Tych już dawno nie ma ale będę jeszcze podobne robił . Pewnie potem wstawię tu fotki to jak je zauważysz to daj znać którą sztukę będziesz chciał . Pozdrawiam serdecznie .
Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .
#1481 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2015 - 20:26
- platynowłosy lubi to
#1482 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2015 - 21:48
Ok, dzięki.
Pozdrawiam serdecznie.
Alek
#1483 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 08:17
Super ta blacha sumowa .Narobiłeś się! Może coś podobnego zrobię sobie
- mifek lubi to
#1484 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 09:00
Witam i ja się piszę na kilka blaszek szczupakowych. Będę śledził temat i jak się coś pojawi dam znać.
Pozdr.
#1485 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 16:58
Super ta blacha sumowa .Narobiłeś się! Może coś podobnego zrobię sobie
Wiadomo miodu nie ma , pracy przy niej masakrycznie . Jednak Igor zachęcam , blaszka na prawdę ładnie pracuje a przy tym te dźwięki które wydaje , to może być to . Pozdrawiam .
Witam i ja się piszę na kilka blaszek szczupakowych. Będę śledził temat i jak się coś pojawi dam znać.
Pozdr.
Jeśli mam mieć coś do stargowania to tylko wtedy jak pokażę , zatem cierpliwości i śledź temat .
#1486 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 19:48
Witam panie Pawle super te blachy pan robi normalnie szok . Klepie pan coś pod okonia ?
#1487 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 23:20
Pewnie . Moje najładniejsze okonie połowiłem właśnie na duże wahadła takie jak te 33 g . Ale oczywiście i mniejsze wahadełka też robię jak mnie najdzie jakaś wena .
- platynowłosy lubi to
#1488 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 21:38
To jak by naszła jakaś wena to przygarnąłbym jakąś sztukę max do 7g na letnie wieczory na moje jeziorko Trzeba śledzić wątek czy zapisze mnie pan na kolejkę?
#1489 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 21:56
Paweł, a nie szykujesz jakichś nowości boleniowych
#1490 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 22:37
To jak by naszła jakaś wena to przygarnąłbym jakąś sztukę max do 7g na letnie wieczory na moje jeziorko Trzeba śledzić wątek czy zapisze mnie pan na kolejkę?
Raczej poprzez wątek , bo sam nie wiem jak wszystko po ogarniać .
Paweł, a nie szykujesz jakichś nowości boleniowych
Piotrek cały czas chodzi mi po głowie boleniowa blaszka ale nawet nie bardzo kiedy mam się zabrać za ten projekt .
- Piotrek Milupa lubi to
#1491 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 22:39
#1492 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2015 - 21:00
"Raczej poprzez wątek , bo sam nie wiem jak wszystko po ogarniać ."
W takim razie będę tu zaglądał i cierpliwie czekał , znając moje szczęście to jak zajrzę to już będzie po ptokach.
#1493 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2015 - 20:59
Co do wahadeł to patent rewelacyjny ! Jestem w szoku że dało się coś takiego wymyśleć
Wahadła z falującymi i hałasującymi skrzydełkami to nie nowość już są takie na rynku . Ja po prostu zrobiłem swoją wersję .
#1494 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2015 - 21:38
Pawle a czy blachę miedzianą też płomieniem barwiłeś ? Wpadł mi w ręce taki fajny kawałek 30 / 30 / 3 mm
#1495 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2015 - 22:00
Pewnie . Moje najładniejsze okonie połowiłem właśnie na duże wahadła takie jak te 33 g . Ale oczywiście i mniejsze wahadełka też robię jak mnie najdzie jakaś wena .
Słyszałem od kilku starszych Irlandczyków, że nawiększe okonie łowili na wielkie wahadła puszczane w trollu w toni. Że to bardzo skuteczna metoda na skuszenie własnie tych największych garbusów co w spinie jest praktycznie nie możliwe.
Pawle dałbyś radę stworzyć dla mnie jakiegoś mastodonta? Przyznam szczerze, że nie miałem z 5 lat żadnej blachy na końcu zestawu a patrząc na te twoje zdjęcia to aż mnie ciągnię... Za 3 tygodnie robię maraton 7 dni na wodzie z dwoma forumowymi kolegami. Fajnie by było potestować takie wahadło!
Pozdrawiam
Melek
EDYT: lyterufka
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 06 kwiecień 2015 - 22:01
#1496 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 07:41
Pawle a czy blachę miedzianą też płomieniem barwiłeś ? Wpadł mi w ręce taki fajny kawałek 30 / 30 / 3 mm
Jak blachę miedzianą potraktujesz płomieniem to niewiele kolorków otrzymasz a raczej uzyskasz efekt mocnego postarzenia . Miedź ma już swój ładny kolor , zatem wystarczy polerka . Jeśli jednak będziesz chciał coś zmienić to wykorzystaj lakiery samochodowe w sprayu , ewentualnie pokryj cyną .
Słyszałem od kilku starszych Irlandczyków, że nawiększe okonie łowili na wielkie wahadła puszczane w trollu w toni. Że to bardzo skuteczna metoda na skuszenie własnie tych największych garbusów co w spinie jest praktycznie nie możliwe.
Pawle dałbyś radę stworzyć dla mnie jakiegoś mastodonta? Przyznam szczerze, że nie miałem z 5 lat żadnej blachy na końcu zestawu a patrząc na te twoje zdjęcia to aż mnie ciągnię... Za 3 tygodnie robię maraton 7 dni na wodzie z dwoma forumowymi kolegami. Fajnie by było potestować takie wahadło!
Pozdrawiam
Melek
EDYT: lyterufka
Melek napisz mi na priw adres , to wyślę Ci jakiś prezent . Napisz mi też jaka wielka ma być ta łopata .
#1497 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 20:47
Tym razem dorobiłem dwa duże ala gnomy . Zdjęcie nie najlepsze , bo i światło nie było dzisiaj za dobre i robione jak zwykle telefonem .
Trzeba bardzo uważać przy wierceniu , bo jak się za szybko wierci to zazwyczaj coś się spaprze . Właśnie w ten sposób zmarnowałem dzisiaj 2 blachy .
DSC00119.JPG 179,6 KB 19 Ilość pobrań
- tofik, Tomy, Piotrek Milupa i 2 innych osób lubią to
#1498 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:13
Wyglądają jak stopy
Użytkownik tebe edytował ten post 07 kwiecień 2015 - 21:14
#1499 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:17
Hiiiiiiiiiiiiiii , niech tam i tak wyglądają , byle by dobrze w nie kopały ryby .
- tebe lubi to
#1500 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2015 - 15:08
Najważniejsze by łowiły a czy będą wyglądać jak stopy czy ręce to już mało ważne
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych