ImageUploadedByTapatalk1461048378.659391.jpg 246,45 KB 25 Ilość pobrań
#1 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 07:46
- Kamil Z. i ezehiel lubią to
#2 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 08:42
Wisła.
Ale odcinek miejski jest stosunkowo krótki. Sam bulwar. Już kilkaset metrów za starówką mamy dziką Wisłę i nie będzie to street fishing.
- remek lubi to
#3 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 08:54
Cześć Wojtku,
Dzięki za odpowiedź. Bulwar wygląda bardzo fajnie, jest też miejsce na organizację imprezy. Natomiast rzeczywiście to taka autostrada, po której zasuwają tony wody .... Patrzę czy są inne możliwości - typowo miejskie.
#4 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 09:05
Wisła.
Ale odcinek miejski jest stosunkowo krótki. Sam bulwar. Już kilkaset metrów za starówką mamy dziką Wisłę i nie będzie to street fishing.
W zasadzie bulwar i kawałek brzegu wraz z portem zimowym. Byłem, łowiłem, klimat fajny
- remek lubi to
#5 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 09:19
Jeśli chodzi o łowienie w środku miasta to tylko bulwar. W dół rzeki jest spora skarpa która naturalnie udziela tereny zamieszkane od rzeki. Na wysokości Rubinkowa (dla ludzi spoza powiedzmy od "nowego" mostu Zawadzkiej) teren między skarpą a Wisła jest większy ale nadal raczej nie zamieszkany. W górę rzeki tak jak kolega pisał jest port zimowy i ale tereny nadal nie zamieszkane.
Jeśli myślicie o imprezie Street Fishing polecał bym... wędkowanie w nocy Jeśli łapanie odbywało by się na bulwarze i po przeciwnej stronie widoki są świetne. Fotka w otwierającym poście jest zrobiona z punktu widokowego. Wystarczy w google wyszukać fotki Toruń nocą (większość będzie robiona z okolic punktu widokowego) i zobaczyć jak to wygląda.
Sam bulwar to typowa opaska - nocą potrafi darzyć rybami i ma swoich zwolenników w Piernikowie Przeciwna strona nieco bardziej dzika z pięknymi widokami na starówkę.
- remek i wojciiech lubią to
#6 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 11:47
W zasadzie bulwar i kawałek brzegu wraz z portem zimowym. Byłem, łowiłem, klimat fajny
Na samym porcie zimowym to raczej łowić nie wolno.
Są jeszcze bajorka w Toruniu. Kaszownik - tylko czy tam cokolwiek pływa to nie mam pojęcia.
No i Martówka w parku na przedmieściu bydgoskim. Ale to do "street fishingu" słabo pasuje.
Tyle, że tam już popowodziowe rapy, i nie tylko, pływają
- remek lubi to
#7 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 12:51
#8 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 13:48
Na bulwarze można zorganizować ale w godzinach wieczornych i nocnych na jesieni na sandacza dodatkowo są wyniki w łowieniu pozdrawiam Mirek
- remek lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2016 - 15:36
Na samym porcie zimowym to raczej łowić nie wolno.
Są jeszcze bajorka w Toruniu. Kaszownik - tylko czy tam cokolwiek pływa to nie mam pojęcia.
No i Martówka w parku na przedmieściu bydgoskim. Ale to do "street fishingu" słabo pasuje.
Tyle, że tam już popowodziowe rapy, i nie tylko, pływają
W Kaszowniku pływały okonki szczupaczki i klenie. Te ostatnie prawie przez nikogo nie łapane.
Czy nadal są - pewnie tak bo czasami ktoś tam siedzi. Ale kiedyś mieszkałem blisko to i na osiedlu były jakieś informacje. A teraz to nie wiem.
Na Martówce pływa chyba wszystko to co można spotkać w Wiśle. Najbardziej oczywiście widoczne są bolenie
Nadal będę podpowiadał opcję wieczorną
Użytkownik PrzemekL edytował ten post 19 kwiecień 2016 - 15:39
- remek lubi to
#10 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 18:47
#11 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 18:56
#12 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 19:51
- remek lubi to
#13 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 20:16
- Welik lubi to
#14 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 20:41
- remek lubi to
#15 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 21:00
Jak chodzi o te starorzecza o których pisze Paciorek to o nich zapomnijcie.Miejscowi robią swoje i są tam już tylko okonki 10cm .O innych rybach większych można już pomarzyć.Chyba ze biało ryb. Jak Wisła wyleje to i owszem ryby sporo tam wchodzi ale co z tego jak od razu jest tam każdy dołek odstawiony siatami.Co roku są trzepane i to porządnie.
- remek i siwypike lubią to
#16 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2016 - 22:33
- remek i wojciiech lubią to
#17 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2016 - 16:28
Czyli Toruń jak czytam to nastawiać się bardziej na Wisłę? Czyli jakbyście mieli trochę wolnego czasu w Toruniu to gdzie byście jeździli? Okolice 50km.
A zamierzasz być/bywać w Toruniu? Jeśli tak to odezwij się na priv to może się coś uda zorganizować
Zgadzam się z przedmówcami, że Toruń to przede wszystkim Wisła i Drwęca. Jeśli wolisz stojącą wodą to w granicach miasta jest jezioro z bardzo czystą wodą ale z tego co się orientuje to teren prywatny choć z tego co mi wiadomo to miejscowi tam łapią i nikt nie goni - sam nie sprawdzałem
Najbliższe jeziora to Kamionki i wszystkie w okolicach Chełmży. Mając łódkę ma się większe pole manewru. A ryby tam są choć nie zawsze biorą
- remek i spinn76 lubią to
#18 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2016 - 14:54
Co tam Panowie się dzieje w rewirach?
#19 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2016 - 21:22
Przyjedziecie? Spotkanie kujawsko-pomorskie (Toruń) - 14.12.2016, godz.18:00. Szczegóły: http://jerkbait.pl/t...ania-do-trotki/
#20 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2018 - 22:02
Jeśli chodzi o Toruń to tylko Wisła. Do takiej imprezy najlepszy przeciwlegly brzeg do starówki. Nie ma tłumów jak na bulwarze i miejsca ciekawe wędkarsko. Brzeg spokojnie pozwoliłby na rozwinięcie imprezy, dostepny parking przy Wisle, a w przypadku wiekszej ilosci gosci mozna zostawic samochod na stacji pkp 150m od miejsca widokowego. Tym samym mozna przyjechac pociagiem. Widok starówki bezcenny więc klimat street fishingu zachowany. Drwęca i jeziorka niezbyt kojarzą mi się z Toruniem, a tym bardziej tego typu imprezą.
Nie chodzi o SF ale trochę odświeżę tego kotleta . Przeciwległy brzeg starówki był fajny ale powiedzmy jeszcze w 2014 , nie trzeba było robić kilometrów aby sobie powędkować z efektami . Sum , sandacz , szczupak , boleń , jaż , kleń , leszcz nie był rzadkością , Niestety jak łachy się przesunęły to można zapomnieć o wędkowaniu , Miejscówki które były po siedem metrów zrobiły się po dwa metry . Bliżej mostu kolejowego miejsce prawie dziesięć metrów , następny sezon wody dwa metry , mało tego to wodowanie łodzi w klubie kajakowym na Majdanach i niespodzianka , obuwie z nóg i trzeba przeprowadzić łódź piechotą bo na silniku nie da rady . Mam nadzieję i wszystko wskazuje że w tym roku 2018 łachy przy tym stanie wody przesunęły się o paręset metrów w dólrzeki
- remek lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Opole - OdraNapisany przez cabage , 19 sie 2015 opole, street fishing, poland i 1 więcej |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
WROCŁAW.Napisany przez Kamil Z. , 01 cze 2015 miasto |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych