W marketach budowlanych widzialem takie wkrety ale mialy zawsze krotki gwint jakies 0,5-1cm ale szukajcie moze znajdziecie dluzsze.
Woblerowe patenty
#761 OFFLINE
Napisano 19 luty 2015 - 18:37
#762 OFFLINE
Napisano 19 luty 2015 - 22:56
Marketowe wkręty to zwykły ocynk który zacznie rdzewieć,a w słonej wodzie to po pierwszym łowieniu będą rude .Szkoda włożonej pracy.
Gdyby ktoś zamawiał z linka poniżej to proszę o info ,dorzucę się.
http://www.aliexpres...1720858865.html
#763 OFFLINE
Napisano 19 luty 2015 - 23:14
Można samemu wygiąć z drutu typu dental, jak małe woblery to wystarczy zgiąć na pół i wkleić na poxipol
- DP Fishing lubi to
#764 OFFLINE
Napisano 20 luty 2015 - 09:14
http://www.kastal-sk...rewno-k8705.php
http://www.inoxprost...-oczkiem-3-7x20
http://www.fabory.pl...E4495FB3A70AB8A
Ewentualnie innym rozwiązaniem może być przelotka nierdzewna.
Dostępne również w różnych rozmiarach.
http://www.osprzetze...olt,id1868.html
#765 OFFLINE
Napisano 21 luty 2015 - 20:28
Patent dla kolegów "żywiczniaków" dot. pęcherzyków powietrza na korpusie:
1. Pomalowany korpus jedziemy 2-3 warstwami Domalux silver,
2. Minimalne (Przynajniej w przypadku moich przynęt) bąbelki ścinamy skalpelem, nożykiem do tapet etc.,
3. Ostatnie warstwy w ilości wedle życzenia Hartzerzem,
4 Jest git .
Domalux jest dużo rzadszy i działa jak podkład gruntujący powierzchnię- taka jest moja koncepcja i sposób dla leniwych. Są też inne ale nie dla leniwych i z gorszymi skutkami, co jednoznacznie wskazuje na fakt, że lenistwo to dziedzina sztuki wymagająca pielęgnacji i ochrony ustawowej
Użytkownik Piotrek Sukingaad edytował ten post 22 luty 2015 - 16:51
- Sambor lubi to
#766 OFFLINE
Napisano 22 luty 2015 - 13:58
Pomocy!
Zrobiłem 9szt jerków i wywierciłem otwory (na oczka) wiertłem 3mm... Wydaje mi się ze za grubym ew jakiej grubości drut użyć do skręcanych oczek?
I nie za grubym wiertłem wywiercilem?
#767 OFFLINE
Napisano 22 luty 2015 - 15:54
Hej!
Pomocy!
Zrobiłem 9szt jerków i wywierciłem otwory (na oczka) wiertłem 3mm... Wydaje mi się ze za grubym ew jakiej grubości drut użyć do skręcanych oczek?
I nie za grubym wiertłem wywiercilem?
Zależy jak głęboko nawierciłeś.
Wywierć głębiej takim jak trzeba, zrób dłuższe wiertelko na oczku i wkręć wszystko na epoksydzie.
Bedzie na pewno dobrze trzymać.
#768 OFFLINE
Napisano 22 luty 2015 - 16:52
A mam drut 2mm może da rade?
#769 OFFLINE
Napisano 23 luty 2015 - 09:30
#770 OFFLINE
Napisano 24 luty 2015 - 10:51
W markecie raczej kupimy ocynkowany drut , chyba że znajdziemy inox.
Co prawda 4 mm, nim to przerdzewieje to pewnie emerytury dotrwasz ale ładnie to wyglądać nie będzie.
W motoryzacji rust desing się jakoś przyjął
#771 OFFLINE
Napisano 24 luty 2015 - 23:26
Panowie jaki macie patent na uchwyt do malowania woblerów??
http://youtu.be/GDuz0l461x8 '>
Od 30sek widać bardzo fajny uchwyt jakiego używa Mikko . Macie pomysł jak go zrobić?
Na szybkiego można w kombinerkach z założoną, ciasno, gumką recepturką na rączkach
#772 OFFLINE
Napisano 24 luty 2015 - 23:36
- Kaszub Bait lubi to
#773 OFFLINE
Napisano 25 luty 2015 - 07:37
Tylko najlepiej tą z pokrętłami przy szczypczyczkach te bez strasznie szybko dostają luzu
- TalippilaT lubi to
#774 OFFLINE
Napisano 25 luty 2015 - 08:39
Panowie 5min filmu
Dobry sposób na uchwyt woblera podczas malowania
- G_rzegorz lubi to
#775 OFFLINE
Napisano 23 maj 2015 - 14:51
Cześć
Jako że czerpię dużo wiedzy i inspiracji z tego forum, postanowiłem włożyć też coś od siebie i pokazać jak robię szablony do malowania mniejszych wobków. Nie jest to może nic odkrywczego i możliwe, że niektórzy z was robią podobnie, ale jeszcze nie spotkałem się z tym patentem u innych, więc postaram się wam go przybliżyć.
potrzebne narzędzia i materiały:
- wobler do którego chcemy zrobić szablon
- rurka termokurczliwa o dużej średnicy, tak żeby zmieścił się w niej wobler
- jakieś szczypce, najlepiej peany
- ostry nożyk/skalpel
- źródło ciepła np. zapalniczka, opalarka itd.
- coś do namalowania wzoru jaki chcemy otrzymać
ok mamy wszystko, więc zaczynamy:
1. Ucinamy rurkę na długość woblera i nakładamy ją na niego. Ważne, nie róbcie nacięcia pod uszko na brzuchu, bo rurka zamiast się skurczyć, może powyginać się we wszystkie strony, a tego nie chcemy.
2. Podgrzewamy rurkę, tak żeby obkurczyła się na woblerze. Ja zrobiłem to zapalniczką.
3. Następnie miejsca w których rurka nie dopasowała się do korpusu podgrzewamy i ściskamy szczypcami, tak jak byśmy kleili pieroga . Materiał ładnie nam się zespoli, jednocześnie dopasowując się do przynęty.
4. Rysujemy i wycinamy wzór po obu stronach woblera ostrym nożykiem. W moim wypadku są to okoniowe paski.
5. Po wycięciu, rozcinamy rurkę na grzbiecie i brzuchu, otrzymując w ten sposób dwa szablony, na lewą i prawą stronę.
Tu mniejsze szablony i efekt malowania przy użyciu jednego z nich. Na pewno można z nich wyciągnąć dużo więcej. Ja dopiero zaczynam pryskać aerografem, więc jeszcze nie potrafię
Mam nadzieję, że poradnik okaże się pomocny.
Użytkownik pablo40404 edytował ten post 23 maj 2015 - 14:56
- Artech, pietrus, WOBLER-W1 i 10 innych osób lubią to
#776 OFFLINE
Napisano 24 maj 2015 - 13:24
#777 OFFLINE
Napisano 24 maj 2015 - 13:43
Była o tym mowa bierzesz albo dwa wiertła o różnej średnicy ewentualnie pałeczki do sushi i jedna obcinasz wyżej a drugą niżej...
#778 OFFLINE
Napisano 24 maj 2015 - 13:47
..."Jako że czerpię dużo wiedzy i inspiracji z tego forum, postanowiłem włożyć też coś od siebie"... Pięknie napisane, no i wątek odżył po 3 miesiącach...
Fajnie że sa jeszcze ludzie którym się poprostu, chce. Dzięki kolego, sposób napewno wykorzystam.
#779 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2015 - 12:49
#780 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2015 - 16:17
2 sztabki metalowe (może być aluminium, ale i w stalowych da się prosto zrobić), wiertarka stołowa, skręcone razem i nawiercone wiertłem 6, wlewka większym wiertłwm...
Przy odlewaniu skręcasz w imadle, albo nawiercasz i gwintujesz skręcanie na motylki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych