Ale 3 dni 120 zł. Gdzie logika?
Tomek
To akurat chyba jest bez zmian, aczkolwiek OM ma wyższą dniówkę niż PZW Ciechanów zdaje się, że 70zł vs. 50zł. Składka trollingowa została ustalona na podstawie przeprowadzonej przez Komisję Specjalną OM PZW wizji lokalnej wartości sprzętu pływającego cumującego w portach Zegrza i okolic
Kumpel kupił w tym sezonie Skylę za ok 160.000zł. Obejrzałem w porcie to cudo i piszę do niego:
"Robert widziałem Twoją łajbę w porcie. No piękna skorupa ale odpowiedź mi na jedno pytanie, po kiego ch... trzymasz na niej podbierak?"
Odpowiedź tego podłego sodomity:
"Nooo, do łapania motyli"
Prawda, czy bardziej fakty są takie, że Robert nie wędkuje na Mazowszu, bo nie ma to sensu (nastawia się na sandacza i suma). Jeździ na Czorsztyn, Rożnów, Siemianówkę, a lokalnie pływa w końcówce sezonu na Gnojno.
Piszę nie o Wiśle, a o Narwi w moich rodzinnych stronach (Pułtusk +/- 20km z prądem i pod prąd). Kilku z Was pokazywałem moje mety i przynajmniej Warszawiacy wiedzą jak kolosalna różnica w rybostanie rzek obu odcinków. Jasne, że nie bez powodu użyłem słowa "mety", bo te rewiry znam od "małego rockersa", ale to jest tylko drobne ułatwienie. Wjeżdżając w oba łowiska z marszu szanse na wyniki zawsze są na korzyść Księżniczki. Jeśli ludzie rezygnują z łowienia w Narwi, bo ryby ni ma, to naprawdę Komisja brała pod uwagę chyba te łajby z Zegrza. Miałem i nnad Wisłą swoje rewiry, w przeważają czej mierze boleniowe, bo okoniowo-szczuapkowe to już prehistoria, odwiedziłem je kilkakrotnie w bieżącym roku i pustynia, którą zastałem to jakąś ponura tragedia.
PS. Za to podobno w Tarnobrzegu obniżyli opłatę za wybór opcji wędkowania No Kill
Jeśli będzie opcja opłaty członkowskiej przez internet to chętnie dokonam jej w Tarnobrzegu
Ewentualnie w PZW Ciechanów, bo dbają o łowiska. A tutaj dokupię zezwolenie lub... na przypale albo wcale