Jak wida膰 macie panowie dost臋p do broni. No to o co ta g贸wnoburza?
W tym w膮tku jest kulturalna wymiana argument贸w i zda艅. W g贸wnoburz臋 Ty starasz si臋 go zmieni膰. Na szcz臋艣cie z marnym efektem i niech tak zostanie.
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 05 marzec 2018 - 17:22
Napisano 05 marzec 2018 - 17:47
Wow, jestem pod wra偶eniem Twojej Wiedzy. Z t膮 wiedz膮 to jeste艣 prawie jak ten wr贸偶 z tv.
Manipulujesz wypowiedziami koleg贸w, obra偶asz niby to cytatami z piosenki. Nie reagujesz na 偶yczliwe pro艣by o zachowanie zasad. Mo偶e wi臋c punkt ostrze偶enia spowoduje, i偶 bardziej uwa偶nie zaczniesz stosowa膰 nasz Regulamin.
Za z艂amanie pkt 1 Regulaminu naszego forum otrzymujesz ostrze偶enie.
Napisano 05 marzec 2018 - 18:38
Pytanie powinno brzmie膰 nie o co a raczej przez kogo ta g贸wnoburza. My艣l臋 偶e dasz sobie rad臋 z ustaleniem odpowiedzi.
Napisano 05 marzec 2018 - 20:48
Czuj臋 si臋 zaszczycony. Moderator te偶 pewnie zadowolony po burzy oklask贸w (niczym na oskarowej gali) jaka mu si臋 oberwa艂a. No ale co w tym dziwnego je偶eli opowiedzia艂 si臋 po jednej ze stron polemiki.Manipulujesz wypowiedziami koleg贸w, obra偶asz niby to cytatami z piosenki. Nie reagujesz na 偶yczliwe pro艣by o zachowanie zasad. Mo偶e wi臋c punkt ostrze偶enia spowoduje, i偶 bardziej uwa偶nie zaczniesz stosowa膰 nasz Regulamin.
Za z艂amanie pkt 1 Regulaminu naszego forum otrzymujesz ostrze偶enie.
2. Jak poni偶ej, nie rozumiem w jaki spos贸b kogo艣 obrazie, je偶eli 艂adnie wy艂uszczy艂em w naszym j臋zyku jak nale偶y traktowa膰 otaczaj膮c膮 nas rzeczywisto艣膰. I nie rozumiem czemu niby cytat jak cytat najprawdziwszy."A dlaczego Czesi zas艂uguj膮 na 艂atwiejszy ni偶 Polacy dost臋p do broni? Cho膰by dlatego, 偶e jeszcze 偶aden Czech nie wjecha艂 ci臋gnikiem z naczep膮 pod nasze Pendolino.
A dlaczego Szwajcarzy zas艂uguj膮 na 艂atwiejszy ni偶 Polacy dost臋p do broni? Cho膰by dlatego, 偶e w referendum odrzucili doch贸d podstawowy."
I to jest w艂a艣nie typowe pogardliwe m贸wienie o Polakach.
O nie, nie w spos贸b prosty i oczywisty.. to taki zakamuflowany spos贸b..Ale r贸wnie obrzydliwy.
呕e niby 偶aden Czech(Niemiec czy kto inny ) pod co艣 tam nie wpad艂, a niby g艂upi Polak wpad艂...
I to ju偶 pow贸d, 偶eby broni g艂upkowi nie da膰.
Mo偶na by poszuka膰 statystyk wypadk贸w na kolei - por贸wna膰 i wtedy wydawa膰 wyroki o ilo艣ci wypadk贸w.
Ale po co - 艂atwiej przecie偶 napisa膰, 偶e Polak wpad艂.
A co ma odrzucenie dochodu podstawowego do broni chyba nie wiedz膮 najstarsi g贸rale...
A tak na marginesie - w Szwajcarii w owych referendach uczestniczy mniej ni偶 15 % obywateli.
"Czech nie wjecha艂 ci臋gnikiem z naczep膮 pod nasze Pendolino"
Widz臋 b艂臋dy - ortograficzny i logiczny...
Kim Ty jeste艣????
Pyta艂em ju偶, ale nie raczy艂e艣 odpowiedzie膰....
3. Co do 1 punktu regulaminu o traktowaniu innych uczestnik贸w tak jakbym chcia艂 by膰 sam traktowany. To poni偶sz膮 wypowied藕 pod moim adresem, 偶e "wie kim ja jestem ..." mam rozumie膰 jako wysublimowany, taki w臋dkarski rodzaj mi艂o艣ci bli藕niego? No przecie偶 jakby mia艂 jeszcze w r臋ce ten pistolecik, to nic tylko spier, o przepraszam ucieka膰.Tak szczerze? A kogo to obchodzi (z wyj膮tkiem Ciebie i jeszcze mo偶e paru os贸b polskoj臋zycznych), 偶e w odr贸偶nieniu do USA w Czechach nie ma masakr chocia偶 s膮 lepiej uzbrojeni ni偶 Polacy? Ale je偶eli ju偶 koniecznie chcesz wiedzie膰, to wyja艣ni艂 to Jarom铆r Nohavica w jednej z ostatnich piosenek, cyt.
https://m.teksciory....i,t,664189.html
(...)
T艂umacz膮c z j臋zyka czeskiego na polski, zamiast sobie stwarza膰 problemy lepiej si臋 cieszy膰 bytem doczesnym.
A dlaczego Czesi zas艂uguj膮 na 艂atwiejszy ni偶 Polacy dost臋p do broni? Cho膰by dlatego, 偶e jeszcze 偶aden Czech nie wjecha艂 ci臋gnikiem z naczep膮 pod nasze Pendolino.
A dlaczego Szwajcarzy zas艂uguj膮 na 艂atwiejszy ni偶 Polacy dost臋p do broni? Cho膰by dlatego, 偶e w referendum odrzucili doch贸d podstawowy.
Je偶eli m膮drej g艂owie do艣膰 dwie s艂owie, to powinno wystarczy膰.
Niestety tylko tyle mam na swoj膮 obron臋.Czyta膰 nie potrafisz?
To przeczytaj a偶 zrozumiesz co napisa艂em.
Ja ju偶 wiem kim jeste艣, spotyka艂em si臋 z tak膮 propagand膮 wiele razy...
Bo to nie ja tylko ty piszesz,偶e Czech nie wjecha艂... Szwajcar by艂 czemu艣 przeciwny.. Znaczy - Polak g艂upek?? To sugerowa艂e艣? Oczywi艣cie, ale w kolejnym po艣cie piszesz, 偶e to ja twierdz臋, ze Polak musi by膰 g艂upi. Sprytne odwracanie kota ogonem...
U偶ytkownik theslut edytowa艂 ten post 05 marzec 2018 - 20:49
Napisano 05 marzec 2018 - 21:15
"A dlaczego Czesi zas艂uguj膮 na 艂atwiejszy ni偶 Polacy dost臋p do broni? Cho膰by dlatego, 偶e jeszcze 偶aden Czech nie wjecha艂 ci臋gnikiem z naczep膮 pod nasze Pendolino."
Zechcesz zatem wyja艣ni膰 co tak naprawd臋 chcia艂e艣 przekaza膰 w powy偶szym?
"nie rozumiem w jaki spos贸b kogo艣 "obrazie""
Co to za wyraz?
Drugi tak nietypowy dla j臋zyka polskiego b艂膮d ...
"doch贸d podstawowy"
Kolejny dziwol膮g - w Polsce u偶ywa si臋 poj臋cia minimum socjalne.
Napisano 05 marzec 2018 - 21:21
Wystarczy tych wymian uprzejmo艣ci.
Wracamy do tematu. Osobiste wycieczki b臋d臋 "nagradza艂" a偶 do skutku. Od wyja艣niania sobie, co poeta mia艂 na my艣li, jest priv. Wi臋cej s艂ownych ostrze偶e艅 nie b臋dzie. B臋d膮 punkty.
Napisano 05 marzec 2018 - 21:26
Napisano 05 marzec 2018 - 22:20
Napisano 05 marzec 2018 - 22:40
No jasne...
Nawet wspomniani wcze艣niej kibole kt贸rzy za nic maj膮 prawo, nie korzystaj膮 z broni nielegalnej. a przecie偶 dla tego 艣rodowiska 偶aden problem, 偶eby ja mie膰. Nie korzystaj膮 tak偶e z legalnych czarnoprochowc贸w,
Ale co tam - pan powy偶ej udowodni艂,偶e zjadliwie pisane posty = zagro偶enie 偶ycia w przypadku wolnego dost臋pu do broni.
Pogratulowa膰 logiki....
daswidania
U偶ytkownik eRKa edytowa艂 ten post 05 marzec 2018 - 22:41
Napisano 05 marzec 2018 - 23:06
Cztery posty wcze艣niej co艣 by艂o o osobistych wycieczkach, ale mo偶e mnie si臋 tylko wydaje? A czy ja napisa艂em, 偶e kto艣 kogo艣 zamorduje? Chodzi o to, aby jaki艣 gamo艅 z roztrz臋sionymi 艂apkami sam si臋 przypadkiem nie postrzeli艂. Mog艂oby to spowodowa膰 nieocenione straty w spo艂ecze艅stwie w postaci koszt贸w jego leczenia.No jasne...
Nawet wspomniani wcze艣niej kibole kt贸rzy za nic maj膮 prawo, nie korzystaj膮 z broni nielegalnej. a przecie偶 dla tego 艣rodowiska 偶aden problem, 偶eby ja mie膰. Nie korzystaj膮 tak偶e z legalnych czarnoprochowc贸w,
Ale co tam - pan powy偶ej udowodni艂,偶e zjadliwie pisane posty = zagro偶enie 偶ycia w przypadku wolnego dost臋pu do broni.
Pogratulowa膰 logiki....
daswidania
U偶ytkownik theslut edytowa艂 ten post 05 marzec 2018 - 23:07
Napisano 05 marzec 2018 - 23:12
呕a艂ocha ! Mam wra偶enie 偶e "zamilczanie na 艣mier膰" mo偶e si臋 sprawdzi膰, co te偶 zamierzam praktykowa膰
U偶ytkownik Marcin Rafalski edytowa艂 ten post 05 marzec 2018 - 23:22
Napisano 05 marzec 2018 - 23:19
A czy ja napisa艂em, 偶e kto艣 kogo艣 zamorduje? Chodzi o to, aby jaki艣 gamo艅 z roztrz臋sionymi 艂apkami sam si臋 przypadkiem nie postrzeli艂. Mog艂oby to spowodowa膰 nieocenione straty w spo艂ecze艅stwie w postaci koszt贸w jego leczenia.
Napisano 06 marzec 2018 - 04:49
Nikt Ci nie ka偶e kupowa膰 broni
U偶ytkownik theslut edytowa艂 ten post 06 marzec 2018 - 04:52
Napisano 06 marzec 2018 - 05:06
Nikt Ci nie ka偶e kupowa膰 broni
A Wy ci膮gle si臋 k艂贸cicie? Nawet rano przy kawce spokojnie forum nie mo偶na poczyta膰
Chcesz broni to si臋 zapisz do Ko艂a 艂owieckiego
Napisano 06 marzec 2018 - 08:38
Chcesz broni to si臋 zapisz do Ko艂a 艂owieckiego
Napisano 06 marzec 2018 - 08:44
A czy ja kiedykolwiek zamierza艂em sobie przed艂u偶a膰, no ten, tego? Nie s膮dz臋. Ale niejeden maj膮cy tak膮 potrzeb臋 lub zmamiony 艂adnym opakowaniem "temat wolno艣ciowy" zakupi, a potem b臋dzie p艂acz i zgrzytanie z臋b贸w jak stanie si臋 komu艣 krzywda, cz臋sto nienaprawialna.
Id膮c tym tokiem "rozumowania" mo偶na stwierdzi膰, 偶e ci w ciemnych kolorach to dopiero maj膮 kompleksy
Abstrahuj膮c od kolejnej pr贸by uw艂aczania zwolennikom zliberalizowania dost臋pu do broni - widz臋, 偶e przez Twoje posty przeziera du偶a doza zwyk艂ego strachu. Widzisz, 偶e ludzie zaczynaj膮 my艣le膰 i nie podoba Ci si臋 to do tego stopnia, 偶e zwyk艂膮 wymian臋 argument贸w pr贸bujesz zepchn膮膰 do rynsztoka, samemu nie prezentuj膮c nic pr贸cz pr贸b obra偶ania, zaklinania rzeczywisto艣ci, domys艂贸w i chciejstwa.
Przesta艅 si臋 ba膰, wolno艣膰 mo偶e Ci si臋 spodoba膰
Napisano 06 marzec 2018 - 09:00
... ten wykres dotyczy broni legalnej, pewnie niekt贸rzy by si臋 bardzo zdziwili, gdyby powsta艂a taka aktualna mapka przedstawiaj膮ca bro艅 NIE legaln膮 .
... i widz臋 , 偶e najwi臋cej maj膮 do powiedzenia Ci , kt贸rzy mieli najmniej do czynienia z tymi "zabawkami".
Dodatkowo dopowiem , 偶e w obecnych czasach wszystko mo偶e by膰 "broni膮" je偶eli si臋 tego chce .
U偶ytkownik miramar69 edytowa艂 ten post 06 marzec 2018 - 09:04
Napisano 06 marzec 2018 - 09:29
Cztery posty wcze艣niej co艣 by艂o o osobistych wycieczkach, ale mo偶e mnie si臋 tylko wydaje? A czy ja napisa艂em, 偶e kto艣 kogo艣 zamorduje? Chodzi o to, aby jaki艣 gamo艅 z roztrz臋sionymi 艂apkami sam si臋 przypadkiem nie postrzeli艂. Mog艂oby to spowodowa膰 nieocenione straty w spo艂ecze艅stwie w postaci koszt贸w jego leczenia.
Wypraszam sobie nazywanie Polak贸w gamoniami z roztrz臋sionymi 艂apkami.
Tylko nie pisz znowu,偶e ty tego nie napisa艂e艣. Dyskusja dotyczy dost臋pu Polak贸w, a nie np Japo艅czyk贸w do broni...
Napisano 06 marzec 2018 - 09:35
U偶ytkownik theslut edytowa艂 ten post 06 marzec 2018 - 09:43
Napisano 06 marzec 2018 - 09:44
Wyborcza To fakt. Ten obraz w TWOJEJ g艂owie rzeczywi艣cie uk艂ada si臋 w sp贸jna ca艂o艣膰.
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych