Jesienią ten wzór przeszedł liczne próby i testy na poligonie, dlatego teraz jest już śmiało puszczony w obieg.
Banan 4 Classic "F":
- dł. 4,5cm
- waga - 4,5gr (pływający)
- głęb,schodzenia - 1,5-2,0m
Gold Tiger (GT):
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 styczeń 2014 - 12:49
Jesienią ten wzór przeszedł liczne próby i testy na poligonie, dlatego teraz jest już śmiało puszczony w obieg.
Banan 4 Classic "F":
- dł. 4,5cm
- waga - 4,5gr (pływający)
- głęb,schodzenia - 1,5-2,0m
Gold Tiger (GT):
Napisano 20 styczeń 2014 - 13:37
Napisano 20 styczeń 2014 - 15:19
Tygrysek pierwsza klasa.
Napisano 20 styczeń 2014 - 19:24
Żuk Pływak 3 F - Brown
- dł - 3,0cm
- waga - 1,7 gr (pływający)
- głęb. schodzenia - do 0,5m
- kotwiczka 1x nr 10
W tym roku na pewno kleniojazie będą zajadać się tą samicą i w moim pudełku będzie na wysokim miejscu w rankingu kleniówek . Wobler był ćwiczony przez całą jesień, do skutku, do bólu, cały czas coś zmieniałem, aż wyszło to co chciałem (powinienem to dopisać, to jedno magiczne słowo, ale kto robi nieświadomie wobki ). Jest pewnym pływakiem na mocnych przelewach, nie wyskakuje, idzie pod lustrem wody ok. 10cm, drobno i szybko drgając. Kapitalny efekt, który delikatnie czuć na kiju. Jest to przerobiona wersja Żuka Pływaka 3 Classic, który schodzi głębiej i co jakiś czas ucieka na boki. Ten jest stabilny, pracującym przy lustrze wodu.
Napisano 20 styczeń 2014 - 23:22
Tygrysek fajny.Czy pracuje inaczej od wcześniejszych wersji??
Napisano 21 styczeń 2014 - 08:05
Domyślasz się, że dostało mi się od znajomych, że po co (zmiany). Gdyby miało być gorzej, to nie zmieniałbym .
Napisano 23 styczeń 2014 - 08:59
Oferta przynęt boleniowych JAZ:
http://www32.zippysh...20302/file.html
Użytkownik J A Z edytował ten post 25 czerwiec 2014 - 09:11
Napisano 23 styczeń 2014 - 13:00
Dobrze,bo w zeszycie miejsca brak .Teraz wszystko w jednym miejscu.Dobre i rzeczowe opisy .Czy resztę wobków także umieścisz w takim katalogu?? Co z pływającą 9tka??
Napisano 23 styczeń 2014 - 13:54
Coś tam będzie trzeba zrobić, ale wiecznie czasu brak. Będą jako oddzielne katalogi.
Uklejka 9 - jest przećwiczona, ale alternatywą dla niej jest coś co już maluję, czyli Pstrąg 8 Classic z tym, że on schodzi na ok.3m. Pstrąg - korpus, to nie koniecznie musi być malowanie .
Napisano 23 styczeń 2014 - 23:02
Mimo wszystko uklejka 9tka,pływająca, bedzie??Ten dziobak nie idzie do zeszytu
Napisano 21 luty 2014 - 18:00
Witam.
Idę sobie dziś brzegiem Odry w Słubicach....idę, podziwiam krajobraz....w między czasie strugam z drewna lipowego kolejną uklejkę.....aż tu nagle widzę Jacka (JAZA) testującego swoje woblerki (całą ławicę woblerków ). Nie chciałem za długo przeszkadzać w testach i ustawianiu, ponieważ z własnego doświadczenia wiem, że to wymaga dużej koncentracji ale to co udało mi się dojrzeć wymaga słów uznania. Uklejki boleniowe, których prace widziałem pracowały przepięknie! JACKU GRATULUJĘ !!! Bardzo wysoko podniosłeś poprzeczkę wszystkim twórcą przynęt boleniowych.
Pozdrawiam
Napisano 23 luty 2014 - 01:21
Coś z okoni jazgarowatych
Jazgarz7 - Perch
kolorek super.....
Napisano 06 marzec 2014 - 19:48
Już się robi przyjemniej nad wodą, to można zabierać więcej zabawek, czyli dłużej posiedzieć i nie robić przerw na trucht i inne ćwiczenia, żeby było cieplej.
Jak ja to lubię i od jakiegoś czasu stosuję, czyli nie wywalam czegoś co uznałem, że to jeszcze nie to, jeszcze trzeba to przeczekać. Tak też było/jest z Bananem 5 SDR, którego korpusy w większej ilości leżą już dobre 3lata i... "suszą się". Kilka dni temu wpadłem na pomysł, że ten wzór jednak dostanie inną pracę, bo wcześniejsza (inny kąt, inny ster) była raczej pod szczupaka - jak dla mnie za mocna. Trzy dni temu dwa pierwsze lepsze stery- testy i na drugi dzień zmiana na coś zbliżonego, coś co powinno przypasować. Udało się ster zgrał się z wobkiem, a raczej z kątem drucika, który jest bardziej poziomy. Wobler ma pracę ogonową, schodzi momentalnie w dół, ale nie wiem na ile, spokojnie ponad 3metry, ale późniejsze testy pokażą na ile.
Dlatego nie można się poddawać, nawet warto poczekać 3lata i wrócić z nowymi myślami, pomysłami. Dla mnie ster dłuższy czy szerszy o 1mm to już kosmos, dlatego nie ma co się poddawać, trzeba iść do przodu i walczyć.
Napisano 06 marzec 2014 - 20:21
Niezły arsenał, z maczetą na końcu.
Napisano 07 marzec 2014 - 18:29
Oferta przynęt boleniowych JAZ:
http://speedy.sh/7ZD...-boleniowki.pdf
Jacku, taka sytuacja, trzeba mieć konto premium żeby pobrać Twój plik
Napisano 07 marzec 2014 - 18:34
Wiem w czym problem, już zmieniłem i od dwóch dni jest nowy link.
http://www26.zippysh...24515/file.html
Klikamy na "Download now" i można pobierać, otwierać i czytać
Napisano 07 marzec 2014 - 18:47
Napisano 07 marzec 2014 - 19:09
No pewnie, jeszcze na czekoladę zostanie.
Z tym "premium" to jest różnie - wobki w wersji premium to już kosmiczne ceny, jest też inne premium, ale to takie na raz i później człowiek żałuje, że się za to zabrał
premium.jpg 5,93 KB 4 Ilość pobrań
Jedne z dzisiejszych ustawianych woblerów
Minnow 3 DR "F"
- długośc - 3,3cm
- waga - 2,5gr (pływający)
- głębokość schodzenia - 1,5-2m
- praca - bardzo drobniutkie, szybkie lusterkowanie.
Napisano 07 marzec 2014 - 19:20
Jacek, łopatki do piasku dla dzieciaków, powinny być pozbawione kotwiczek
Bez_tytułu_1.jpg 142,82 KB 4 Ilość pobrań
Użytkownik popper edytował ten post 07 marzec 2014 - 19:21
Napisano 07 marzec 2014 - 19:30
To jest właśnie dobre, że tylko to ja widziałem w wodzie i sam się zdziwiłem... trzeba to trzaskać i ryby kłuć, bo jest w nim coś (praca).
Piaskownica - ja raczej twierdzę, że to wobler do pogłębiania Odry.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych