobraź sobie takiego robala/larwę pod wodą przy dnie jak próbuję zagrzebać się w osadach dennych, delikatnymi ruchami przemieszcza się w inne miejsce itp. Tak staraj się prowadzić przynętę. Jeżeli nie skutkuje spróbuj agresywniej ale z dłuższym zatrzymaniem - ryby są nieobliczalne w swoich zachowaniach.
Czeburaszka dobry wybór gdyż można wykorzystać pływalność całej przynęty na ruchomym przegubie.
- Piotr Gołąb i cyprys19 lubią to
#456 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 07:25
Koledzy powyżej ujęli praktycznie istotę sprawy, podkreśliłbym te zatrzymania przynęty, w tym momencie miałem najwięcej brań. Powolne szuranie po dnie i stop, właśnie wtedy można docenić tak naprawdę robale pływające zawieszone na czeburaszce . Najlepiej na płytszej wodzie popróbować różnego prowadzenia wyobrażając sobie jednocześnie, co już kolega Jarek napisał, jak zachowywał by się w wodzie prawdziwy robal. Jakieś fruwanie i mocne podbicia w przypadku tych przynęt to raczej nie najlepszy pomysł, ale pewnie zdarzają się wyjątki.
W rzece większość roboty wykonuje za nas nurt, wystarczy kasować luz na żyłce i czasem delikatnie podbić
Póki co zamiast pasków coś w kropki ... .
DSC01045-2.jpg 89,18 KB 34 Ilość pobrań
Użytkownik Piotr Gołąb edytował ten post 26 marzec 2017 - 07:29
- maykel, woblery z Bielska, G_rzegorz i 4 innych osób lubią to
#457 ONLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 11:30
Piotrze jeszcze jedna fotka i się do Ciebie przeprowadzam.
No rozważam jeszcze jedno miejsce gdzie klient łowi piękne "garbusy",ale Twoje też nie są małe,a kropki się trafiają...
#458 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 13:56
#459 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 14:37
- G_rzegorz, cyprys19 i Alaryk lubią to
#460 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2017 - 15:53
Piotrze jeszcze jedna fotka i się do Ciebie przeprowadzam.
No rozważam jeszcze jedno miejsce gdzie klient łowi piękne "garbusy",ale Twoje też nie są małe,a kropki się trafiają...
Wiesz jak to jest, jak mieszkałem w Małopolsce marzyłem o pstrągach, bo w okolicy Tarnowa ciężko było o coś powyżej 30 cm., wygnało mnie na wschód i teraz tęsknię za rzekami Podkarpacia, gdzie nie dość, że pięknie to do tego łowiło się mnóstwo kleni, brzan.
Wszędzie, no może prawie wszędzie są jakieś ciekawe wody. Ryby które łowię, dość często pochodzą z mniej lub dalej położonych zbiorników, rzek. Szkoda, że tak krucho z czasem na poznawanie tych nowych
Na Narwi jeszcze nie miałem przyjemności, możemy jakiś mały barterek uskutecznić
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych