Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4692 odpowiedzi w tym temacie

#4661 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 179 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 26 grudzień 2024 - 17:52

Zerknę na pewno.

Świece wymieniłem przy instalacji LPG jakieś 40 tys. kilometrów wstecz.

Skoro to auto ma LPG, to tym bardziej układ zapłonowy (świece, cewka lub cewki) do sprawdzenia. Piszę to dlatego, że przy wypadaniu zapłonów silnik potrafi wpadać w wibrację i przenosić drgania na kierownice, czy na całe auto. Możesz też pojeździć na samej benzynie i zobaczyć co się dzieje. Warto też odwiedzić gazownika i zrobić przegląd instalacji.

btw

40 kkm dla zwykłych świec przy LPG, to już spory przebieg. Na dobrych irydowych można jeszcze troszkę pojeździć.

#4662 OFFLINE   kogut1982

kogut1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 190 postów

Napisano 26 grudzień 2024 - 20:40

Skoro to auto ma LPG, to tym bardziej układ zapłonowy (świece, cewka lub cewki) do sprawdzenia. Piszę to dlatego, że przy wypadaniu zapłonów silnik potrafi wpadać w wibrację i przenosić drgania na kierownice, czy na całe auto. Możesz też pojeździć na samej benzynie i zobaczyć co się dzieje. Warto też odwiedzić gazownika i zrobić przegląd instalacji.

btw

40 kkm dla zwykłych świec przy LPG, to już spory przebieg. Na dobrych irydowych można jeszcze troszkę pojeździć.

Dziękuje za podpowiedź. Może i jest w tym coś z prawdy. Dziwi mnie losowość tego wibrowania. Sprawdzę jak się ma to na benzynie gdy się pojawi kolejnym razem.

#4663 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 473 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 08 styczeń 2025 - 18:23

Co Wy na to ? :)

• PePe. lubi to

#4664 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 09 styczeń 2025 - 14:55

New Jetour T2 ( 2025 ) Black Edition 2.0L Luxury SUV Built for Adventure | Walkaround & Detail

Jeśli tylko pojawi się w Polsce w cenie do 130 tyś i gwarą na 10 lat kupuje  :) na nocnego sandacza idealne  ;)

New JETOUR T2 Traveller ( 2025 ) - 2.0L XWD Luxury Off-Road SUV | New Color

Użytkownik PePe. edytował ten post 09 styczeń 2025 - 14:57

• coma lubi to

#4665 OFFLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 09 styczeń 2025 - 16:23

Bardzo ładny i super ze w końcu byłaby jakas przeciwwaga do defendera czy landcuisera za pół miliona. Ciekawe jak z tą ceną bo na tle obecnej chińskiej konkurencji w Polsce to wydaje się ze ta cena będzie jednak wyższa niż 130K
I szkoda że max to silnik 2.0. Wiem ze można stwierdzić ze 250hp to wystarczająco ale to jest za mały silnik do takiej masy i kształtu. Realnie może spalać tyle co amerykańskie v6 czy v8

#4666 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1467 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 09 styczeń 2025 - 16:45

2 litry 4 cylindry to i tak super w tych śmiesznych czasach ;)
  • Sławek77 lubi to

#4667 OFFLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 09 styczeń 2025 - 16:47

2 litry 4 cylindry to i tak super w tych śmiesznych czasach ;)

Tak to prawda (swoją drogą chore czasy :/) ale przydałoby się coś więcej 😉

#4668 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4706 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 09 styczeń 2025 - 17:05

Jakie społeczeństwo takie i czasy.
I od razu wyjaśniam: to stwierdzenie ogólne, proszę nie brać tego do siebie.
  • Fatso, Biesan i Wolti lubią to

#4669 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1052 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 09 styczeń 2025 - 17:34

W Internecie jest trochę porównań pomiędzy BYD u8 oraz G klasa i Defenderem: https://m.youtube.co...h?v=jPshdLsnjMc
Tylko to BYD to full elektryk, co dyskwalifikuje go w moim przypadku. Ale widać, że Chińczycy idą ostro do przodu.

Co do samochodu wyżej i jego 2l, to nie ma co się oszukiwać, że dzięki temu jest niższa akcyza, co niewątpliwie ma wpływ na „atrakcyjność” samochodu.

#4670 OFFLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 09 styczeń 2025 - 18:57

To też się fajnie zapowiada
https://youtu.be/Rdt...Pyo1GT79eVFS-uM
  • PePe. lubi to

#4671 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4706 postów

Napisano 09 styczeń 2025 - 19:13

Dziękuje za podpowiedź. Może i jest w tym coś z prawdy. Dziwi mnie losowość tego wibrowania. Sprawdzę jak się ma to na benzynie gdy się pojawi kolejnym razem.

40 tysięcy na LPG i te same świece ? To równa się proszenie o kłopoty. Ogólnie na gazie, instalacje sekwencyjne stag, zrobiłem pewnie coś około 400 tys. km. bez problemów. Sądzę, że między innymi dlatego, że w trakcie przeglądu olejowego co 10 czy 12 tys. robiony był taki mały przegląd inslacji gazowej wraz z wymianą wszystkich filtrów i świec. Jak dość często kłania się sławetne jak się dba się tak się ma się.

#4672 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3676 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 10 styczeń 2025 - 10:33

Wracamy do tematu wątku - dla przypomnienia: 'Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby'

#4673 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 10 styczeń 2025 - 21:43

Chiński fajny ale mur. Choćby darmo ten chrust rozdawali, choćby błagali masz pan toto darmo i 20 koła dorzucimy nie wsiądę. Wolę starą skodę. Byd cingcianciongi i inne beleco.

Użytkownik rózgaś edytował ten post 10 styczeń 2025 - 21:47

#4674 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 10 styczeń 2025 - 21:53

Chiński fajny ale mur. Choćby darmo ten chrust rozdawali, choćby błagali masz pan toto darmo i 20 koła dorzucimy nie wsiądę. Wolę starą skodę. Byd cingcianciongi i inne beleco.

Najgorszy jest beton. Siedziałeś macałeś jechałeś?:) 

• Artech lubi to

#4675 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 301 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 10 styczeń 2025 - 23:30

Ja siedziałem, jechałem, macałem Omoda 5 i MG HS czyli obecnie chyba najpopularniejszymi chińczykami w tym kraju. Może kilka zalet te auta mają ale trzeba być naprawdę bogatym człowiekiem żeby za to wyłożyć 100k...a propo wykładania się to omoda 5 nie wyrobiliśmy się na łatwym łuku którym często jezdzimi autami innych marek i niespodziewalismy się że jeszcze są w sprzedaży auta które tam będą miały problemy. Także reasumując. Ani to tani, ani dobre 😀
  • psd27 i S.N. lubią to

#4676 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 11 styczeń 2025 - 08:33

Marcyś nie wsiądę. Dla zasady. Nawet w kwestii bezpieczeństwa. Golfem 3 spadłem z mostu do rzeki uderzając w Punto 1 ścinając go do przedniej szyby. Nic mi. Golfem 4 wbiłem się w przepust drogowy nic mi. Polo czołówkę w żuka. Nic mi. Passatem przy 150 skasowałem sarnę rozerwało ją na kawałki. Nic mi. Sorry Stelle z aliexpres też chyba da się kupić i opowiadac że jest super. Nie ufam jeżeli coś kosztuje 100k a obok prawie identyko 200. Na matmie się znam. Za 100 można kupić mega auto kilkuletnie i to w pięknej opcji zaufanych producentów. Mniej się patrzy na bezpieczeństwo dopóki się coś nie wydarzy. A Xiangxiungxiong nie do końca w zbudza moje zaufanie. Za scouta mojego bym się nie zamienił. Nawet za jedynkę octavie 4x4 też nie. Mur chiński fajny. Widziałem i na tym pozostaję.

Użytkownik rózgaś edytował ten post 11 styczeń 2025 - 08:34

• vincino lubi to

#4677 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 11 styczeń 2025 - 08:43

Ok, tak myślałem, że nie mialeś kontaktu.  Nikogo do niczego nie namawiam. 
EDIT. Z jednej strony cena i oszczędności można zrzucić na zły produkt. Z drugiej jeśli się ściąga z alliexpressu graty bo to to samo tylko taniej bo bezpośrednio... a koszt produkt auta w Europie niski być nie może, to może jednak coś w tej niskiej cenie jest?

Użytkownik Marcyś edytował ten post 11 styczeń 2025 - 08:58

#4678 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 11 styczeń 2025 - 09:31

Ja bym tych Chińczyków tak szybko nie skreślał. Tworzą rzeczy, a których my możemy pomarzyć. 

https://www.youtube....h?v=3G1KBu6H6BM

Elektryki robią najlepsze, jakby się uparli, to w spalinówkach byłoby to samo.
Moim zdaniem, to oni będą władać światem. Czy to dobrze? Wolałbym nie, bo to obca dla nas cywilizacja.

• jbk i Marcyś lubią to

#4679 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4706 postów

Napisano 11 styczeń 2025 - 09:46

Od świata zależy kto nim władać będzie, a włada ten kto ma pieniądze. Niestety sami się bardzo mocno przyczyniamy do tego aby tej kasy mieli jeszcze więcej.
Ja, ani w najbliższej, ani w dalszej przyszłości chińskim samochodem jeździć nie zamierzam.

Użytkownik S.N. edytował ten post 11 styczeń 2025 - 09:47

• Fatso i grisha lubią to

#4680 OFFLINE   Mariusz1000

Mariusz1000

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 340 postów
  • Lokalizacjanad wodą
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:G

Napisano 11 styczeń 2025 - 11:16

Marcyś nie wsiądę. Dla zasady. Nawet w kwestii bezpieczeństwa. Golfem 3 spadłem z mostu do rzeki uderzając w Punto 1 ścinając go do przedniej szyby. Nic mi. Golfem 4 wbiłem się w przepust drogowy nic mi. Polo czołówkę w żuka. Nic mi. Passatem przy 150 skasowałem sarnę rozerwało ją na kawałki. Nic mi. Sorry Stelle z aliexpres też chyba da się kupić i opowiadac że jest super. Nie ufam jeżeli coś kosztuje 100k a obok prawie identyko 200. Na matmie się znam. Za 100 można kupić mega auto kilkuletnie i to w pięknej opcji zaufanych producentów. Mniej się patrzy na bezpieczeństwo dopóki się coś nie wydarzy. A Xiangxiungxiong nie do końca w zbudza moje zaufanie. Za scouta mojego bym się nie zamienił. Nawet za jedynkę octavie 4x4 też nie. Mur chiński fajny. Widziałem i na tym pozostaję.

Strach spotkać Ciebie na drodze :D  :D  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych