Ale ogólnie większość mówiła, że słabo. nawet Ci co sondowali nic nie mieli.
TURAWA
#1361 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 14:46
#1362 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 16:01
- Jeziorm 1, Sailfish i skilos lubią to
#1363 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 16:15
wymoczy się w mleku i będzie okLekarstwem na zwiększenie populacji ryb na Turawie jest skażenie radioaktywne. Drastyczny krok, ale może wtedy "Czeczeńcy" nie walili by w łeb
wszystkiego co wyjęte z wody.
#1364 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 16:31
Slipowałem się na rybaczówce, gość zgarnął 2 dychy, pokwitowania żadnego nie dał.
Slip porażka, po wczorajszej fali naniosło trochę piachu i były problemy z wyjechaniem.
Koleś od rana do 15 nie raczył odgarnąć tego, bo chyba za ciężko....
#1365 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 16:58
Ale jak to 20 zł? Jesteś członkiem PZW? Jeśli nie to ok, ale dla PZW jest dycha w cenniku.Slipowałem się na rybaczówce, gość zgarnął 2 dychy, pokwitowania żadnego nie dał.
Slip porażka, po wczorajszej fali naniosło trochę piachu i były problemy z wyjechaniem.
Koleś od rana do 15 nie raczył odgarnąć tego, bo chyba za ciężko....
Mam nadzieje ze chociaż coś połapałes.
Użytkownik Hermano edytował ten post 02 czerwiec 2018 - 17:00
#1366 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 17:13
- GIĘTY i Sailfish lubią to
#1367 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 17:31
Ale jak to 20 zł? Jesteś członkiem PZW? Jeśli nie to ok, ale dla PZW jest dycha w cenniku.
Mam nadzieje ze chociaż coś połapałes.
Jestem członkiem, ale dałem się zrobić z balona....
Dziś pechowy dzień, zabraliśmy echo bez przetwornika... więc pływanie po omacku...
Parę brań było, ale bez ryby na pokładzie.
A gdyby tak się zebrać i zrobić C&R na wędkujących z łodzi... Sporo ludzi rok temu połowiło... Niestety większość ryb wody spowrotem nie ujrzała. PZW czy ktoś inny zarybia sandaczem, ale o długości 5 cm lub mniej gdzie wieksza połowa padnie, polowe z tego co zostanie zje leszcz a reszta zostanie wyjęta z wody za 3-4 lata...ehh każdy narzeka na brak ryb ale wypuszczać to nie ma komu. Wrrrrrrrr :/ k$*#$ca człowieka trafia jak widzi coś takiego
Dziś z kumplem rozmawiałem o C&R dla tego zbiornika.... ale to chyba raczej niewykonalne...
Nawet an rybaczówce jakiś koleś skrobał rybę przy skipie... trochę czasu musi jeszcze upłynąć.
Tymczasem ja na codzień wędkuje na Dzierżnie Dużym i jest to największe w Polsce łowisko C&R. Nie ma tam mięsiarstwa, rybka może rosnąć.
- michal7709 lubi to
#1368 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 18:20
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1369 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 19:10
Byliśmy 3 dni, to było najsłabsze rozpoczęcie od kilku lat. Ryba w ciągu dnia brała przez 15 minut, jak trafiłeś to złapałeś. Byli tacy co przez dwa dni nie mieli kontaktu z rybą.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Może szczęścia zabrakło.
#1370 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 19:38
Zdjęć nie udostępniam ze względu na tajemniczą miejscówke,w tle widać co nie co .....najwiekszy 78
U mnie okazów nie było. Ale zabawa przednia.
#1371 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:00
Trzy dni na Turawie. Z rybkami słabo jednak takie widoki cieszą. Bardzo dużo pustych gniazd , pogoda zrobiła swoje i ryba w tym roku w spokoju się wytarła. Podobne widoki jak na Ebro w Hiszpanii. Brania sporadyczne i ciężkie do zacięcia. Ryby stały przy korzeniach ale nie można było ich skusić do brania. W południe i wieczorem następowało krótkie ożywienie ale trwało to chwilę i ciężko było się wstrzelić. Trzeba było mocno kombinować z gramaturą i rodzajem gum.Co do kontroli to policja pływała codziennie, w piątek kontrola przez SSR.
gniazda sandacz.jpg 32,13 KB 97 Ilość pobrań
- miramar69, malcz, Dano. i 1 inna osoba lubią to
#1372 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:03
Oj Turawa i tajna meta . Znam ten zbiornik tak jak i moi znajomi , włącznie z Wojtkiem i takiego rozpoczęcia nie było od lat.Zdjęć nie udostępniam ze względu na tajemniczą miejscówke,w tle widać co nie co .....najwiekszy 78
Ryb jest ogrom tyle że rozwalona po całym zbiorniku.
I tylko traf i szczęście w tych dniach dało rybę.
Myślę że padło więcej "pajków" oraz odcinek niż zedów.
Brawo dla PSR za akcję 31 za rekwirację sprzętu i kart. Tak trzymać.
Fakt była łódź która łowiłem..... silnik dziobowy fala na płytki...
Użytkownik Sebo edytował ten post 02 czerwiec 2018 - 21:04
#1373 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:18
#1374 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:23
Sebo napisz co to za akcja z rekwiracją?
Szybka akcja w obrębie ochronnym 31 maja.
Chłopaki stracili karty i sporo sprzętu.
Jak dla mnie brawo PSR I SSR OPOLE.
- WojtekCIN i German lubią to
#1375 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:24
Trzy dni na Turawie. Z rybkami słabo jednak takie widoki cieszą. Bardzo dużo pustych gniazd , pogoda zrobiła swoje i ryba w tym roku w spokoju się wytarła. Podobne widoki jak na Ebro w Hiszpanii. Brania sporadyczne i ciężkie do zacięcia. Ryby stały przy korzeniach ale nie można było ich skusić do brania. W południe i wieczorem następowało krótkie ożywienie ale trwało to chwilę i ciężko było się wstrzelić. Trzeba było mocno kombinować z gramaturą i rodzajem gum.Co do kontroli to policja pływała codziennie, w piątek kontrola przez SSR.
gniazda sandacz.jpg
Ryby były wszędzie.....
#1376 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:41
Zawsze są wszędzie
Były wszędzie bo są wytarte, w dobrej kondycji
i nie czekały na gniazdach jak dotychczas w poprzednich latach.
I za to cenię te ryby najbardziej, za nieprzewidywalność.
Nigdy nie można być pewnym że będą brały ......
#1377 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 22:07
Zawsze są wszędzie
Były wszędzie bo są wytarte, w dobrej kondycji
i nie czekały na gniazdach jak dotychczas w poprzednich latach.
I za to cenię te ryby najbardziej, za nieprzewidywalność.
Nigdy nie można być pewnym że będą brały ......
Dzięki temu będzie ich więcej.
Jak rok temu wyjechało z 1000 tak teraz kilka dziesiąte 😉
#1378 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 22:19
#1379 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 08:42
P.S. Na libawce jak w hipermarkecie, kazdy po 4 korki w widzie + rzuca na spinning do tego łódek po kilkanaście... jakiś szlaban na widzie powinni zrobic i bilety sprzedawać
#1380 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 10:13
2 dni i zero kontaktu z rybą.
Podobno Ci, którzy trolingowali pociągli. Powinno się wzmóc kontrole na Turawie!
O proszę co ja słyszę, "Powinno się wzmóc kontrole na Turawie" . Chłopacy chodzą i pływają po Turawie dzień w dzień i jeszcze mało. Jedni mówią, że kontroli jest za mało a inni dzwonią do okręgu i skarżą się, że jest za dużo kontroli i okręg ma coś z tym zrobić, bo wędkarzom zaczyna się to nie podobać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych