Hehehe to samo miałem mowić ze chyba VW ma albo słabe zawieszenie, albo heble
Co do jakości chińskiej. Jest coraz lepsza i może już być najlepsza. W autach tez. Maja u siebie wszystkie technologie i uczestniczą w tworzeniu wszystkich „markowych” produktów. Cena? Cena bierze się z surowców, umów, podatków, kosztów produkcji m.in. Paradoksalnie kosztów osobowych i automatyzacji, energii. Europa nie ma do nich lotów.
Co do potęgi i zagrożeń. Dominacja i najazdy mogą być finansowe (i tu się zgadzam uzależniamy się coraz bardziej) oraz fizyczne a te już wynikają z … biedy i potrzeby rabowania. Na szczęście położenie Chin utrudnia im ekspansję fizyczną. To robią finansową i niech tak zostanie.
Dlatego ja się nie bronię przed chińskimi produktami (póki maja co jeść siedzą u siebie) i nawet chętnie z nich korzystam. Auto terenowe z filmiku chętnie bym kupił. Tylko lobbing niemiecki nie wpuści tanich dobrych aut do Europy. Sorry. Jakimś kompromisem jest wpuszczenie tych słabszych bo to zostawia miejsce dla Niemiec. Mnie się ten Chińczyk podoba, i dopóki nie mam do wyboru polskiej terenówki to co mi za różnica czy wypycham kabzę Chińczykowi czy Niemcowi? A tak patrząc na historię, to nawet lepiej … dlatego kupuje Fordy
Użytkownik Qh_ edytował ten post 11 styczeń 2025 - 11:41