Woblerowa wariacja
#601 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 16:45
#602 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 16:47
#603 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 16:56
Pozdrawiam
Slider
#604 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 16:59
Benito to zależy jaka masz technikę robienia i jaka masz wprawę. Niektórzy robią długo a nie którzy krotko. Ja np robie rożnie woblery czasem dłużej czasem krócej
Pozdrawiam
Slider
swego czasu rozmawialem z Leszkiem Dylewskim (nawet sie u nas zalogowal ) pytalem ile go wychodzi tak srednio jeden wobler - w przeliczeniu na roboczo godzine... przyznam szczerze ze sie zdumialem gdy mi powiedzial ze ok 4h - ale on nie podchodzi do mniejszej ilości niż 100 sztuk bo to malo oplacalne
PS> przy okazji pozdrawiam Cię Leszku - bo wiem,że to przeczytasz
#605 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:04
@WOBLER-W1 i @wobler129 to zrob zalozyc wlasny firma produkcja wobler
Da się zrobić Ale najpierw musiałbym opanować metodę z wobkami z formy
#606 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:14
Benito to zależy jaka masz technikę robienia i jaka masz wprawę. Niektórzy robią długo a nie którzy krotko. Ja np robie rożnie woblery czasem dłużej czasem krócej
Pozdrawiam
Slider
Najgorsze są woblery ze sterem, nienawidze robić tych szczelin na ster i w ogóle samych sterów i to opóźnia pracę:x Tak długi czas może wynika z tego, że moje farby tak długo schną (mam chyba jakieś trefne) i z innych przeróżnych napotykanych utrudnień.
#607 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:16
Pozdrawiam
Slider
[/quote]
swego czasu rozmawialem z Leszkiem Dylewskim (nawet sie u nas zalogowal ) pytalem ile go wychodzi tak srednio jeden wobler - w przeliczeniu na roboczo godzine... przyznam szczerze ze sie zdumialem gdy mi powiedzial ze ok 4h - ale on nie podchodzi do mniejszej ilości niż 100 sztuk bo to malo oplacalne
PS> przy okazji pozdrawiam Cię Leszku - bo wiem,że to przeczytasz
[/quote]
100 sztuk Dodam, że te woblery są z balsy bądź lipy to faktycznie jest wyczyn!
#608 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:23
Modernizacja polegała na tym , że wywierciłem nadmiar ołowiu , powstałą dziurę wypełniłem dobrze dopasowanym kołkiem drewnianym . Następnie naniosłem brakującą farbę w odpowiednim kolorze i teraz jest wszystko OK !
W środkowym segmencie pozostawiłem obciążenie jak na rysunku B
Zabieg ten spowodował znaczne poprawienie pracy łamańców , teraz jest pełna satysfakcja .
Załączone pliki
#609 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:28
Piękny poperek podaj wymiary i przybliżona gramature a Top Waterowiec z paroletnim stażem powie Ci czy się na da .
P.S.Może coś pomoge widze,że czasu nie marnujesz pianka robi swoje.Myślałes nad stworzeniem czegoś ala mass marauder junior??
a tak wogóle to interesujące łamańce naprawde godne podziwu,ja z powodu braku czasu w tym roku zrobiłem tylko wobki na klenie i jazie ,wkrótce się pochwale
#610 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 17:55
@Benito
Piękny poperek podaj wymiary i przybliżona gramature a Top Waterowiec z paroletnim stażem powie Ci czy się na da .
P.S.Może coś pomoge widze,że czasu nie marnujesz pianka robi swoje.Myślałes nad stworzeniem czegoś ala mass marauder junior??
a tak wogóle to interesujące łamańce naprawde godne podziwu,ja z powodu braku czasu w tym roku zrobiłem tylko wobki na klenie i jazie ,wkrótce się pochwale
Dzięki wymiary 6 cm a grubaśny tak na 2 cm w najszerszym miejscu. Waga- jakieś 3 gram bo niedociążony w ogóle Musze ołów skombinować bo mam bardzo mało.
Myślałem, lecz nie wymyśliłem żadnego ciekawego kształtu. Ale pomyśle nad tym dzisiaj.
Pokażę kilka fotek z woblerami idącymi do forem.
Załączone pliki
#611 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 18:02
Załączone pliki
#612 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 18:06
czekam z niecierpliwością na foty odpicowanych !!
#613 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 18:09
benito normalnie jeszcze przed kolorowaniem wyglądają zaje***fajnie
Dzięki!
Nie wiem kiedy to dopicowanie nastąpi ale postaram się jakoś fajnie je ozdobić Niektóre może nawet uczynię łamańcami
#614 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 18:30
[/quote]
Dzięki!
Nie wiem kiedy to dopicowanie nastąpi ale postaram się jakoś fajnie je ozdobić Niektóre może nawet uczynię łamańcami
[/quote]
benita ja ciagle sie łudzę, że coś sie jeszcze urodzi z naszej współpracy... ciężkiej bo ciężkiej i niemal na wymarciu ale... moze jednak cosik...
#615 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 18:36
[/quote]
Dzięki!
[/quote]
benita ja ciagle sie łudzę, że coś sie jeszcze urodzi z naszej współpracy... ciężkiej bo ciężkiej i niemal na wymarciu ale... moze jednak cosik...
[/quote]
@mifek narazie jest okres ochronny na szczupaka i jest jeszcze czas na zrobienie woblerków:p Muszę tylko skompletować odpowiednie materiały, których mi zabrakło
#616 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 19:19
#617 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 19:22
@WOBLER-W1 i @wobler129 to zrob zalozyc wlasny firma produkcja wobler
Lukexio - nie wiem czy to miało by sens , rynek jest tak zawalony różnej maści woblerami, że nie wiadomo czy kiedykolwiek udało by się przebić. Kiedyś myślałem o tym ala mi przeszło .
#618 OFFLINE
#619 OFFLINE
Napisano 20 luty 2008 - 20:41
Poperek żeby latał na odpowiednią odległość musi mieć 8-9 gram inaczej będzie latał po pudełku .Łowienie z powierzchni jak sama nazwa wskazuje tyczy się ryb przebywających blisko powierzchni ,znacznie łatwiej przechytrzyć drapieżnika nie wchodząc mu na głowę niż depyając po niej.Weż to pod uwage ,według mnie najlesze są wabiki 10 cm i jakieś 12 gr.Ładnie latają i nie wpadają do wody jak orka.
Będzie miał może ponad 10 gram Wiec mam głęboką nadzieję, że się sprawdzi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych