Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przynęty Salmo Kolekcje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
797 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   -PYTOON-

-PYTOON-

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 963 postów
  • Lokalizacja...

Napisano 01 luty 2011 - 18:18

Według zasad forum dodaje trochę szczeg�łł�łw .
Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis�łw).O rzeke nie pytajcie :mellow: .

Mo�źe to Rapala CD-5 ?

Czy są ju�ź jakieś wieści z rejon�łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg�łlnych rzekach?

#2 OFFLINE   pawelG

pawelG

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 226 postów

Napisano 01 luty 2011 - 19:41

[quote]
Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis�łw).O rzeke nie pytajcie :mellow: .
[/quote]
Mo�źe to Rapala CD-5 ?

Czy są ju�ź jakieś wieści z rejon�łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg�łlnych rzekach?
[/quote]

Mo�źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis�łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt�łry m�łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w �źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa�źne ,�źe łowny..
  • costi lubi to

#3 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1305 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 01 luty 2011 - 19:50

[quote]
[/quote]
Mo�źe to Rapala CD-5 ?

[/quote]

Mo�źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis�łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt�łry m�łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w �źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa�źne ,�źe łowny..
[/quote]

To na 100% Salmo Minnow w nie produkowanym ju�ź kolorze, gruby ster bez napis�łw... c�ł�ź i takie dawniej były czasy
Masz w swojej kolekcji minnowa bardzo starego i bardzo łownego.
Dbaj o niego, takich ju�ź nie robią :D

Pozdraw.
W.

#4 OFFLINE   jerry hzs

jerry hzs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3338 postów
  • LokalizacjaChicago

Napisano 01 luty 2011 - 19:50

Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz :mellow: ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka...

#5 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1305 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 01 luty 2011 - 19:57

Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz :mellow: ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka...

Dość mocno powiększyłem to zdjęcie i raczej nie mam wątpliwości tym bardziej �źe taki sam le�źy w pudełku zaraz obok mnie <_<
Ale ja na niego nie łowie

#6 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3533 postów
  • LokalizacjaPl
  • Imię:Tomek

Napisano 01 luty 2011 - 20:01

Te�ź mi się tak wydaje, Salmo Minnow z początku lat '90tych

Załączone pliki

#7 OFFLINE   pawelG

pawelG

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 226 postów

Napisano 01 luty 2011 - 20:24

http://www.imagic.pl...00/DSC05435.JPG

Fotka ,tego woblera.

CO ciekawe �źyci�łwkę te�ź mam na minnowa,ale w innych barwach i tamten wobler tez był z przed 10 lat .Te stara seria jest o wiele lepsza od obecnych,jak dla mnie widoczna znaczna r�ł�źnica w pracy.Obecnie ju�ź przestałem prawie na woblery łowić,ale chyba czas wr�łcić do korzeni,jak kiedyś się biegało z kilkoma woblerami w pudełku i ryby zawsze były ;)

#8 OFFLINE   Wiktor

Wiktor

Zaawansowany

• Giełda komercyjna
  • PipPipPip
  • 1305 postów
  • LokalizacjaGdańsk

Napisano 01 luty 2011 - 20:27

http://www.imagic.pl...00/DSC05435.JPG

Fotka ,tego woblera.

Czyli nie ma �źadnych wątpliwości :D

#9 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6985 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 01 luty 2011 - 20:29

Stary minnow - rarytasik :mellow: ...

#10 OFFLINE   michcio

michcio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 969 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:K.

Napisano 02 luty 2011 - 00:09

oj tak, genialne wobki, sam dzisiaj go odkryłem.
Cholera Bujo po co Ci je wysyłałem ;)

#11 OFFLINE   barach3

barach3

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaBiałystok
  • Imię:Cezary
  • Nazwisko:Baraszko

Napisano 02 luty 2011 - 10:01

Stare Salmiaki będzie mo�źna wkr�łtce zobaczyć tylko w muzeum. :mellow: Choć jeszcze od czasu, do czasu mo�źna coś wyłuskać na Alledrogo <_<
Mam z 5 sztuk i traktowane są jak eksponaty muzealne ;)

#12 OFFLINE   bobesku

bobesku

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2622 postów
  • LokalizacjaWarta

Napisano 02 luty 2011 - 12:05

Wystarczy nakupić teraźniejszych minow�łw a za 10lat jak do�źyjemy to beda rarytasiki a�ź miło:D Wtedy w 2020roku będziemy gadać -łeeee tamte z 2010 były ale petardy łowne:D

#13 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Jagodziński

Napisano 02 luty 2011 - 12:57

Salmo chyba w jakimś celu zbierało stare modele? Czy�źby chcieli wypuścić je na nowo? :D

#14 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4509 postów

Napisano 02 luty 2011 - 13:08

Mialem tych Salmiakow sporo,te z czerownym grzbietem byly najlepsze. Niestety skradziono mi je.

Panowie z Salmo powinni zastanowic sie nad wznowieniem. Nabywcy na pewno by sie znalezli, podobnie jak na Hornety GMO :D

Bujo

@michcio- wiedzialem co robie :D Wyglada na to, ze zlot pstragowy bedzie nad Dunajcem, bedzie okazja sie spotkac :D

#15 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5906 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 02 luty 2011 - 14:25

Pamiętam swojego pierwszego Salmo kupionego w Krakowie chyba na początku lat 90-tych, był to właśnie minow w kolorze pstrąga. Woblery le�źały luzem bez pudełek i sprzedawca powiedział �źe to nowa chałupnicza robota i kosa na pstrągi, rzeczywiście tak było szczeg�łlnie zimą i wiosną :D . Chyba minowy to wog�łle był pierwszy wz�łr Salmiak�łw.
Na stare minowy w kolorze strzebli brały te�ź niezłe kleniska, ale te�ź wiosną, potem lepsze były bardziej oszczędnie chodzące rapalki originale :D Wog�łle rapalki były de best na klenie, łowiło się po kilkanaście tych ryb dziennie.
Ech te wspominki, przynajmniej nałowiłem się kleni do b�łlu i to w małych rzeczkach :D, a jak się pojawiły jugolki to jak zrobiłem koledze pokaz łowienia kleni to był w lekkim szoku . Stare czasy, to se newrati.
wujek

#16 OFFLINE   szpiegu

szpiegu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2534 postów
  • Lokalizacjadziki zachód :)

Napisano 02 luty 2011 - 14:44

pierwszego salmiaka kupiłem w 93 roku w Zielonej G�łrze był to 5cm minnow z grubym sterem malowany w pstrąga boleniom nie przeszkadzało malowanie a ze chodził za mocno został potraktowany pilnikiem do metalu :D tak jak rapalki cd i orginale :D
  • Guzu lubi to

#17 OFFLINE   jerry hzs

jerry hzs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3338 postów
  • LokalizacjaChicago

Napisano 02 luty 2011 - 17:04

Musicie wiedziec ze Minnow Trout z czerwonym grzebietem juz jest zrobiony ale ma nowy ster , mam ich kilka od firmy . Z kolei Hornet kolorem GMO juz powrocil w tym roku Bujo :mellow: . Stare Salmiaki ...? no coz... po prostu je uwielbiam :blush:B) troche ich tu lezy w kolyskach :mellow:
Mysle tez Remku ze tytul tego tematu powinien byc ogolny ...-Stare Salmo- ...bo troche tego jest i sam Minnow zbyt to minimalizuje .
Jak sie wykopie ze sniegu za dwa dni :unsure: zrobie troche zdiec moich Starych Salmiakow i tu je wstawie :mellow: :huh: :wacko:
  • Roberto lubi to

#18 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3533 postów
  • LokalizacjaPl
  • Imię:Tomek

Napisano 02 luty 2011 - 21:35

Pstrąg i strzebla z czerwonym grzbietem była killerem na Sanie. Jak Minnow nie miał czerwonej pręgi, to się ją malowało :D
Na normalne Minnowy łowiliśmy piękne klenie na Rajskim.

Gdzieś w 1996 pojawiły się pierwsze Hornety. Podstawowe kolory na rzekach Podkarpacia: pstrąg, GT, G i D. Na pstrągi TR i G, na klenie GT i D.

Zostało mi jeszcze kilka Minnow�łw i Hornet�łw ze starymi sterami. Jutro, przy lepszym świetle porobię fotki.

#19 OFFLINE   wyjec

wyjec

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • LokalizacjaToruń
  • Imię:Tomasz

Napisano 03 luty 2011 - 09:35

Na starego minnow zielonego bolki biorą :D
  • Kunasz63 lubi to

#20 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 03 luty 2011 - 09:46

skoro temat się tak rozwijato mo�źe i ja wstawię mała grupkę zasłu�źonych...

Załączone pliki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych