Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

TURAWA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3543 odpowiedzi w tym temacie

#1701 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 13 listopad 2018 - 22:11

Jeśli chodzi o slip, to jest jeszcze czynny w marinie, obok rybaczówki. Jeśli posiadasz terenówkę lub dzielnego suv-a, to miejsc do wodowania znajdziesz więcej. Z mariny trzeba czujnie wypływać, bo sam kanał choć dość głęboki, to jednak jest dość wąski.

Właśnie wróciłem z dwudniówki na Turawie, coś udało się złowić, ale wczoraj to łodzi jak..., na otwarciu sezonu. Dzisiaj już spokojnie, przyjemnie ok. 30 łódek, a pogoda wyśmienita, ideał na jesienne drapieżniki.

#1702 OFFLINE   aigle

aigle

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 464 postów
  • LokalizacjaKraina Wiecznych Łowów
  • Imię:Tomek

Napisano 13 listopad 2018 - 23:06

Cena 30 zł

#1703 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 13 listopad 2018 - 23:27

Jeśli chodzi o slip, to jest jeszcze czynny w marinie, obok rybaczówki. Jeśli posiadasz terenówkę lub dzielnego suv-a, to miejsc do wodowania znajdziesz więcej. Z mariny trzeba czujnie wypływać, bo sam kanał choć dość głęboki, to jednak jest dość wąski.

Właśnie wróciłem z dwudniówki na Turawie, coś udało się złowić, ale wczoraj to łodzi jak..., na otwarciu sezonu. Dzisiaj już spokojnie, przyjemnie ok. 30 łódek, a pogoda wyśmienita, ideał na jesienne drapieżniki.

A oobszar Natura 2000 ? 5 tys. zł kary i sąd Grodzki za wjazd ... :)

• Sebalos lubi to

#1704 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 14 listopad 2018 - 09:30

Cena 30 zł

Czym jest 30zł w perspektywie całodziennego poszukiwania miejscówek, kolorów przynęt, sposobu prowadzenia i... oczekiwania na te kilka kopnięć? Tzn. tych kopnięć to były dwa, reszta to takie przytrzymanie, bujnięcie, przyciśnięcie. Ta suma nie jest znacząca przy innych kosztach wyprawy-paliwo 250zł, hotel, stracone przynęty+jigi.

Czy zagrożenie sądem obowiązuje także w miejscach wyznaczonych slipów? Pewnie tak, bo woda nie sięga już do płyt i trzeba parę metrów przejechać po domniemanym "dnie" zaporówki. Była już jakaś sprawa sądowa z tego powodu, bo nie słyszałem? Chyba raczej nie, kto miałby to kontrolować?

• Dano. lubi to

#1705 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 14 listopad 2018 - 10:04

Bardzo dziekuje za cenne informację
Bo ciężko mialem z decyzją czy Czorsztyn czy turawa .a chciałem troche odpocząć nad wodą. Ale decyzja podjęta ☺

#1706 OFFLINE   aigle

aigle

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 464 postów

Napisano 14 listopad 2018 - 20:34

@Z.Milewski łowiłeś w niedzielę ?
Mijała nas łódka na lubelskich blachach :-).

Użytkownik aigle edytował ten post 14 listopad 2018 - 20:35

#1707 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 14 listopad 2018 - 21:20

@Z.Milewski łowiłeś w niedzielę ?
Mijała nas łódka na lubelskich blachach :-).

Niedzielę spędziłem na pitraszeniu w domowej kuchni... i na przygotowaniach do eskapady.

Na Turawie spędziłem poniedziałek i wtorek, a łódkę mam na lubuskich numerach, łowiłem sam, nie znalazłem chętnego operatora kotwicy :D.

Jeszcze co do wypływania z mariny. Z początku jest szeroko, ale ok. 0,5 mt, dalej koło rybaczówki wąsko i głęboko. Jeszcze jest 10-20 cm zapasu wody :( , spadnie-podniesiemy silnik i heja na pagaju 300mt.

