Wędki Fenwick
#821 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 19:19
#822 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 19:46
Fotki zrobię jutro przy dziennym świetle. Dużo o nim nie powiem, bo jeszcze dobrze nim nie połowiłem. Kij dobrze trzyma ryby jak na extra fast'a. Szczupaka 96cm był w stanie zatrzymać i jeszcze miał dość dużo mocy w zanadrzu. Straciłem już w nim dwie przelotki po upadku na burtę z wysokości nie większej niż 30cm. Nie wiem czy przelotki były już wcześniej w jakiś sposób uszkodzone, czy są po prostu tak kruche. Kij pracuje najlepiej tak od 12 do 35 gram, oczywiście pociągnie i więcej, ale myślę że do tych 35 jest najbardziej komfortowo.
Ot: mogę gdzieś dostać takie same przelotki, czy lepiej zmienić wszystkie na nowe?
Użytkownik pablo40404 edytował ten post 24 listopad 2014 - 20:08
#823 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 20:32
tak takie dlugosci lubie od 66 do7 musi byc jeszcze mocny a ten 69 ma podobno 15 lb dosc czesto po zacieciu wisi sum nawet do ok 2m i musi dac rady
#824 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 20:32
sw.RP - gdybyś prowadził jakiś biznes typu sklep wędkarski to chciałbym zobaczyć, jak sprzedajesz wędzisko Fenwicka za 949 zł i zarabiasz na nim 50 zł żeby nie być pazernym Nie są to INSTYTUCJE CHARYTATYWNE tylko sposób na życie a przy okazji realizacja pasji. Tylko żeby o tym rozmawiać trzeba by było w przeszłości lub teraźniejszości prowadzić własną firmę a nie biadolić, że wędki są za drogie. Jak kogoś nie stać na Fenwicka czy St.Croix to łowi Jaxonem albo zbiera grzyby. No i ceny sugerowane przy takich produktach są bardzo dobrym rozwiązaniem, bo każdy jest traktowany równo. Czy zamawia 10 wędek czy 1000 wędek
Swoją drogą na Fenwickach nie ma kokosów. Wolę sprzedać 3 kołowrotki Mistrall-a za 100 zł niż jednego HMG bo ma większy zarobek.
fenwick wolley jiging 69mhhf2 - nie ma czegoś takiego Napisz jeszcze raz i to poprawnie. W serii Smallmouth jest fajny kij - ESMS63MH-F-2.
Tu trafiłeś jak ślepy w płot.
Na fenwickach nie ma kokosów???a cena hurtowa eatosa to 572zł więc se oblicz jaką marże mają sklepy a pewnie u chinola wyprodukowanie tego kija nie kosztuje więcej jak 200zł
- mdziam_78 lubi to
#825 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 20:51
a ile tych Fenwicków się sprzeda, żeby te kokosy były? Oj Rafał, coś czuję że pracujesz dla kogoś, a nie dla siebie. A jeśli dla siebie, to raczej nie w handlu
Gdybyś pracował w handlu, to byś głupot nie gadał
W odniesieniu do języka polskiego: nie SE policz, tylko SOBIE policz.
- Kamil_Be lubi to
#826 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:08
Dla Dragona tylko cicho sza!
#827 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:09
Pewnie, że z USA taniej, ale trzeba sobie dobrze wysyłkę zorganizować. Swoją drogą przy okazji dobrej WYPRZ warto rozważyć jak ktoś lubi markę.
#828 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:31
#829 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2014 - 15:02
Poświęciłem chwilę czasu na przeczytanie kilkudziesięciu stron tego wątku na temat wędek Fenwick'a...szczerze mówiąc spora część Waszych wypowiedzi to negatywne opinie (zwłaszcza na temat Aetosa , który jakby na to nie spojrzeć do tanich nie należy)...ale dobrze gdyż to taki kubełek zimnej wody na głowę wylany
Pozdrawiam!
#830 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2014 - 19:00
Panowie czym się różni w walorach użytkowych wersja HMG GS70ML MF 2 6-12 od GS70M MF 6-15 .
Tutaj znalazłem mały test GS70M gdzie gościu łowi niedużymi jigami i robalami ,spodobał mi się ten kijek i ciekaw jestem czy wersja ML z akcją MF pasowałaby pod okonie do przynęt typu robale , gluty na hakach offsetowych oraz jigów powiedzmy średnio 3-5g w wyjątkowych sytuacjach 7-8g.
https://www.youtube....h?v=8RM747ioOkQ
Użytkownik Dawidos edytował ten post 05 grudzień 2014 - 19:01
#831 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2014 - 10:59
Dostałem dziś na reklamację EagleGT z pękniętym korkiem na foregripie. Z ciekawości zmierzyłem ile dali tam korka - 9mm Myślałem, że mniej go tam będzie.
#832 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2014 - 11:23
Z tym korkiem na foregripie to podobno typowa przypadłość EagleGT.Za duża szparka :-) na końcu korka,pomiędzy korkiem a blankiem.Ale podobno to już naprawili na etapie produkcji!
#833 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2014 - 11:39
Klient mówił że przy dokręcaniu kołowrotka coś mu przeskoczyło i wtedy pękł korek. Nie wiem czy tak było ale to oficjalna wersja
#834 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2014 - 13:33
Generalnie zachłyśnięcie się F. powoli przechodzi.
Ja najbardziej zadowolony ze starego HMG do 18 gram. Po lekkiej korekcie rękojeści.
- BOSMAN 76 lubi to
#835 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 13:45
Fenwick HMX Spin HMX-S862L-MF Mial ktos? Uzytkowal? Jakies informacje moze?
Ponowię pytanie kolegi. Cel pstrągi. Wędkę widziałem, oglądałem ale chodzi mi o eksploatację. Czy kropek 50+/- nie sponiewiera tego kijka? Na pewno ma jak dla mnie za długi o 3 - 4 cm dolnik, co jak mniemam przy rzutach spod łokcia będzie mnie leko irytowało.
Jeżeli ktoś może to proszę o odpowiedż
#836 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 14:02
Jeśli chodzi o wersję do 14g to wrzucałem parę stron temu fotki ugięcia kija. Sprzedałem go dla klienta na klenie / jazie / okonie. Z pstrągiem 50+ wolałbym się nie mocować tym kijem Ale Horneta 3 cm daleko posyła
#837 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 14:49
Jeśli chodzi o wersję do 14g to wrzucałem parę stron temu fotki ugięcia kija. Sprzedałem go dla klienta na klenie / jazie / okonie. Z pstrągiem 50+ wolałbym się nie mocować tym kijem Ale Horneta 3 cm daleko posyła
Widziałem kolegi fotki, widzałem Macać go też macałem. Z tym że na sucho to praktycznie nic nie pójdzie
Osobiście szukam czegoś co może zastąpić Equsa Bravo, który przy większych kropkach ma problemy. Tego HMXa widziałem w dobrej cenie i stąd moje pytanie.
Pozdro.
#838 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 16:05
Koniecznie 8'6"?
#839 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 16:48
Koniecznie 8'6"?
Taka długość mi pasuje. Zwłaszcza luty, marzec kwiecień, nie ma jeszcze uciążliwego zielska poza tym przy takiej długości, nie muszę podchodzić do krawędzi brzegu.
#840 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 16:56
Ja też lubię tą długość. Na pstrąga, klenia w Drawie która na moim odcinku jest naprawdę wąska. Czasem sięgam nią prawie pod drugi brzeg nie wychodząc z krzaków. Nie jest wcale za długa. Co kto lubi. Ale jak czytam że koledzy łowią na krótsze wędki to w tym roku spróbuję po raz kolejny. Może się przekonam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych