Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

TURAWA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3543 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   bertold12

bertold12

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów

Napisano 23 grudzień 2014 - 22:39

Wojtek zapomniałeś jeszcze powiedzieć że odcinek rzeki Odry w K-Kożlu jest No kill :)  no i  mięso się skończy brawo .

·  rzeka Odra nr 033 wraz z Kanałem Ulgi w Raciborzu oraz dopływami z wyłączeniem

rzeki Psiny obowiązuje :

- limit dobowy połowu leszcza - 10 szt.,

- w miejscowości Kędzierzyn Koźle-Rogi, wprowadza się na odcinku od mostu drogowego

drogi nr 418 (most im. Józefa Długosza w ciągu ul. Dunikowskiego przy wyspie) do ujścia

kanału Gliwickiego:

· zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania wcześniej złowionych ryb

przy sobie z wyłączeniem wtorków i czwartków, odcinek NO KILL,

· zakaz połowu ryb w soboty i niedziele od 01.04. do 30.09. na lewym brzegu rzeki,

patrząc z nurtem rzeki (za wyjątkiem zorganizowanych i uzgodnionych z użytkownikiem

zawodów wędkarskich).

• raf7 i parada95 lubią to

#442 OFFLINE   Niedzwiedz Turawa

Niedzwiedz Turawa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 124 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:Niżyński

Napisano 24 grudzień 2014 - 10:48

Wojtek zapomniałeś jeszcze powiedzieć że odcinek rzeki Odry w K-Kożlu jest No kill :)  no i  mięso się skończy brawo .

·  rzeka Odra nr 033 wraz z Kanałem Ulgi w Raciborzu oraz dopływami z wyłączeniem

rzeki Psiny obowiązuje :

- limit dobowy połowu leszcza - 10 szt.,

- w miejscowości Kędzierzyn Koźle-Rogi, wprowadza się na odcinku od mostu drogowego

drogi nr 418 (most im. Józefa Długosza w ciągu ul. Dunikowskiego przy wyspie) do ujścia

kanału Gliwickiego:

· zakaz zabierania złowionych ryb oraz posiadania wcześniej złowionych ryb

przy sobie z wyłączeniem wtorków i czwartków, odcinek NO KILL,

· zakaz połowu ryb w soboty i niedziele od 01.04. do 30.09. na lewym brzegu rzeki,

patrząc z nurtem rzeki (za wyjątkiem zorganizowanych i uzgodnionych z użytkownikiem

zawodów wędkarskich).

prawda mozna dodać jeszcze że port w Opolu koło cementowni Odra został uznany za zimowisko ryb (po kilku letnich staraniach jednego z kół)

zakaz połowu obowiązuje od 01.01.2015 do 31.03.2015

wreszcie nienajedzeni emeryci odpoczną trochę od okoników i wzajemnie

#443 OFFLINE   Rudy

Rudy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 71 postów
  • LokalizacjaKnurów

Napisano 25 grudzień 2014 - 10:16

Z tego co się dowiedziałem to podobno odbywają się tam nocne rzezie sandacza ilość i miara nie ma znaczenia może by się tym odpowiednie służby zainteresowałay.

#444 OFFLINE   immortal

immortal

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 231 postów
  • LokalizacjaPrzeczyce
  • Imię:Marcin

Napisano 25 grudzień 2014 - 12:36

Nie ma co demonizować warunków nad Turawą. Owszem, czasem dzieją się tam dantejskie sceny ale świadczy to o kulturze wędkarskiej w naszym kraju. Wędkarza, który bierze 10 sandaczy "bo brały" nie nawróci mandat. Za to napiętnowanie na wodzie o obecności innych wędkarzy da mu do myślenia.

Straż wędkarska działa prężnie nad Turawą.Dysponują szybkim ribem i co najważniejsze są na wodzie i im się chce. Państwówkę też spotkałem w tym roku.

#445 OFFLINE   łysy80

łysy80

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 37 postów
  • LokalizacjaWieruszów
  • Imię:Robert

Napisano 28 grudzień 2014 - 11:33

wróce trochę do górnych wymiarów jestem jak najbardziej za  to pozwoli chociaż w pewnym stopniu ocalić część populacji ryb. W dzień jak ktoś zlolwi + 80 to będzie się bał  zabrać rybe bo ktoś zobaczy i zadzwoni po odpowiednie służby i rybka trafia do wody :) . co do okonia to jest strzał w dziesiątkę jestem wielkim zwolennikiem tej ryby i będę zawsze ją bronił 10 szt to wydaje mi się że max no i wymiar jak by podnieśli to już by mega było. 

• K-Pon i Profil_Nieaktywny lubią to

#446 OFFLINE   Adik

Adik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaLubliniec
  • Imię:Adrian

Napisano 30 grudzień 2014 - 20:59

Mam pytanie jak lód na Turawie?

Użytkownik Adik edytował ten post 30 grudzień 2014 - 20:59

#447 OFFLINE   arturo1201

arturo1201

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 58 postów
  • LokalizacjaCHRZANÓW
  • Imię:Artur

Napisano 31 grudzień 2014 - 08:57

Wczoraj (30.12.2014), lód był tylko w strefie przybrzeżnej i to bardzo cienki. Na środku (okolice koryta) też rano trochę złapało ale jak trochę wiatr dmuchnął to woda normalnie falowała.

#448 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 382 postów

Napisano 02 luty 2015 - 11:43

Byłem wczoraj z dzieckiem na spacerze, stan wody, jak na tą porę roku... cieszy :D Czekam na więcej, oby ryby miały się spokojnie gdzie wytrzeć!!

#449 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 12 maj 2015 - 19:54

http://www.nto.pl/ap...campaign=bufferTzw HOT NEWS :P Nie ma lipy !! 

#450 OFFLINE   Sebo

Sebo

C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2515 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 12 maj 2015 - 21:27

....nie ma lipy http://www.pzw.org.p..._komunikat_nr_2

#451 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3647 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 13 maj 2015 - 09:01

A o czym stanowi uchwała nr 50/2015 ZO Opole, do której jest odniesienie w komunikacie?

#452 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 382 postów

Napisano 02 czerwiec 2015 - 14:18

Ktoś coś łapie na Turawie?

• K-Pon lubi to

#453 OFFLINE   mat1238

mat1238

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Nowak

Napisano 04 czerwiec 2015 - 11:51

Sandacz na Turawie leje niemiłosiernie. Osobiście 31.05 miałem 11 szt. w przedziale od 52-63cm, natomiast 01,06  9 szt wszystkie ok 60cm

• TomekSudety lubi to

#454 OFFLINE   Jeziorm 1

Jeziorm 1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1189 postów

Napisano 04 czerwiec 2015 - 16:28

no ale na szczescie dla nich w nastepne dni już sie uspokoiły, dużo sztuk jeszcze na gniazdach.

#455 OFFLINE   muzik21

muzik21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 96 postów

Napisano 07 lipiec 2015 - 18:06

Mam pytanie...gdzie na Turawie mogę zwodować łódź w godzinach wczesnoporannych?

#456 OFFLINE   amalker

amalker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 528 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Łukasz

Napisano 07 lipiec 2015 - 18:19

Stanica PZW

#457 OFFLINE   boobinio

boobinio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 98 postów
  • LokalizacjaOpole

Napisano 07 lipiec 2015 - 18:27

Jowisz od strony średniego jak masz auto które po piachu pojedzie.

#458 OFFLINE   rafalc

rafalc

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 198 postów
  • Lokalizacjadolny slask
  • Imię:rafal

Napisano 07 lipiec 2015 - 19:17

Witam szanownych kolegow,za 2 dni chcialbym się pierwszy raz w zyciu wybrać na Turawe na sandacze i sprobowac swoich sil na tej wodzie.I tu mam prosbe,czy ma ktoś i moglby podeslac mapke batymetryczna tego zbiornika w obojętnie jakiej formie(najlepiej wersje na elitke ale to bardzo pobozne zyczenie już)A może moglby ktoś się podzielić logami z których później mogę stworzyć mapke i odeslac pomocnej osobie już w gotowej formie mapy.Wiem ze to raczej temat tabu,bo każdy strzeże swoich miejscowek,ale przecież sama mapa nie lowi ryb tylko raczej pomaga wyciagnac jakies wnioski.Za ewentualna pomoc z góry dzięki.Pozdro,Rafal

#459 OFFLINE   muzik21

muzik21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 96 postów

Napisano 07 lipiec 2015 - 19:51

Dzięki za odpowiedź. Stanica PZW to tzw. rybaczówka koło Przystani Jachtowej? W Jowiszu jest możliwość zwodowania wczesnym rankiem, powiedzmy 6.00?

#460 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 642 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 07 lipiec 2015 - 20:40

Jako takiego planu to nie ma-nie istnieje, gdyż jest to zbiornik zaporowy ze zmieniającymi się głębokościami.

Jest plan okolic przed zalaniem tych ziem; http://www.fotosik.p...f03c0381ed5e76e. Wujek google zawsza coś znajdzie, trochę inicjatywy od siebie, wszyscy czekają aż dostaną na tacy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych