Piękne wahadła, to już wchodzi w temat biżuterii! Z odpowiednim fachem w ręku można powalić na glebę bez użycia siły
Paweł B. i jego garażowe rękodzieło .
#1081 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2013 - 20:10
- woblery z Bielska lubi to
#1082 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2013 - 21:11
Paweł ,mów jaki Ci potrzeba ,to załatwię ...Aluminium .Chodzi o kwadratowy pręt aluminiowy ?
Zapłacę ile trzeba oczywiście ,a jak już byś robił zrób dwa ,bo jak znowu urwę ...
Póki co dzięki za chęci nawet .
Ps. Powiem prawdę ... Drugiego bym chciał żeby go sobie schować do podziwiania ,jak będzie tak odpicowany jak ten Twój...
Będzie odpicowany , nie ma sprawy . Poszukaj , może masz gdzieś state klamki aluminiowe takie płaskie i żeby nie były wygięte w pałąk , to z takiej klameczki można jedną sztukę zmajstrować .
#1083 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2013 - 21:49
#1084 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2013 - 21:56
#1085 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2013 - 22:01
Pawle ,nie mam ,ale ruszam na łowy ,jak mówisz że to z takiej można cosik zrobić ...i to jeszcze takiego .
Poruszę temat ostro!!!
Powiedz ,a jakie wymiary najlepiej powinien mieć pręt alu(profil kwadratowy?) żeby się nadał? Może dam radę kupić ,albo załtwić ...
Powiedz jeszcze ,a kwasówki do tego nie potrzeba?
Edit; Paweł zmuszasz mnie do strasznych rzeczy... zawsze ganiałem złodziei ,a teraz trzeba będzie odwiedzić prywatnie kilku ,co by zapytać gdzie takie klamki można by zadobyć .Będę biegał po starych kamienicach i odkręcał ale czego się nie robi dla dobrej przynęty...
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 30 grudzień 2013 - 22:23
#1086 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 08:03
Wahadła świetne i te barwy, kapitalnie położone na metal.
#1087 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 08:08
Ten efekt kolorów uzyskuje się przez przegrzanie blachy ?
Tak , kolorki na nierdzewce można uzyskać poprzez umiejętne podgrzewanie palnikiem gazowym . Nieźle można się pobawić kierując płomień w różne strony . Temperaturą można też podnieść kontrast wypolerowanej blaszki , można ją wyzłocić . Jest naprawdę wiele możliwości w takiej termicznej obróbce , trzeba jednak uważać bo łatwo się poparzyć no i to w końcu jest otwarty ogień .
Pawle ,nie mam ,ale ruszam na łowy ,jak mówisz że to z takiej można cosik zrobić ...i to jeszcze takiego .
Poruszę temat ostro!!!
Powiedz ,a jakie wymiary najlepiej powinien mieć pręt alu(profil kwadratowy?) żeby się nadał? Może dam radę kupić ,albo załtwić ...
Powiedz jeszcze ,a kwasówki do tego nie potrzeba?
Edit; Paweł zmuszasz mnie do strasznych rzeczy... zawsze ganiałem złodziei ,a teraz trzeba będzie odwiedzić prywatnie kilku ,co by zapytać gdzie takie klamki można by zadobyć .Będę biegał po starych kamienicach i odkręcał ale czego się nie robi dla dobrej przynęty...
Nawet nie próbuj łobuzie rozglądać się po cudzych klamkach . Gdybyś miał możliwość gdzieś kupić płaskownik aluminiowy o szerokości 7- 8 milimetrów i wysokości około 15 milimetrów to takie odcinki około 10 cm długości były by wskazane . Takie łamańce ale cztero częściowe jeszcze ładniej pracują , więcej z nimi pracy ale można bardziej pofantazjować przy wykończeniu .
#1088 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 09:54
Będziesz miał taki płaskownik Paweł.
Moja w tym głowa.Odcinki tylko po 10 cm, czy mogą być dłuższe ,a Ty sobie potniesz?
Ile tego Ci potrzeba ? Jak tylko dorwę towar ,piszę na priv.
Pozdrawiam.
Nawet nie próbuj łobuzie rozglądać się po cudzych klamkach . Gdybyś miał możliwość gdzieś kupić płaskownik aluminiowy o szerokości 7- 8 milimetrów i wysokości około 15 milimetrów to takie odcinki około 10 cm długości były by wskazane . Takie łamańce ale cztero częściowe jeszcze ładniej pracują , więcej z nimi pracy ale można bardziej pofantazjować przy wykończeniu .
#1089 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 10:01
W castoramie macie płaskowniki aluminiowe jakie tylko chcecie.Też nad tym dumam.Nie wiem tylko czy aluminium do tego jest odpowiednie.Pociąć to się da fajnie tylko wodą a pitolić pilnikiem to mi się nie chcę.Ciężar mały.Nie widzę tego przy boleniowych łamańcach.
Bardziej to widzę odlane z żywicy z domieszką ciężkiego metalu.
Użytkownik Tomy edytował ten post 31 grudzień 2013 - 10:13
#1090 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 10:09
http://allegro.pl/pl...3828081285.html
#1091 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 10:20
Dzięki Tomo. Jeżeli chodzi o samo pocięcie to jak Paweł powiena jakie kawałki, to też dam radę,może nie swoimi rękoma ale ...
Jeżeli chodzi o ciężar... ,wydaje mi się że łamaniec Roberta Hamera, głowę można tak powiedzieć, miał cięższą .Nie wiem czy nie był z kwasu(ta głowa) .
Paweł sobie zrobił ,nie dość że odpicowanego, to na pewno super zamiatał .Będzie wiedział co i jak .
Niech tylko napisze co potrzeba ...
Wagowo dla mnie osobiście nie musi ważyć dużo ,jeżeli poleci ok. 40 m to już styknie w zupełności .
Łamaniec Roberta był ciężkawy mimo swoich rozmiarów ,ale skonstruowany tak że można było go łatwo wyjąć do powierzchni .
#1092 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 10:22
Paweł takie coś się nada, jak tak to ci kupię i się zapiszę na łamańca
Piter trochę za wąski ,musi mieć 15 mm na 7-8 jak napisał Paweł ,chyba?
#1093 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 13:19
Będziesz miał taki płaskownik Paweł.
Moja w tym głowa.Odcinki tylko po 10 cm, czy mogą być dłuższe ,a Ty sobie potniesz?
Ile tego Ci potrzeba ? Jak tylko dorwę towar ,piszę na priv.
Pozdrawiam.
Jeśli będzie miał wymiarki takie jak podałem to mogą być dłuższe kawałki , takie w przeliczeniu na 10 cm . Czyli wielokrotność 10 cm .
W castoramie macie płaskowniki aluminiowe jakie tylko chcecie.Też nad tym dumam.Nie wiem tylko czy aluminium do tego jest odpowiednie.Pociąć to się da fajnie tylko wodą a pitolić pilnikiem to mi się nie chcę.Ciężar mały.Nie widzę tego przy boleniowych łamańcach.
Bardziej to widzę odlane z żywicy z domieszką ciężkiego metalu.
Tomek , byłem w Castoramie u mnie i mają płaskowniki ale o szerokości max 4 mm a to troszkę za mało .
Paweł takie coś się nada, jak tak to ci kupię i się zapiszę na łamańca
Piotrek niestety nie nada się , brakuje mu z jednej strony 5 mm . Nawet nie wiedziałem , że ludziska będą chcieli jeszcze ciskać do wody taki kawałek metalu .
#1094 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2013 - 14:24
. Nawet nie wiedziałem , że ludziska będą chcieli jeszcze ciskać do wody taki kawałek metalu .
Zaczarowany kawałek metalu...zapomniałeś dodać Paweł.
Znajdę takie alu i dam znać .
#1096 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2014 - 21:02
Bardzo serdecznie dziękuje Pawle za ekstra wahadełka.
Piękne ci one
#1097 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2014 - 23:43
Jakby ktoś chciał to sprzedają także drut olowiany co sie może przydać do wywazania woblerow. Koszty przesyłki pozostają takie same.
Czy może ktoś wrzucić fote tego aluminiowego lamanca o którym mowa?
#1098 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2014 - 23:53
#1099 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 00:08
Bardzo mała to miniaturka.
Znaczy zdjęcie.
Miniaturka.
A ja już nie widzę
#1100 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2014 - 00:12
Patrz , nie pomyślałem , że to takie proste . Tylko czy Igor przystanie na taką propozycję ?
Trochę szlifierką , trochę ręcznym pilnikiem (musiałem sobie przypomnieć podstawy ślusarki ) , trochę ręcznie na papierze ściernym . Najwięcej problemu miałem z wierceniem otworków o średnicy 1,5mm . Podczas wiercenia pękło wiertło i to w taki sposób , że nie było za co złapać żeby wykręcić . Namęczyłem się solidnie , żeby usunąć ten kawałek wiertła . Trochę precyzji trzeba podczas dorabiania łączników miedzianych bo to już całkiem nie za duże detale .
Zrobiłem sobie jeszcze jedną taką bransoletkę ale większą o około 2 cm . Ma jeden segment więcej . Będzie na większe Bolki a może i na jakieś inne drapieżniki bo ładnie pracuje już przy wolniejszym prowadzeniu jak ta krótsza .
To jest cytat z postu na 50 stronie gdzie jest zamieszczone zdjęcie .
Kliknij w link .
To jest ta moja dłuższa wersja .
- woblery z Bielska lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych