Możliwepoza tym dwójka pewnie jest mocniejsza od jedynki, waży więcej a i wg. opisu czegoś dodali. Chętnie kiedyś wypróbuję.
zważyłem ją wagą i kij ważył 145 gram
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 listopad 2017 - 11:08
Możliwepoza tym dwójka pewnie jest mocniejsza od jedynki, waży więcej a i wg. opisu czegoś dodali. Chętnie kiedyś wypróbuję.
zważyłem ją wagą i kij ważył 145 gram
Napisano 17 listopad 2017 - 13:05
witam posiadam fenwick world class do 18gr od kilku mc , pomijajac fakt ze ten kij spelnia moje oczekiwania uzytkowe w 100% to od 2 dni blank w okolicach rekojsci trzeszczy przy kazdym wyrzucie , tak jakby mial sie zaraz zlamac , druga sprawa to mocowanie korka ktore dociska kolowrotek sie odrywa , dzis kij leci do reklamacji a sezon sandaczowy w pelni < a to moj ulubiony kij> i tu moje pytanie czy ktos z kolegow reklamowal juz sprzet w fenwicku i jak dlugo czekal bo nie ukrywam kij byl zakupiony pod owy okres wedkowania .
Napisano 17 listopad 2017 - 13:52
witam posiadam fenwick world class do 18gr od kilku mc , pomijajac fakt ze ten kij spelnia moje oczekiwania uzytkowe w 100% to od 2 dni blank w okolicach rekojsci trzeszczy przy kazdym wyrzucie , tak jakby mial sie zaraz zlamac , druga sprawa to mocowanie korka ktore dociska kolowrotek sie odrywa , dzis kij leci do reklamacji a sezon sandaczowy w pelni < a to moj ulubiony kij> i tu moje pytanie czy ktos z kolegow reklamowal juz sprzet w fenwicku i jak dlugo czekal bo nie ukrywam kij byl zakupiony pod owy okres wedkowania .
a to nie jest korek ?
bo korek wydaje taki dźwięk ...
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 13:55
Napisano 17 listopad 2017 - 14:02
to nie jest dzwiek korka , tylko jakby lakier pekal
Napisano 17 listopad 2017 - 14:05
to nie jest dzwiek korka , tylko jakby lakier pekal
też mi się wydawało kiedyś że lakier pękał gdzieś w rękojeść ale to korek podczas machania taki dźwięk wydaje ( w kiju dragona ).
Co do gwarancji firma ma siedzibę w stanach więc wnioskować można że nie krócej będzie jak minimum 2 tygodnie a ile maximum .
za nim to do nich dotrze i jeszcze sprawdzą , to może długo potrwać pewnie ;p
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 14:15
Napisano 17 listopad 2017 - 14:15
to ze firma jest w stanach to wiem ale przestawicielstwo ma w Pl i obowiazuja go przepisy z RP , to jest moj 5ty fenwick i pierwszy raz mam takie kwiatki a od kija za 1,3 ~~ kafla wymagam tez zeby nie skrzypial mi podczas kazdego podbicia czy wyrzutu nawet glowka 5 gr nie wspominajac ze ten kij uzytkuje 6 mc
Użytkownik gammbler edytował ten post 17 listopad 2017 - 14:16
Napisano 17 listopad 2017 - 14:24
to ze firma jest w stanach to wiem ale przestawicielstwo ma w Pl i obowiazuja go przepisy z RP , to jest moj 5ty fenwick i pierwszy raz mam takie kwiatki a od kija za 1,3 ~~ kafla wymagam tez zeby nie skrzypial mi podczas kazdego podbicia czy wyrzutu nawet glowka 5 gr nie wspominajac ze ten kij uzytkuje 6 mc
ustawowo ma 14 dni na ustosunkowanie .
Jednak kij musi dostać się do siedziby firmy( więc dlatego nie mniej niż 14 dni .) i od tego momentu liczone jest 2 tygodnie , nie od dnia którego ty złożyłeś reklamacje ( tylko od momentu kiedy producent otrzyma twoją reklamacje )
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 14:31
Napisano 17 listopad 2017 - 14:41
art 7ust 2 zachecam do lektury , szuakalem inforamcji jak Fenwick traktuje klienta , a dostalem malo trafna pomoc prawna
Napisano 17 listopad 2017 - 14:50
art 7ust 2 zachecam do lektury , szuakalem inforamcji jak Fenwick traktuje klienta , a dostalem malo trafna pomoc prawna
Tak tylko że to jest prawo na podatek VAT a fenwick nie jest polską firmą i tutaj podatków nie płaci ...
A dystrybutor tylko pośredniczy w sprzedaży i nie jest producentem ...
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 14:54
Napisano 17 listopad 2017 - 15:01
czy uwazasz ze mozna prowadzic sprzedaz jakiegos produktu zagranicznego na terenie owego kraju nie respektujac panujacych przepisow , towar kupilem w centrum wedkarskim , zakladam ze ta frima pobiera towar od jednego dsytrybutora na Pl z N Sacza , ktory placi tutaj podatki ,i obowiazuja go przepisy
Napisano 17 listopad 2017 - 15:08
czy uwazasz ze mozna prowadzic sprzedaz jakiegos produktu zagranicznego na terenie owego kraju nie respektujac panujacych przepisow , towar kupilem w centrum wedkarskim , zakladam ze ta frima pobiera towar od jednego dsytrybutora na Pl z N Sacza , ktory placi tutaj podatki ,i obowiazuja go przepisy
to pisz do dystrybutora zobaczymy co ci odpowie , bo fenwicka nasze przepisy nie obowiązują teoretycznie
tutaj ci odpowiedzą
biuro@kr-fishing.pl
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 15:12
Napisano 17 listopad 2017 - 15:16
smiale stwierdzenie , slyszalem ze Fenwick to porzadna firma i rownie sobie dobieraja swoich przedstawicieli , a jesli masz racje mam nadzieje ze dadza mi to na pismie
Napisano 17 listopad 2017 - 15:26
smiale stwierdzenie , slyszalem ze Fenwick to porzadna firma i rownie sobie dobieraja swoich przedstawicieli , a jesli masz racje mam nadzieje ze dadza mi to na pismie
widziałeś gdzieś sklep w okolicy z nazwą fenwick ?? bo ja nie .. więc technicznie tej firmy nie ma w polsce, tylko są jego produkty które są sprowadzane przez dystrybutora .. więc technicznie wszystkie prawa i obowiązki w tym reklamacja są obarczone na dystrybutora ... a on nawet tych kijów nie robi więc nie są wstanie ci tego kija naprawić a bez porozumienia z producentem nie wydadzą ci nowy egzemplarz..
Więc wszystkie informacje możesz i powinieneś uzyskać u dystrybutora .
Użytkownik Derrek edytował ten post 17 listopad 2017 - 15:31
Napisano 17 listopad 2017 - 17:57
w sklepie stwierdzono ze to blank uszkodzony, czas pokaze jak ta sprawa sie wyjasni
Napisano 17 listopad 2017 - 21:28
Napisano 18 listopad 2017 - 22:49
Aetos a701mfs, 121g. Na przyszły sezon zapowiada się wymiana przelotki szczytowej.zważyłem ją wagą i kij ważył 145 gram
Napisano 20 listopad 2017 - 23:04
też mi się wydawało kiedyś że lakier pękał gdzieś w rękojeść ale to korek podczas machania taki dźwięk wydaje ( w kiju dragona ).
Co do gwarancji firma ma siedzibę w stanach więc wnioskować można że nie krócej będzie jak minimum 2 tygodnie a ile maximum .
za nim to do nich dotrze i jeszcze sprawdzą , to może długo potrwać pewnie ;p
Napisano 21 listopad 2017 - 07:53
Stek bzdur. Wędka ma gwarancję rozpatrywaną w PL przez KR Fishing i zazwyczaj trwa to bardzo krótko. Żadne USA człowieku...
jeżeli tak jest to fajnie , ja tam dziś napisałem do KR fishing maila jak dostanę odpowiedzi to ją opublikuje .
Napisano 21 listopad 2017 - 13:44
Jakby ktoś chciał z bliska przyjrzeć się nowym HMG
Napisano 30 listopad 2017 - 17:23
Z którego sklepu zamawiałeś? PL czy USA?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych