Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby
#941 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 10:16
#942 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 11:04
Właśnie na tym polega dylemat : RAV w dieslu czy w hybrydzie ? Innych marek niż Toyota nie biorę pod uwagę.
A Verso 1.8 benzyna? Niedoceniane autko, wygodne i z wielkim bagażnikiem. Trochę żałuję, że go nie kupiłem...
#943 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 11:48
A Verso 1.8 benzyna? Niedoceniane autko, wygodne i z wielkim bagażnikiem. Trochę żałuję, że go nie kupiłem...
Corolla Verso ma .....mniejszy bagażnik niż Auris kombi , tak twierdzą w Toyocie. Chyba że myślałeś o Avensisie.
#944 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 12:00
A gdzie miejsce na sprzęt? Wodery w błocie, mokre ubranie, wędki itd, itp włożysz do tej skrzyni pokrytej gąbkami i pluszem ?
Chyba że przyczepa do tego, ale o tym nie było mowy. Zabudowa auta powyżej komfortowa, ale to tak raczej na wyprawę we doje, niekoniecznie z kolegą-wędkarzem .
Na spinningowych wyprawach, sprzęt ładuję na przednie siedzenia, rozkładam fotele+materac i śpiwór i śpię prawie jak w łóżku. Długie kombi, idealnie się na to nadaje.
#945 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 12:42
Corolla Verso ma .....mniejszy bagażnik niż Auris kombi , tak twierdzą w Toyocie. Chyba że myślałeś o Avensisie.
Teraz jest tylko jedno Verso. Waży prawie 1.5 t. Mnie zniechecily do tego auta centralnie umieszczone zegary....
#946 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 17:59
A gdzie miejsce na sprzęt? Wodery w błocie, mokre ubranie, wędki itd, itp włożysz do tej skrzyni pokrytej gąbkami i pluszem ?
.................
Przykładowa fotka może nie fortunna faktycznie- za domowo na niej.
"Szafka kuchenna" oraz skrzynia na spanie to będzie na sprzęt właśnie- a nie na zapasy jedzenia
Obydwie zrobione tak, że sam jestem w stanie je wkładać i wyjmować, robiąc konstrukcję z alu plus lekkie ścianki.
Daje (jeszcze) radę pontonowi 40kg to i im dam radę.
Webasto mam analogowe więc dojdzie pompka wody plus nagrzewnica od Żuka/Nyski i będzie nawet ciepełko
#947 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 11:18
Przykładowa fotka może nie fortunna faktycznie- za domowo na niej.
"Szafka kuchenna" oraz skrzynia na spanie to będzie na sprzęt właśnie- a nie na zapasy jedzenia
Obydwie zrobione tak, że sam jestem w stanie je wkładać i wyjmować, robiąc konstrukcję z alu plus lekkie ścianki.
Daje (jeszcze) radę pontonowi 40kg to i im dam radę.
Webasto mam analogowe więc dojdzie pompka wody plus nagrzewnica od Żuka/Nyski i będzie nawet ciepełko
Jeśli to poglądowa fotka to ok.
Idea słuszna i godna realizacji. Tylko dostosować zabudowę do wymagań wędkarza i luksus nad wodą .
#948 OFFLINE
Napisano 03 maj 2017 - 22:15
#949 OFFLINE
Napisano 17 maj 2017 - 22:40
Witam planuje zakup auta Mitsubishi Pajero 3 .Pewnie znajdzie się ktoś na forum kto takowy użytkuje prosił bym o opinię o aucie oraz na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie
interesuje mnie rocznik 2001-2004 silnik 3,2 d ,long
Jeśli pisze w nie odpowiednim dziale proszę o przeniesienie
#950 OFFLINE
Napisano 17 maj 2017 - 23:38
Pracuje jak stary traktor.
Jeśli ktoś nie dbał o napędy to również mogą sprawiać problem, wystarczą jakieś drobne wycieki oleju i kłopoty.
Automat także średniej jakości.
generalnie nie polecam. Tym bardziej 15-letnie auto to już skarbonka chyba że mamy pewność, że już ktoś go solidnie doinwestował ale to jak los na loterii.
Z tego typu samochodów wolałbym zdecydowanie Landka 3.0 D4D. Lepszy niemal pod każdym względem.
- Marcyś lubi to
#951 OFFLINE
Napisano 22 maj 2017 - 14:37
Potwierdzam ostrzeżenia kol kotwitza co do Pajero.
Komfort ogromny, dźwięk silnika bajka, ale jak walnie pompa .. kolega wyłożył chyba z 4 koła na regenerację a konkretnych ludzi co to robią jest chyba dwóch w Polsce..
Pamiętajcie, że czym lepsza terenówka tym dalej sie idzie po ciągnik
#952 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2017 - 23:12
Jankesi od zawsze mieli i wciąż mają polot , rewelacja . Jeep jest tylko jeden
#953 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 00:13
Jankesi od zawsze mieli i wciąż mają polot , rewelacja . Jeep jest tylko jeden
Performance itd generalnie fajny, ale na ryby raczej średnio...
#954 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 07:07
Użytkownik Czoper edytował ten post 10 czerwiec 2017 - 07:08
- nalewator i Paweł J lubią to
#955 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 07:18
Im lepsza terenówka tym dalej trzeba iść po ciągnik
- Artech, Lepton, cabage i 1 inna osoba lubią to
#956 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 07:28
Hi-lift jeźdZi w bagażniku a kumpel spawa mi trapy. Wydaje mi że ze z takim zestawem mogę w miarę bezpiecZnie jechać w teren.
Użytkownik Czoper edytował ten post 10 czerwiec 2017 - 07:31
#957 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 09:11
No to naprawdę długo będziesz musiał szukać ciągnika i dłuuuga lina będzie potrzebna.
Śmiech śmiechem, ale czasem warto się zastanowić czy takie wiosenne mycie podwozia i silnika na rozlewiskach na pewno dobrze zrobi wodzie i rybom w niej żyjącym.
A te bezcenne miny może nie wyrażają podziwu, tylko odczucia podobne towarzyszącym działkowiczowi, któremu ktoś właśnie sra na grządki czy klombiki?
#958 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 14:28
,,,,,,Mam pytanie do ciebie przyjacielu,czy jeździłeś VITARĄ?No to naprawdę długo będziesz musiał szukać ciągnika i dłuuuga lina będzie potrzebna.
Śmiech śmiechem, ale czasem warto się zastanowić czy takie wiosenne mycie podwozia i silnika na rozlewiskach na pewno dobrze zrobi wodzie i rybom w niej żyjącym.
A te bezcenne miny może nie wyrażają podziwu, tylko odczucia podobne towarzyszącym działkowiczowi, któremu ktoś właśnie sra na grządki czy klombiki?
Użytkownik Marioo edytował ten post 10 czerwiec 2017 - 14:29
#959 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2017 - 21:19
#960 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2017 - 14:57
Mógłby ktoś polecić jakąś dobrą stronę do sprawdzenia numeru VIN auta z Niemiec? Z góry dzięki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych