Woblery JAZ
#581 OFFLINE
Napisano 25 grudzień 2013 - 22:35
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#582 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2014 - 23:36
Dzisiaj zmieniałem Uklejkę 4 Classic "SS" na pływaka z dwoma kotwiczkami nr 14 i wyszło rewelka, a to że mnie męczy od dłuższego czasu pewien wzór odłożyłem wszystko na bok i na szybko go zrobiłem.
Uklejka 4 Classic Jointed "F"
- dł. 4cm
- kotwica 1 x nr 12
- wersja pływająca
W takiej pozycji jest jak pracuje w wodzie
a tak jak zaczyna wypływać do góry i to mnie rozbawiło
- tofik, Dagon, dawidaol i 3 innych osób lubią to
#583 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 20:25
Wgląda na to że znalazłeś nowy sposób prowokowania drapieżników do ataku. Jeśli to jest komunikacja niewerbalna to można to odczytać jako - pocałuj mnie w d... Jacek sorki , ale ubawiło mnie to zdjęcie ,reszty dokonała chora wyobraźnia.
#584 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 21:12
Jak się zmęczy pracą, to musi odpocząć i zaczerpnąć trochę świeżego powietrza
- bobesku i dawidaol lubią to
#585 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 21:24
Machnij go na jakieś owadzie, larwiaste kolorki i masz super imitację.
larwa.jpg 53,55 KB 2 Ilość pobrań
- joker, Zwierzu, guciolucky i 3 innych osób lubią to
#586 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:10
Po tym wszystkim, strach cokolwiek wrzucać w wątkach, ale swojego wobka obejrzałem dokładnie i nie ma dziwnych znaków, żadnego logo, dlatego śmiało wrzucam i informuję: Bartku wobek dzisiaj wysłany.
- Homegeon, Dagon, Kamil Z. i 4 innych osób lubią to
#587 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:13
#588 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:21
Kuba to nie logo, kto ma moje wobki, to ma na etykiecie informacje, co dane literki oznaczają.
"Lewy" zadałeś tylko jedno pytanie czy da się, a ja odpowiedziałem, że nie mam czasu. Przez święta trochę pobiegałem z różnymi zabawkami nad wodę i za ten wzór też się wziąłem. Wyszło super.
Zapierałem się, że nie chcę robić pływającej, bo raczej się nie da, a jednak. Jestem zadowolony z pracy, bo w okresie letnim dojdzie następny wobek, do kuszenia bolków.
Uklejka 4 Classic Floating
Użytkownik J A Z edytował ten post 14 styczeń 2014 - 19:23
#589 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:24
#590 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:27
Przecież mój post też jest dla jaj, bo tak przy okazji dzisiaj tego wobka wysyłałem i jakoś mi się skojarzyło.
#591 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:39
Jest już nazwa katalogowa? Jeśli nie, to proponuję kobyłka.
Użytkownik Dagon edytował ten post 14 styczeń 2014 - 19:39
- tofik lubi to
#592 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 19:43
Wobek wymyślony w 2012r (grudzień), czy jakoś tak, ale w tamtym trochę ćwiczony, dlatego dostał inny ster -
HEAD 1.
Użytkownik J A Z edytował ten post 14 styczeń 2014 - 19:43
#593 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 22:45
Po tym wszystkim, strach cokolwiek wrzucać w wątkach, ale swojego wobka obejrzałem dokładnie i nie ma dziwnych znaków, żadnego logo, dlatego śmiało wrzucam i informuję: Bartku wobek dzisiaj wysłany.
Ładnie! Będzie tresowanie kleników na odległość
#594 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2014 - 23:03
To takie coś z grubej serii.
Żuk Pływak 4 SDR Floating (samiec):
- dł. - 3,5cm
- waga - 3,6gr
- głębokość schodzenia - 2m
Żuk do... no właśnie, do kuszenia nawet szczupaków (trochę ich miałem). Ze względu na duży ster, wobler mocno siedzi w wodzie, nie ma problemu w przelewach. Tak jak w innych modelach z serii żuków SDR, cały korpus woblera lekko drga, a robotę wykonuje ster, pracując szybko w lewo i prawo, dając tym samym mocne fale akustyczne.
Użytkownik J A Z edytował ten post 17 styczeń 2014 - 16:13
- szpiegu, Maciek Rożniata, Dagon i 3 innych osób lubią to
#595 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 13:00
Sprawdzałeś może tego żuka w wodzie stojącej, da się go wolno poprowadzić na głębokości przynajmniej 1.5 m?
Poprzednik, sprzed chyba dwóch, czy nawet trzech lat ładnie kosił okonie nad łąkami zielska, ale to głównie dlatego, że pracował już przy najmniejszym ruchu korbki, no i tylko nim mogłem do pasiaków dorzucić i poprowadzić go nie łapiąc warkocza. Jeśli ten równie dobrze radzi sobie na stojącej, to może być niezłym uzupełnieniem starszego, płycej pracującego brata.
#596 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 15:07
#597 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 16:22
- Mariano Mariano lubi to
#598 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 17:45
Bombowy brzeżek Kurcze, mam normalnie słabość do tych chrabąszczy Masz może jakiś filmik z pracą tego wabika? Brzeżek ze sterem DR... To może być dobry pomysł na klenie z głębszych dołów.
#599 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 18:37
Filmów nie chcę nakręcać, bo do tego trzeba mieć sprzęt, a męczy mnie to jak jest robione, czyli filmik wrzucony na którym prawie nic nie widać, a wszystko co chcesz wiedzieć jest w opisie na pół strony. Jestem zdania, że na te czasy muszą być robione filmiki, żeby klient mógł sam ocenić co chce mieć nad wodą. Ja napiszę, że to super zabawka na przelewowe klenie, a ktoś inny oceni, że to nie ta bajka, bo u niego inaczej się łowi.Dlatego coś kiedyś wrzuciłem i raczej na razie spoko, luz, nie ma sprzętu, nie ma filmiku.
Stary filmik z żukiem w wersji pływającej.
Żuk Pływak 035 SDR "F" - porównując do tego z filmu, jest podobnie. Delikatne kolebanie, takie drżenie wobka, a ster właśnie lekko zamiata, co daje też niespodziewane ucieczki w bok. To właśnie super działało w poprzednim roku, ale w wersji chrabąszcza majowego. Obawiałem się, że ster będzie za duży, ale ryby pokazały, że nie ma problemu, chociaż "inni" dziwili się jak udało mi się wepchać tego wobka jaziowi w pysk .
Wersja SDR nie oznacza, że wobler schodzi momentalnie do dna, jest on zrobiony z myślą o mieszaniu (jak to Maniek napisał) w wodzie, żeby pobudzić rybę do ataku. Ta wersja spokojnie schodzi do 1,5-2m. Kijek do 12g, żyłka 0,16 i naprawdę super się go czuje, bez obawy, że kij wygięty w pałąk. Na pewno nie jest to wobler dla tych co się lubują w smużakach,, lub mają wodę po kolana i tam łowią klenie, czy też okonie, ale na większej wodzie jak najbardziej.
- Dagon i Mariano Mariano lubią to
#600 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 18:50
Dzięki za wyjaśnienie Masz rację odnośnie kiepskich filmików. Po prostu zachwycił mnie ten pomysł z głębiej schodzącym żukiem. Sam pewnie bym na to nie wpadł, ciężko odbić od smużakowych standardów . Też konstruuję sobie chrabąszcze (z myślą o kleniu) na głęboką dosyć rzekę, z szybkim uciągiem. Są tam wspaniałe, głębokie doły. Spróbuję w którymś zamontować ster DR. Może okaże się strzałem w dziesiątkę. Mam nadzieję, że nie będziesz zły, że trochę "podchwycę" pomysł.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych