Jako tymczasowy Gdańszczanin muszę przyznać że jeśli chodzi o streetfishing to Gdańsk pod tym względem wymiata, Motława ma dużo ciekawych wędkarsko miejsc i pięknie komponuje się ze Starówką. Brałem udział w konkurencyjnym turnieju i muszę przyznać że była świetna zabawa i duże możliwości. Więc jeśli Remku masz plan na Extreme 2017 to Gdańsk będzie idealny. Ja głównie obławiałem Motławę ale nie jest to łatwa woda i trudno konkurować z miejscowymi którzy mają świetnie obcykane gdzie kiedy i o której Trochę zamotane jest też z opiekunem wód bo do mostu zielonego dzierżawi spółdzielnia Troć a od mostu to wody morskie ale wszędzie można wykupić odpowiednio wcześniej pozwolenia. Ciekawym fragmentem jest opływ Motławy i Martwa Wisła. Szkoda że nie wypaliło w tamtym roku, ja mam nadzieję że zdążę wrócić na Extreme do Warszawy a w 2017 jak będziesz organizował w Gdańsku to z sentymentu chętnie wrócę na te wody.
#21 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2016 - 16:39
- remek lubi to
#22 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2016 - 21:50
#23 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2016 - 14:11
Witam, lata ktoś teraz za sandaczem/bolkiem na martwej bądź na motławie ? Z chęcią bym z kimś nowym połowił
#24 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2016 - 15:49
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#25 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2016 - 22:46
Jak to nie ma Dano ?
@Carlek na razie możesz sobie odpuścić szukanie poważniejszych ryb na miejskim odcinku Motławy, i to nie tylko z powodu braku ryb - turystów jest aż nad miar niestety i pewnie będzie tak aż do końca Jarmarku. Możesz próbować w jakiś bardziej ustronnych miejscach jak koniec Ołowianki czy nabrzeże od strony Wałowej ale nie spodziewałbym się jakiś ekstra wyników. W zeszłym roku dobrze zaczęło się dziać od końca sierpnia
#26 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2016 - 02:18
#27 OFFLINE
Napisano 01 sierpień 2016 - 08:09
Ja szczególnie bywam, na wiślanej tam przy EC(trochę bolków i to fajnych połowiłem oraz przedszkole sandacza), bądź na starowiślanej, na motławie byłem ale bez żadnego kontaktu którejś tam nocy.
#28 OFFLINE
Napisano 05 sierpień 2016 - 07:09
Mi zdarza się bywać na Motławie ale zwykle bardzo rano bo na siódmą do pracy muszę zdążyć. Czasu mam mało więc najczęściej obławiam krótki odcinek od mostu na Toruńskiej do śluzy ale tu dość ciężko z bolkami chociaż kilka ataków widziałem to cholery omijają mnie i zwykle przezbrajam się na szczupak/okoń.
#29 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2016 - 20:16
Maciek a mi właśnie ostatnio na motławie szczęście dopisywało ! po parę bolków z wyjazdu miałem, choć trzeba wstrzelić się w żerowanie
#30 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2016 - 12:10
Nad Motławą robi się coraz ciekawiej a nikt nic nie łowi ?
#31 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2016 - 08:35
A dajcie spokój co rzut to kawał zielska się ciągnie, coś tam widać że chodzi ale ostatnie trzy wypady na 0.
#32 OFFLINE
Napisano 08 październik 2016 - 17:03
Uciag znikomy, woda 3-4 metry.
Sandacz na lekko, okoń, boleń - jeśli umiesz je łowić w stojącej wodzie :-)
- Alexspin lubi to
#33 OFFLINE
Napisano 10 październik 2016 - 05:01
Jako pierwszy do głowy przyszedł mi właśnie numer 2 :-)
Uciag znikomy, woda 3-4 metry.
Sandacz na lekko, okoń, boleń - jeśli umiesz je łowić w stojącej wodzie :-)
Dzięki Dano, że zdążyłeś mi podpowiedzieć, bo z niewiadomej przyczyny mój post z zapytaniem został "amputowany". Teraz już nikt mi więcej nie podpowie.
#34 OFFLINE
Napisano 10 październik 2016 - 05:42
Jak tam mieszkałem, to zabierałem patyk do 11 gramów i łowiłem główkami 5-10 gramów.Dzięki Dano, że zdążyłeś mi podpowiedzieć, bo z niewiadomej przyczyny mój post z zapytaniem został "amputowany". Teraz już nikt mi więcej nie podpowie.
Lub drop shot, ale to obsługiwałem na tej samej wędce.
Sporadycznie koledzy łowiący ciężej, mieli lepsze wyniki.
Plecionka 0,12 to max co było potrzeba.
Musisz się liczyć z przyłowami: jakaś reklamówka, zabawka itp - ludzie to śmieciarze, a będziecie łowić w centrum miasta ;-)
Trochę się też rwie, więc licz się ze stratami.
- Alexspin lubi to
#35 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 18:30
- Alexspin lubi to
#36 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 20:27
o to żeś nie politycznie pojechał
- StradicONE lubi to
#37 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 21:14
#38 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 21:35
- Alexspin lubi to
#39 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 21:56
Można, a w listopadzie będzie lepiej.
#40 OFFLINE
Napisano 13 październik 2016 - 21:59
Można, a w listopadzie będzie lepiej.
Prawda :-)
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Opole - OdraNapisany przez cabage , 19 sie 2015 opole, street fishing, poland i 1 więcej |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
WROCŁAW.Napisany przez Kamil Z. , 01 cze 2015 miasto |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych