Brać puki jest! Podjeżdża pod slipy 50 stopni
https://www.otomoto....-ID6DPqvd.html?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 maj 2021 - 14:06
Napisano 16 maj 2021 - 00:01
Miał ktoś z Was kontakt lub korzystał z usługi firm, które zajmują się sprawdzeniem stanu auta przed zakupem? Firmy rzetelne, czy pic na wodę i wyciągnięcie kasy?
Napisano 16 maj 2021 - 07:08
Ja miałem i polecam. Uważam też, że warto dołożyć 100-200 zł do droższych pakietów. Firm pojawiło się sporo, więc trzeba poczytać opinie w google przed wyborem konkretnej.
Napisano 16 maj 2021 - 08:11
Ja ostatnio sprzedałem samochód i przyjechał taki gościu od sprawdzania, trzepał mi fure z dwie godziny i już miałem trochę dość, ale sprzedałem, kupiec przyjechał podpisał umowę i pojechał. Nie jest to zła opcja jak chcesz kupić używkę i nie wtopić. Placisz ok 500 i dużo rzeczy można wyeliminować. Z tego co z nim rozmawiałem na wstępie odrzuca dużo samochodów i jedzie tylko do rokującego, ale te 500 to pełne sprawdzenie jednego samochodu.
Napisano 16 maj 2021 - 08:39
Miał ktoś z Was kontakt lub korzystał z usługi firm, które zajmują się sprawdzeniem stanu auta przed zakupem? Firmy rzetelne, czy pic na wodę i wyciągnięcie kasy?
Autotesto odradzam. Nie znają się i robią na odpierdol. Motocontroler podobno lepsza firma.
Napisano 16 maj 2021 - 09:02
Do mnie przyjechał jakiś wolny strzelec który ma stronę na fejsie. Wcześniej był rzeczoznawcą. Gościu znał się na rzeczy.
Napisano 16 maj 2021 - 13:20
Jeszcze pytanie. Są firmy, które działają w całej Polsce, nawet mają swoje filie w różnych regionach kraju. Np. interesuje mnie auto z rejonu Wielkopolski i oni wysyłają na oględziny ludzi z Wielkopolski. Czy może być tak, że właściciel auta zna się z tymi ludźmi i ta opinia może być mało prawdziwa? Tylko, żeby auto upchnąć przy pomocy firmy sprawdzającej.
Napisano 16 maj 2021 - 14:43
Pytanie z kategorii czy może się zdarzyć, że w życiu zostanie się oszukanym? Z drugiej strony raczej trudno zakładać, że pracownik takiej firmy zna wszystkich ludzi wystawiających używane auta na sprzedaż w danym regionie kraju nie sądzisz?
Napisano 16 maj 2021 - 14:50
Napisano 16 maj 2021 - 15:14
Pytanie z kategorii czy może się zdarzyć, że w życiu zostanie się oszukanym? Z drugiej strony raczej trudno zakładać, że pracownik takiej firmy zna wszystkich ludzi wystawiających używane auta na sprzedaż w danym regionie kraju nie sądzisz?
Wszystkich to może nie zna, ale komisy i inne firmy, które oferują bezwypadkowe auta od Niemca, który jeździł tylko do kościoła to może znać. Tym bardziej, że już w takich miejscach mógł być nie raz.
Napisano 16 maj 2021 - 15:25
Chłop przesyła Ci kilkadziesiąt zdjęć, robi pomiary grubości lakieru każdego elementu nadwozia, sprawdza podwozie, pracę wszystkich systemów, robi jazdę próbną i przesyła z tego wszystkiego szczegółową relację. Fałszowanie takiego raportu to przestępstwo. Wiadomo, że nie można wykluczyć, że to się kiedyś zdarzy, ale prędzej czy później musi to wyjść i taki gość jest skończony w branży plus będzie miał zarzuty karne. Jakich odpowiedzi się tu spodziewasz? Że ktoś Ci poda konkretną nazwę firmy i wyliczy których handlarzy ta firma zna?
Napisano 17 maj 2021 - 17:08
Zmieniając ostatnio "wędkarski holownik" pojechałem dwa czy trzy razy oglądać auto w dość odległe miejsca. Zawsze szukałem w necie jakichś niezależnych serwisów marki w okolicach. Niestety za każdym razem okazywało się, że stan auta mocno odbiega od opisywanego. Miało to jednak jeden plus. Poznałem fajnego mechanika marki w trójmieście.
W końcu pojawiło się auto, na jakim mi zależało, zadzwoniłem do Pana spytać czy nie pojechałby bez mojej obecności do mechanika. Uzgodniłem z mechanikiem, że mu zapłacę szybkim przelewem za oględziny, już go prawie umówiłem, podaje mu numer auta a on mi mówi, że to auto u niego serwisowane i jeśli jest do sprzedania to brać i się nie zastawiać
Tym samym, pierwszy raz kupiłem auto bez oglądania.
Więc pewnie da się wysłać potencjalnego sprzedawcę do serwisu marki, zapłacić przelewem za przegląd i jechać po w miarę pewny samochód
Napisano 17 maj 2021 - 18:33
Zmieniając ostatnio "wędkarski holownik" pojechałem dwa czy trzy razy oglądać auto w dość odległe miejsca. Zawsze szukałem w necie jakichś niezależnych serwisów marki w okolicach. Niestety za każdym razem okazywało się, że stan auta mocno odbiega od opisywanego. Miało to jednak jeden plus. Poznałem fajnego mechanika marki w trójmieście.
W końcu pojawiło się auto, na jakim mi zależało, zadzwoniłem do Pana spytać czy nie pojechałby bez mojej obecności do mechanika. Uzgodniłem z mechanikiem, że mu zapłacę szybkim przelewem za oględziny, już go prawie umówiłem, podaje mu numer auta a on mi mówi, że to auto u niego serwisowane i jeśli jest do sprzedania to brać i się nie zastawiać
Tym samym, pierwszy raz kupiłem auto bez oglądania.
Więc pewnie da się wysłać potencjalnego sprzedawcę do serwisu marki, zapłacić przelewem za przegląd i jechać po w miarę pewny samochód
Napisano 17 maj 2021 - 18:58
A tu się okazało że szwagry
No byłaby wtopa Ale na szczęście okazało się, że Pan nie kłamał a stan auta jest na prawdę wyjątkowy jak na rocznik. Zresztą jeszcze dwa lata wstecz było serwisowane w ASO, a Pan był na tyle uczciwy wobec samochodu, że wymieniał wszystkie oleje i płyny dwa razy częściej niż wymaga tego ASO. Dostałem do niego kompletną historię serwisową, wszystkie faktury i rachunki.
Auto w jednych rękach od nowości. Poza tym Pan sprzedawca już przez telefon wzbudził we mnie zaufanie, więc podjąłem ryzyko i póki co się opłaciło
Napisano 17 maj 2021 - 19:22
A co zakupiłeś jak można wiedzieć
Napisano 17 maj 2021 - 19:23
A co zakupiłeś jak można wiedzieć
XC70 2,4 z 2013
Napisano 17 maj 2021 - 23:07
Ja miałem i polecam. Uważam też, że warto dołożyć 100-200 zł do droższych pakietów. Firm pojawiło się sporo, więc trzeba poczytać opinie w google przed wyborem konkretnej.
Przypomnialo mi sie jak Leonard w big bang theory mial wybrac sposob wybrania systemu wyboru waznosci projektow i utknal bo nie wiedzial jaki wybrac system by wybrac najlepszy system do wybrania najlepszego projektu
Trzeba popytac ludzi jakiej wyszukiwarki uzywaja do znalezienia firmy wyszukujacej samochody
Napisano 18 maj 2021 - 06:55
Generalnie, to możesz poprosić sprzedawcę o dostarczenie auta do serwisu ASO i wykonanie sprawdzenia bez Twojej obecności i po zakończonych oględzinach cały raport dostaje przyszły nabywca a nie sprzedający. Nie musisz być na miejscu.
Napisano 18 maj 2021 - 08:29
Napisano 20 maj 2021 - 10:31
Może ktoś napisać kilka słów o zawieszeniu sportowym w aucie typu kombi? Czy na nasze drogi lokalne to jest na plus, czy na minus. Komfort jazdy lepszy, czy jednak lepiej zwykłe zawieszenie?
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych