Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Drużno

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2243 odpowiedzi w tym temacie

#2001 OFFLINE   Pablito86

Pablito86

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 listopad 2022 - 13:51

Sqara czuję Twój ból i trzymam kciuki żeby się udało połowić. Mam podobnie, a na jasieni mnóstwo tematów i mniej czasu na ryby. Nie dziwie się, że dopytujesz przed wyjzdem! Powodzenia :)

#2002 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 687 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 20 listopad 2022 - 16:37

Sqara, ty tyle pracyjąc i śpiąc przez to tylko 5h, to chyba na miesiąc na Drużno jedziesz. Chyba, że sobie źle organizujesz czas w pracy i jeden dzień wolnego wymaga od Ciebie 100 nadgodzin.

#2003 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 listopad 2022 - 17:41

Jak wyniki? Dzieje się coś?

Otworzyli rezerwat ale bez szału , pojedyncze ryby , wodacw chu@@ wysoka

#2004 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 20 listopad 2022 - 17:45

Ktoś też słyszał, że w przyszłym roku 150zł rezerwacja ? 
Albo że ludzie dorabiają sobie na sprzedaży terminów na sporo większe kwoty co jest dla mnie zwykłym kur****** ,na które fajnie by było znaleźć sposób, sam mam kilka terminó, znajomi również, ale jak ktoś nie może jechać to odsprzedaje w normalnej cenie...

• Maciej86 lubi to

#2005 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 listopad 2022 - 17:48

Ktoś też słyszał, że w przyszłym roku 150zł rezerwacja ?
Albo że ludzie dorabiają sobie na sprzedaży terminów na sporo większe kwoty co jest dla mnie zwykłym kur****** ,na które fajnie by było znaleźć sposób, sam mam kilka terminó, znajomi również, ale jak ktoś nie może jechać to odsprzedaje w normalnej cenie...

Kto dorabia ? Gdzie to można kupić ,masz jakieś dowody czy tylko piszesz żeby ferment siać? Z tego co mi wiadomo to ludzie nie odsprzedają terminów bo sami jeżdżą.

Użytkownik Maciej86 edytował ten post 20 listopad 2022 - 17:49

#2006 OFFLINE   DamTch

DamTch

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • Imię:Damian

Napisano 20 listopad 2022 - 17:49

Tez słyszałem że prawdopodobnie 150 zł za druzno w przyszło roku i podobno każde koło z okręgu Elbląga będzie mogło zarezerwowac 3 terminy w dowolnym terminie. Ale czy uchwała przeszła to nie mam pojęcia w 100%.

#2007 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 listopad 2022 - 17:50

Ja 150 zł na pewno za to nie zapłacę .
  • bony20 lubi to

#2008 OFFLINE   barsliw

barsliw

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 31 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Śliwinski

Napisano 20 listopad 2022 - 18:02

Tez słyszałem że prawdopodobnie 150 zł za druzno w przyszło roku i podobno każde koło z okręgu Elbląga będzie mogło zarezerwowac 3 terminy w dowolnym terminie. Ale czy uchwała przeszła to nie mam pojęcia w 100%.

Ale ze 150 za łódkę czy jakas ekstra doplata?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2009 OFFLINE   DamTch

DamTch

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 28 postów
  • Imię:Damian

Napisano 20 listopad 2022 - 18:06

Za łódkę 150 zł

#2010 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 20 listopad 2022 - 18:08

Kto dorabia ? Gdzie to można kupić ,masz jakieś dowody czy tylko piszesz żeby ferment siać? Z tego co mi wiadomo to ludzie nie odsprzedają terminów bo sami jeżdżą.

To mało wiesz, co jesteś 1 osobą, która wie czy ktoś sprzedaje termin lub nie ? :P
Tak mam dowody razem z znajomym, ale zostawiamy jak narazie to dla siebie.

• Maciej86 lubi to

#2011 OFFLINE   Maciej86

Maciej86

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 20 listopad 2022 - 18:17

Jak ktoś Tobie puszcza x3 cena to nie moja wina xD

Ja i znajomi odkupujemy po normalnych cenach, a nawet czasem za free . No ale jak ktoś się daje dym...

Użytkownik Maciej86 edytował ten post 20 listopad 2022 - 18:18

#2012 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaPółnocne rubieże Polski

Napisano 20 listopad 2022 - 18:18

Też już jakiś czas temu słyszałem o tych 150zł.
Maciej86, Ty nie zapłacisz, a i tak coś się odyebie podczas rezerwacji 01.08 :D Często łowi się we trzech, więc co to jest w tych czasach koszt 50zł/os za łódkę. Jednak przyznam, że ze znajomymi zastanawialiśmy nad sensem jeżdżenia na Drużno, bo w tym roku jezioro w żaden sposób nie broni się wędkarsko. Wiadomo, może trafić się ten dzień, kiedy szczupaki odpalą konkretnie, ale są w zanadrzu inne opcje na szczupakowe łowy i nie trzeba byłoby jechać 160km w jedną stronę.

#2013 OFFLINE   jakub75

jakub75

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 182 postów
  • LokalizacjaOtrębusy
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Kacprzak

Napisano 20 listopad 2022 - 18:33

Też już jakiś czas temu słyszałem o tych 150zł.
Maciej86, Ty nie zapłacisz, a i tak coś się odyebie podczas rezerwacji 01.08 :D Często łowi się we trzech, więc co to jest w tych czasach koszt 50zł/os za łódkę. Jednak przyznam, że ze znajomymi zastanawialiśmy nad sensem jeżdżenia na Drużno, bo w tym roku jezioro w żaden sposób nie broni się wędkarsko. Wiadomo, może trafić się ten dzień, kiedy szczupaki odpalą konkretnie, ale są w zanadrzu inne opcje na szczupakowe łowy i nie trzeba byłoby jechać 160km w jedną stronę.

Czy ja wiem, czy się nie broni - znasz wodę, na której od wtorku do piątku były 4 metrówki i pewnie z 10 ryb 90+ ?? 

#2014 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaPółnocne rubieże Polski

Napisano 20 listopad 2022 - 19:06

Może teraz padać nawet i codziennie metrówka.
To, że dla mnie i moich znajomych, z którymi jeżdżę, Drużno nie broniło się wędkarsko jak do tej pory w tym roku, to po prostu nasza subiektywna opinia wydana na podstawie ogółu różnych czynników.
  • jakub75 lubi to

#2015 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 20 listopad 2022 - 19:32

Jak ktoś Tobie puszcza x3 cena to nie moja wina xD

Ja i znajomi odkupujemy po normalnych cenach, a nawet czasem za free . No ale jak ktoś się daje dym...

NIgdzie nie napisałem, że mi ktoś puszcza x3.
Sam sobie przeczysz, najpierw mówisz, że nikt nie sprzedaje terminów i każdy jeździ ten co wykupił, a teraz nagle odkupujesz z znajomymi terminy od innych osób hehe :D
Po co w ogóle ta dyskusja, pytałem czy ktoś widział podobną rzecz jak ja i mój znajomy, a dymają to Ciebie. Skończ już dyskusję.

#2016 OFFLINE   gaweł

gaweł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1275 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Paweł

Napisano 20 listopad 2022 - 19:39

Sie dyskuty zrobiły ;)

Wczoraj ciężko było. Przelotki zamarzały, wodziki w multikach też..

2 rybki ok 70. Cztery brania na ofset. Jedna duża strzeliła  fatso cranka 14.

Zimno w c..j

#2017 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów

Napisano 20 listopad 2022 - 19:44

Ja grzecznie zapytałem, bo dowody mam, a tu kolega mówi o dymaniu, nie wiem czemu taki atak na moją osobę :)

#2018 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 687 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 20 listopad 2022 - 19:47

Czy ja wiem, czy się nie broni - znasz wodę, na której od wtorku do piątku były 4 metrówki i pewnie z 10 ryb 90+ ??

Złapał kolega kiedyś rybę w granicach metra, na normalnej wodzie? To całkiem inna walka niż z nawet opasłym krokodylem wyciąganym z płycizny. To tak jak z okoniami 35+ z Wisły, w nurcie i tej samej wielkości z bajora. Drużno fajna woda, ale na szczupaki wolę wody, gdzie ryba ma szansę powalczyć. Mnie ta woda przestała dawno podniecać, dziś mogłem tam być, ale wybrałem inny akwen i nie żałuję.
  • golenia lubi to

#2019 OFFLINE   jakub75

jakub75

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 182 postów
  • LokalizacjaOtrębusy
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Kacprzak

Napisano 20 listopad 2022 - 20:29

Złapał kolega kiedyś rybę w granicach metra, na normalnej wodzie? To całkiem inna walka niż z nawet opasłym krokodylem wyciąganym z płycizny. To tak jak z okoniami 35+ z Wisły, w nurcie i tej samej wielkości z bajora. Drużno fajna woda, ale na szczupaki wolę wody, gdzie ryba ma szansę powalczyć. Mnie ta woda przestała dawno podniecać, dziś mogłem tam być, ale wybrałem inny akwen i nie żałuję.

Szanuję podejście, chociaż jest bardzo subiektywne.

Wolę opierać się na twardych wskaźnikach - liczba dużych ryb z Drużna jest wciąż większa niż w innych łowiskach, na dodatek szczupaki z Drużna są wyjątkowo wypasione, porównując np. z tymi żarnowieckimi.

#2020 OFFLINE   SumTakZwanyOlimpijczyk

SumTakZwanyOlimpijczyk

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • LokalizacjaZa górami, za lasami

Napisano 21 listopad 2022 - 20:42

Nie bardzo rozumiem co kogo boli za ile ktoś odsprzedaje łódkę. Jeśli będą chętni to i za 1000zł wystawię, nikt nikomu kupować nie każe.

A co do cen w przyszłym roku myślę że 150zł to i tak niewiele na 2 czy 3 osoby. Nawet jakby było 500zł to na terminy od połowy listopada chętnych byłoby w brud, ponieważ ludzie, którzy nigdy tak nie byli zapłacą każdą cenę byle chociaż raz w życiu połowić.

Użytkownik SumTakZwanyOlimpijczyk edytował ten post 21 listopad 2022 - 20:43

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Sadek8