czyli OM wdraża program "pinć plus"
Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.
#1021 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 14:40
- Pisarz.......ewski Piotr i ASAPfishing lubią to
#1022 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 14:53
Tak ale zostało to zrobione przez zniesienie dopłaty, czyli mniej pieniędzy na zagospodarowanie tych wód
można by policzyć:
wszyscy w 2018 z OM x 5.00 PLN >?< Średnia z Górali za 2015,2016 i 2017 x 40.00 PLN ciekawe jak by wyszło zakładając, że te 5 PLN (aż 5 PLN) pójdzie na górskie. Chociaż wtedy wszyscy pojadą też nad górskie.
Ja górską w 2017 dopłaciłem
Użytkownik ASAPfishing edytował ten post 29 listopad 2017 - 14:54
#1023 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 15:20
można by policzyć:
wszyscy w 2018 z OM x 5.00 PLN >?< Średnia z Górali za 2015,2016 i 2017 x 40.00 PLN ciekawe jak by wyszło zakładając, że te 5 PLN (aż 5 PLN) pójdzie na górskie. Chociaż wtedy wszyscy pojadą też nad górskie.
Ja górską w 2017 dopłaciłem
Obawiam się że te 5zł niestety nie pójdzie
#1024 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 18:08
Szkoda roboty chłopaków z koła "Potok"
Myślę,że takie działanie władz OM podcina im skrzydła.
Ciekawe komu zależało żeby tak to zrobić?
Użytkownik Darek P edytował ten post 29 listopad 2017 - 18:21
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#1025 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 18:49
Obawiam się że te 5zł niestety nie pójdzie
Było tak 3000x40zł=120kzł. Ma być 73000x5zł= 316,5kzł. z tego co najmniej 200kzł(lub całość) ma iść na górskie.
Pisałem o tym wcześniej po posiedzeniu ZOM, zanim ukazały się oficjalne informacje. Póki co, wszystko co napisałem znajduje potwierdzenie w oficjalnych publikacjach. Jeśli ktoś czyta ze zrozumieniem, to nie ma takich problemów.
PS. Najlepiej by było by w tym temacie oficjalnie wypowiedzieli się chłopaki z K-62. Należy też pamiętać, że jest jeszcze WTP i odmienna koncepcja zarządzania wodami górskimi na Jeziorce.
Użytkownik vako edytował ten post 29 listopad 2017 - 18:51
- sacha lubi to
#1026 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 19:00
Było tak 3000x40zł=120kzł. Ma być 73000x5zł= 316,5kzł. z tego co najmniej 200kzł(lub całość) ma iść na górskie.
Pisałem o tym wcześniej po posiedzeniu ZOM, zanim ukazały się oficjalne informacje. Póki co, wszystko co napisałem znajduje potwierdzenie w oficjalnych publikacjach. Jeśli ktoś czyta ze zrozumieniem, to nie ma takich problemów.
PS. Najlepiej by było by w tym temacie oficjalnie wypowiedzieli się chłopaki z K-62. Należy też pamiętać, że jest jeszcze WTP i odmienna koncepcja zarządzania wodami górskimi na Jeziorce.
No właśnie K 62 jest zmartwione brakiem dopłaty.
#1027 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2017 - 19:06
Z tego co ja wiem, to ludzie z K-62 są blisko tematu i krzywdy na komisji zrobić sobie nie dadzą .
#1028 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2017 - 22:04
Zasady wędkowania w wodach Okręgu Mazowieckiego PZW w 2018 r.:
https://ompzw.pl/fil...1/file-3918.pdf
Oraz Uchwały ZOM(w tym ciekawostka):
https://ompzw.pl/new...u-listopad-2017
#1029 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2017 - 08:53
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1030 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2018 - 23:02
#1031 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2018 - 23:28
No cóż stara śpiewka, częściowo prawdziwa. Jak to bywa z półprawdami, miło się to czyta(prawie jak kryminał), ale od sedna sprawy autor jest daleko, a o prawdziwych zagrożeniach i patologiach nie ma pojęcia. Stąd wnioskuję, że nie ma stosownej wiedzy, a posługuje się jedynie ogólnie dostępną wiedzą. Gdyby panom: Zbigniewowi B., Januszowi K. i Jackowi P. przyszło do głowy podać jegomościa do sądu za pomówienia. Skończyłoby się to równie wylewnymi przeprosinami okraszonymi dobrowolna wpłatą na rzecz....... np. LGR .
Użytkownik vako edytował ten post 02 styczeń 2018 - 23:28
#1032 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 00:29
Jak ktoś chce zmieniać OM to proszę będzie prościej i łatwiej, droga szeroko otwarta:
https://ompzw.pl/new...oszenie-o-prace
PS.Tylko uprasza się o nie wyłamywanie drzwi na Twardej.
- Dano. lubi to
#1033 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 17:06
No cóż stara śpiewka, częściowo prawdziwa. Jak to bywa z półprawdami, miło się to czyta(prawie jak kryminał), ale od sedna sprawy autor jest daleko, a o prawdziwych zagrożeniach i patologiach nie ma pojęcia. Stąd wnioskuję, że nie ma stosownej wiedzy, a posługuje się jedynie ogólnie dostępną wiedzą. Gdyby panom: Zbigniewowi B., Januszowi K. i Jackowi P. przyszło do głowy podać jegomościa do sądu za pomówienia. Skończyłoby się to równie wylewnymi przeprosinami okraszonymi dobrowolna wpłatą na rzecz....... np. LGR .
Trafne podsumowanie.
Aż dziwne, że autor artykułu tak koślawo zrozumiał temat i jeszcze gorzej zinterpretował większość zapisów.
No chyba, że nie ważne są argumenty, liczy się jedynie własna wersja rzeczywistości, nawet jeśli niezrozumieniem i ignorancją trąci.
Ale żeby takim nierzetelnym artykułem epatować na głównej stronie forum, to chyba już desperacja. .
#1034 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 19:54
Nie znam obecnych realiów w OM, wypadłem z obiegu parę lat temu, po kilku latach walenia głową w mur. Jeśli wiecie, że coś jest nie tak w tym artykule to prosiłbym o napisanie. Dzięki i pozdrawiam
Paweł
#1035 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 22:42
Nie zamierzam polemizować z autorem i prowadzić zbędnych dyskusji. Sam autor napisał, że wiedzę czerpie z internetu. Ja swoją z innych źródeł. Jeśli jest przekonany o swoich racjach niech skieruje sprawę do CBA lub innych służb i będzie pozamiatane. Musi też w takim wypadku pamiętać o konsekwencjach nieuzasadnionego doniesienia.
Dzisiejsze kierownictwo OM PZW jest ideowo najbardziej zbliżone do PO i polskiej lewicy. W związku z tym w swych działaniach kieruje się podobną mentalnością i elastycznością działań. Również w podobny sposób odnosi się do opozycji(również tej wędkarskiej) na wzór Marszów Niepodległości z epoki Tuska. Trzeba też przyznać, że po drugiej stronie barykady jest szczególnie odczuwalny brak opozycji merytorycznej. Kwintesencją działań tej ekipy była uchwała ze strony nr 6:
http://www.pzw.org.p...1205_152225.pdf
Dla porównania jak było wcześniej(str 3):
http://www.pzw.org.p..._15112013_r.pdf
Proszę zwrócić uwagę, kto i gdzie się podpisywał.
Po wyborach w czerwcu 2017 roku odrobinę się zmieniło, choć władze w większości są te same, to widać już oddech zmiany pokoleniowej. A przynajmniej w następnych wyborach będzie to już mocno odczuwalne.
Użytkownik vako edytował ten post 03 styczeń 2018 - 22:53
- Paweł nizinny lubi to
#1036 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:18
Niedawno rozmawiałem w tym temacie z Prezesem K-62 i powiem tak , bardzie wk......ego człowieka dawno nie widziałem.
Jak ktoś chce zmieniać OM to proszę będzie prościej i łatwiej, droga szeroko otwarta:
https://ompzw.pl/new...oszenie-o-prace
PS.Tylko uprasza się o nie wyłamywanie drzwi na Twardej.
Właśnie w tym roku , po 41 latach przynależności do OM postanowiłem to zmienić . Z tego co wiem , wielu kolegów z tego forum poważnie rozważa taki sam krok.
- Dano. lubi to
#1037 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:25
Z tego co wiem , wielu kolegów z tego forum poważnie rozważa taki sam krok.
Np ja Tylko, że ja to zrobiłem po dwóch latach. Tyle potrzebowałem.
Zielona Góra, Gdańsk albo Opole - jeszcze nie wiem, gdzie będę częściej wędkował.
- Pisarz.......ewski Piotr i Karas06 lubią to
#1038 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 20:20
Właśnie w tym roku , po 41 latach przynależności do OM postanowiłem to zmienić . Z tego co wiem , wielu kolegów z tego forum poważnie rozważa taki sam krok.
Ja to zrozumiałem ok. 10 lat temu i przeniosłem się do OS.
- Pisarz.......ewski Piotr i Dano. lubią to
#1039 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 20:48
Na pewno z tego powodu Zbyszek nie będzie płakał. Wielu się wydaje, że taka manifestacja i gest ma jakieś znaczenie dla OM. W rzeczywistości w skali okręgu chodzi o promile .... członków. Dodam od siebie, że w swym postanowieniu powinieneś być konsekwentny i również nie wykupuj składki na ochronę i zagospodarowanie w OM. A najlepiej jeśli już musisz - to dla niezrzeszonych,
Pokaż klasę że jesteś niezłomny po całości.
- Sławek Oppeln Bronikowski lubi to
#1040 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 21:23
Na pewno z tego powodu Zbyszek nie będzie płakał. Wielu się wydaje, że taka manifestacja i gest ma jakieś znaczenie dla OM. W rzeczywistości w skali okręgu chodzi o promile .... członków. Dodam od siebie, że w swym postanowieniu powinieneś być konsekwentny i również nie wykupuj składki na ochronę i zagospodarowanie w OM. A najlepiej jeśli już musisz - to dla niezrzeszonych,
Pokaż klasę że jesteś niezłomny po całości.
To co zrobię to jest tylko moja sprawa i nikt nie będzie mi mówił co powinienem , a dobre rady to najlepiej zachować dla siebie.
Nigdy nie liczyłem że ktoś będzie z tego powodu płakał , ale twoja dygresja mnie rozśmieszyła do łez.
Najlepszą obroną jest atak , szczególnie desperacki .Takie wywody jakie czynisz z powodu mojego wpisu , to "papierowe smoki" pokazujące bezsilność adwersarza .
Użytkownik pisarz edytował ten post 04 styczeń 2018 - 21:27
- Pluszszcz lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych