A cóż to takiego to APPT ?
Przyszedł mi do głowy projekt, którego celem jest powstanie zbioru współczesnych przynęt wędkarskich ... Waszego autorstwa. Nazwałem to puki co Archiwum Przynęt Polskich Twórców .
Wielu kolegów zbiera informacje i usiłuje odtworzyć historię Polskich przynęt a co za tym idzie i Polskiego wędkarstwa. Tylko oni wiedza ile to nastręcza problemów takich jak chociażby: kto, gdzie i kiedy wykonał, często bardzo piękną przynętę? A przecież powstawały one wcale nie tak dawno.
Pomyślałem więc czy można uprzedzić taką sytuację?
Przypadek sprawił, że przed tegoroczną Rybomanią w Poznaniu, śledziłem pracę Maćka (@Melanzyk) aby zdążyć ze swoimi wyrobami do tego pokazu. To był jakiś impuls i ... napisałem do Maćka mail z prośbą o podarowanie mi jednej, wybranej przez niego przynęty. I nie chodziło mi tutaj o jakąś najlepszą, idealną przynętę lecz o taką z którą wiąże się jakaś historia, może anegdota?
Odpowiedź otrzymałem kilka dni po targach. Wyjaśniłem kilka kwestii i po przekonaniu (nie było to trudne) Maćka do mojego pomysłu, przyszło m nerwowo czekać na przesyłkę z Irlandii (Poczta Polska pokazała klasę ... 2 i pół tygodnia!!!! oczekiwania)
I jest APPT 1.
Dzięki Maćku za akceptację i wsparcie pomysłu (i dodatkowo dwie książki wędkarskie, które dołączyłeś do przesyłki)
Gdyby ktoś z Was był zainteresowany dołączeniem do tej akcji to zapraszam do dyskusji w wątku lub na priv.
PS otrzymane przynęty nie będą celem handlu ani nie będą używane do wędkowania.
Załączone pliki
Użytkownik BOB1 edytował ten post 23 marzec 2016 - 19:35