Pogoda za ładna czy co
Taaa ja byłem w piątek, pogoda była za brzydka czy co...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 wrzesień 2014 - 09:22
Pogoda za ładna czy co
Taaa ja byłem w piątek, pogoda była za brzydka czy co...
Napisano 30 wrzesień 2014 - 14:08
W weekend lipa... Piątek 3 godziny, sobota i niedziela po 6 godzin, brały tylko małe sztuki, okoń też tak sobie... Nic powyżej 28cm nie padło
Napisano 02 październik 2014 - 20:37
byłem w niedziele 12 szt.sandaczyków do 25 cm i okoń 28 cm
Użytkownik sandacz1 edytował ten post 14 październik 2014 - 20:46
Napisano 03 październik 2014 - 18:26
Cała niedziela za sandaczem bez brania, okonie współpracowały ale nie po tam tam byłem :/ Za to pogoda perfekt
Szczere wpisy w cenie są - szczególnie po wpisach z angielskich wód gdzie łowiłeś kilkadziesiat ryb dziennie.
Napisano 05 październik 2014 - 21:37
APEL WĘDKARZA POLSKIEGO:
DOŚĆ PŁACENIA TO MY BRAĆ WĘDKARSKA JESTEŚMY SOLĄ TEJ WODY TO ZA NASZĄ FORSĘ PASĄ SIĘ BARYŁY W WARSZAWIE I NIE TYLKO
PROPONUJE UZNAĆ ROK 2015 ZA ROK OCHRONY DLA RYB
APELUJE DO WSZYSTKICH ŻEBY NIE PŁACIĆ ZA OCHRONĘ RYB BO TEGO NIE ROBIĄ
PS.TO NIE MY JESTEŚMY ZALEŻNI OD NICH TYLKO ONI OD NAS
BALON
Napisano 06 październik 2014 - 06:20
Napisano 06 październik 2014 - 08:10
APEL WĘDKARZA POLSKIEGO:
DOŚĆ PŁACENIA TO MY BRAĆ WĘDKARSKA JESTEŚMY SOLĄ TEJ WODY TO ZA NASZĄ FORSĘ PASĄ SIĘ BARYŁY W WARSZAWIE I NIE TYLKO
PROPONUJE UZNAĆ ROK 2015 ZA ROK OCHRONY DLA RYB
APELUJE DO WSZYSTKICH ŻEBY NIE PŁACIĆ ZA OCHRONĘ RYB BO TEGO NIE ROBIĄ
PS.TO NIE MY JESTEŚMY ZALEŻNI OD NICH TYLKO ONI OD NAS
BALON
Skoro już pojawił się taki apel w wątku TURAWA, to powiem że nie rozumiem o co masz pretensje...
Zbiornik jest regularnie zarybiany, są limity, zabroniono trolingu (czego ja akurat byłem zwolennikiem). Udało też zamknąć się usta ornitologom, pokazując że spuszczanie wody niszczy tarliska innych zwierząt. (niska woda zamarzając wyrywa odsłonięte karcze co niszczy tarliska sandacza). No i z tego co wiem akcje Niedźwiedzia i innych kolegów odniosły chyba skutek i władze samorządowe nie zamierzają doprowadzić już do takiej sytuacji jak w zeszłym roku. Takie przynajmniej przeczytałem deklaracje...
Myślę, że Turawą akurat, dobrze się opiekują.
Napisano 06 październik 2014 - 13:52
Jak Wasz połowy w weekend? Widziałem że wszyscy stali w pasie na wysokości syrenki/relaksu, około 40-50 łódek. U mnie padł 1 okoń 30cm i sandacz 56cm. Ale z braniami słabo było
Napisano 06 październik 2014 - 18:26
Łukasz to przypadek że akurat na wątku z Turawą miałem na myśli całokształt pracy naszego szacownego i DROGIEGO PZW.
Napisano 07 październik 2014 - 15:08
Napisano 07 październik 2014 - 19:17
Z tego co wiem sobota była raczej słaba. W niedziele tak jak napisał @elvis przed Syrenką zatrzęsienie łódek:) Ja pływałem po głębszej wodzie i troszkę przed tamą niestety bez efektów ale ponoć inni koledzy mieli niezłe brania. Może wreszcie zandery przypomną sobie że niedługo zima....
Napisano 07 październik 2014 - 21:17
Bardzo podoba mi się w tym filmie, występujący całkiem powszechnie (niczym sulejowska sprężyna z rozbiegu), tzw spinning zawodniczy. Rybko z 15cm, a hamulec wyje niczym na... (nie wiem na czym). Jaka to musi być żyła, żeby ją chronić hamulcem przy takiej rybie?
Napisano 08 październik 2014 - 06:57
Napisano 08 październik 2014 - 08:31
Hehe - najfajniej jak ten Niedźwiedź pojechał po rybakach że to kłusole a młody zaczął odkręcać No ale co - nieprawdę mówił?
Napisano 08 październik 2014 - 11:59
Akurat z tym sie zgodze,rybacy sieja spustoszenie tam gdzie sie pojawiaja.Sa najwiekszymi szkodnikami,niebaczac na wymiar,okres i ilosci ktore przeciez tez ich obowiazuja.Zbiorniki zamkniete przetrzebia w kilka sezonow.
Użytkownik bart edytował ten post 08 październik 2014 - 13:49
Napisano 08 październik 2014 - 12:32
Hehe - najfajniej jak ten Niedźwiedź pojechał po rybakach że to kłusole a młody zaczął odkręcać No ale co - nieprawdę mówił?
Niestety prawdę.....
Napisano 17 październik 2014 - 09:16
I jak u Was z sandaczami? Ostatnio w 3 dni ponad 20 godzin na jeziorze i nic powyżej 40cm...
Napisano 17 październik 2014 - 13:08
Napisano 19 październik 2014 - 19:01
Witam,
czy był ktoś na Turawie w ten weekend?
Pozdrawiam
Tomek.
Użytkownik tunczyk edytował ten post 19 październik 2014 - 19:01
Napisano 19 październik 2014 - 20:06
osobiście nie byłem, ale 2 kumpli było dziś i przekazali mi, że padały komplety na dzisiejszych zawodach, dużo osób stało jeszcze na płytkiej wodzie na korzeniach...
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych