Widzę ,że trochę treść wypowiedzi odbiega od tematu...ale ok.Co do tych metrówek (i blisko 100cm) o których tak już piszemy to miałem już kilka i wszystkie o dziwo na kije 10-12lb i przynęty nie większe niż 10cm.W każdym wypadku linkę miałem o wytrzymałości bliskiej lub równej tego co napisał producent blanku w górnej granicy,hampel w kołowrotku mniej więcej ustawiony zawsze na 3/4 wytrzymałości linki,tak aby skutecznie zaciąć,gdy rybsko łyknie głęboko przynętę lub nie gmerać przy hamulcu gdy ryba pakuje prosto w kamienie,pale czy inne podwodne przeszkody.Nigdzie nie napisałem,że hamulec ma być na beton,po prostu przy grubszej lince masz większy komfort psychiczny,a nie modlisz się w myślach aby wytrzymała.Co do świec przy 100cm i wiecej ...to chyba taki szczupak musi być suchy jak deska i holowany na kiju od szczotki 50lb...to może wtedy...bo w innych przypadkach to raczej im się nie chce.
I teraz wracając do tematu,który założyłeś tak szczerze powiedziawszy nie wiadomo w jakim celu.Jeśli chcesz w jakiś sposób zrozumieć sens posiadania kija SUL to odsyłam Cię do przewertowania tematu ''białorybnego'' na forum.Jeśli Cie to nie interesuje to opuść sobie kolejne wpisy...bo zaczyna to wyglądać w ten sposób...mam coś swojego,najlepsze do wszystkiego...a ten kto wychodzi na ryby z kijem ''akwariowym'' za 1000zł,to jakiś taki trochę nienormalny jest i jeszcze bandyta od męczenia metrowych loch .
Użytkownik Paavo edytował ten post 17 maj 2016 - 19:03