Witam.
Ale mi się temat trafił ... ha.
Szukałem po amerykańskich internetach i jebajach informacji o blankach PB Rainforest II a tu proszę - na miejscu i łądnie podane
Dlaczego info akurat o tej serii szukałem (i blanków do zakupu) - otóż posiadam kijek 7'9''#3 w dwuskładzie na tym blanku (RF2F793) i z pełnym przekonaniem powiem że to jest dla mnie najlepsza wędka z węgla jaką posiadam. Wiem że określenie "najlepsza" może być dosyć ... dziwne, ale każdy z nas ma tę jedną, jedyną - ulubioną wędkę, której by się nigdy w życiu nie pozbył (albo pozbył się jejjako ostanią ) i u mnie to jest właśnie ta.
Dla zainteresowanych tym blankiem muchowym - jest to dla mnie ideał wędki lipieniowej. No powiedzmy że ideałem była by gdyby miała chociaż 3 składy zamiast dwóch, bo trzeba w bagażniku uważać na tubę.
Poczytałem tu o blankach PB Tradition II i miał bym pytanie do kolegów. Czy ktoś może miał też styczność akurat z tym samym blankiem Rainforest II 7'9#3 i może także z jakimś kijem o podobnych parametrach ale zrobionym na blanku Tradition II ? Czy aby to nie są te same blanki, tylko z odświeżoną nazwą ? Bo porównując tabele z blankami obydwu serii - ich wymiary, klasy i wagi, to właśnie takie odniosłem wrażenie ...
Można jeszcze bez problemu kupić blanki Rainforest II w USA i są "mocno niedrogie". Ale wpadłem na pomysł żeby może coś innego dla porównania ... z tym że jeśli to są te same blanki, to ładniejsze są jednak zielone
Pozdrawiam.