#1708 OFFLINE   aigle

aigle

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 464 postów

Napisano 14 listopad 2018 - 21:41

Wystarczy kierować się na butelkę pływającą (koło rybaczówki) i minąć ją z prawej strony później dzida na prosto:-)

#1709 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 15 listopad 2018 - 20:00

Witam kolegów moze ktoś podpowie gdzie jutro uderzyć na t urawie ?będzie rewanż w formie 0?7 ☺

#1710 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 15 listopad 2018 - 21:09

Jeśli chcesz złowić rybę, to łódki na wodzie, pokażą w jakich okolicach się zakręcić, a tych nigdy nie brakuje. Jeśli dysponujesz echem, to ekran pokaże Ci gdzie się ustawić, szukaj głębokości ok. 4-5 mt, przynajmniej tak było ostatnio. A ryby mogą stać wszędzie, nie tylko tam gdzie łódki się zbierają :) .

• suhhar lubi to

#1711 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 383 postów

Napisano 22 listopad 2018 - 20:21

Jak tam efekty Panowie? Jaka temperatura wody? Zamierzam przez weekend coś pobrodzic, tylko nie wiem czy woda nie za zimna...

#1712 OFFLINE   German

German

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów

Napisano 23 listopad 2018 - 19:31

Wali jak wściekły. Szkoda tylko, że 90% łowionych dostaje w łeb i do reklamówki...  :angry:  Poza tym wkurw*a mnie zaglądanie, jak łowią żywca podbierakiem czy biorą ponad limit. Już nie raz się odezwałem, ale co z tego jak każdy ma to w dupie...  :wacko:  Niestety, ale Turawa upada. Z roku na rok łowi się co raz mniejsze sandacze. Jeszcze kilka lat i z 50cm będziemy się cieszyć jak z +80... Ale wtedy będzie już za późno... 

#1713 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 23 listopad 2018 - 23:21

Ale wtedy będzie już za późno... 

Nigdy nie jest za późno. Wystarczy dać wodzie spokój na kilka lat i sama sobie poradzi, C&R uczyni cuda błyskawicznie.

#1714 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 383 postów

Napisano 24 listopad 2018 - 07:33

Gruha41 przykre to jest. Sam od kilku lat obserwuje to samo... od przyszłego sezonu chyba bede z batem pływał i chłostał to bydło bo jak widać zarządca zbiornika ma poważaniu to co sie wyprawia.
  • GIĘTY lubi to

#1715 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 24 listopad 2018 - 07:53

Gruha41 przykre to jest. Sam od kilku lat obserwuje to samo... od przyszłego sezonu chyba bede z batem pływał i chłostał to bydło bo jak widać zarządca zbiornika ma poważaniu to co sie wyprawia.

Zarządca ma z tego grubą kasę i ma to w Du*ie. Sytuacja się raczej nie zmieni...

#1716 OFFLINE   Pleban

Pleban

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 120 postów
  • LokalizacjaBielawa-Jezioro Otmuchowskie
  • Imię:Paweł

Napisano 24 listopad 2018 - 10:18

Pomóc mogą jedynie kontrole.
Żadna zmiana przepisów nic nie da jeżeli nie będzie częstych i przede wszystkim rzetelnych kontroli.

#1717 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 24 listopad 2018 - 11:41

Nawet kontrole kolego nie pomogą bo prawie kazdy  (70% bierze po dwie sztuki dwoch na łodzi to razem 4 szt) ost bylem to co łodz  to agrafki byly przy łodzi. Jesli kazdy sam by sie pilnował to moze by bylo inaczej ,a wymiar przydał by sie 60cm to wile rybek by wróciło do wody

• KODZAK1234 lubi to

#1718 OFFLINE   German

German

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów

Napisano 24 listopad 2018 - 16:15

Kontrole też zbytnio nic nie pomogą. Kiedyś rozmawiałem z jednym z strażników i powiedział jak tylko wypływają to od razu rozchodzą się telefony po jeziorze i kombinatorzy spływają do brzegu. I co oni mają z tym zrobić ? Strażników jest kilku a wody parę tysięcy hektarów w samej Turawie, a gdzie inne wody okręgu, których też muszą pilnować.

#1719 OFFLINE   elvis

elvis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 383 postów

Napisano 25 listopad 2018 - 12:33

Z wałów coś sie dzieje?

#1720 OFFLINE   zandermafija*SpinnigistaWT

zandermafija*SpinnigistaWT

Zaawansowany

• +Forumowicze