Jeszcze ze 3-4wzory znalazłyby się w samych boleniówkach
Woblery JAZ
#841 OFFLINE
Napisano 07 luty 2015 - 20:00
- tofik lubi to
#842 OFFLINE
Napisano 07 luty 2015 - 20:00
Ja mam jeszcze kilka, które nie zostały tu przedstawione
- tofik, Dagon i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#843 OFFLINE
Napisano 08 luty 2015 - 08:48
Jeszcze ze 3-4wzory znalazłyby się w samych boleniówkach
Kiedyś się śmiałem, że niedługo będziesz miał najszerszą ofertę przynęt w tym sektorze, ale teraz, to już chyba nie ma "śmiacia".
Użytkownik Dagon edytował ten post 08 luty 2015 - 08:48
#844 OFFLINE
Napisano 08 luty 2015 - 11:31
#845 OFFLINE
Napisano 08 luty 2015 - 11:44
Zawsze można użyć skrzynki na priv
lub
wobleryjaz@gmail.com
#846 OFFLINE
Napisano 14 luty 2015 - 19:51
Nad wodą pewne poruszenie. Uklejki zaczęły pożerać małe bolenie, przez co zrobiły się otyłe i pływają w niższych partiach wody. Dorosłe bolenie tego nie wytrzymują i z wściekłością atakują tłuste uklejasy.
Uklejka 7 SDR "S"
- dł. - 7,0cm
- waga - 10-11gr
- kotwice: 2 x nr 6
- głębokość schodzenia - do ok.3m
Praca - uciekająca w popłochu uklejka, przed "zębami" boleniowymi
Jacek Ukleja po testach. Jak dla mnie rewelacja.
Przede wszystkim to wobler stabilny aż do bólu.Testowałem go w bardzo silnym nurcie z licznymi zwarami.Ukleja nawet w tak trudnych warunkach zachowuje się stabilnie. Wobler pracuje bez względu na siłę nurtu w pozycji poziomej . SDR-y którymi łowiłem dotychczas zawsze miały tendencję iść głową w dół . Praca woblera migotliwa , mocno wyczuwalna nawet podczas prowadzenia z nurtem.Ukleja tak jak pisałem mocno stabilna , co nie znaczy że pracuje jednostajnie i monotonie. Wobler w nurcie odjeżdża na boki , tak jak robi to spłoszona uklejka .Na wodzie stojącej pracuje też bardzo dobrze i nie traci swoich walorów. Właściwości rzutowe jak na 7cm- 10g SDR bardzo dobre. Wobler od czasu do czasu ma jednak tendencje do koziołkowania w powietrzu i wtedy rzuty są wyraźnie krótsze .
Jacek sam jestem ciekawy jak to wszystko przełoży się na łowność woblera , ale na to trzeba jeszcze trochę poczekać.
Na pewno ten wobler to niemal doskonała imitacja spłoszonej i uciekającej uklejki.
Pozwoliłem sobie opisać moje wrażenia w Twoim wątku.Mam nadzieję że pomoże to tym którzy będą szukać SDR-a o pracy boleniowej.
- Dagon i Mariano Mariano lubią to
#847 OFFLINE
Napisano 14 luty 2015 - 22:00
Wszystko się zgadza .
#848 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 11:58
Dobrze,ze kurier steru nie połamał
W jaki rozmiar kotwiczek uzbroiles ?
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 15 luty 2015 - 11:59
#849 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 12:51
2x6
#850 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 13:03
2x6
Dokładnie , klasyka Owner nr 6.
Ciekawe,czy tylko bolki skusi.
Dobrze,ze kurier steru nie połamał
W jaki rozmiar kotwiczek uzbroiles ?
Na zwykłą ukleję 7cm były szczupaki ,sandacze , nawet jeden wąsaty 120cm. To i na SDR-a pewnikiem będą miłe przyłowy.
#851 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 14:20
"...Dobrze,ze kurier steru nie połamał..."
Nieraz zastanawiam się ile to problemów mają co niektórzy, żeby dostać się do woblerów :-).
#852 OFFLINE
#853 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 20:56
Musisz mi odpowiedzieć, bo nie pamiętam jaka była ta do testów. Domyślam się, że Opal Blue.
#854 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 21:07
Opal Blue ?.
Na pierwszym zdjęciu na samym dole . Ja bym to określił malowanie klasyk .
#855 OFFLINE
Napisano 15 luty 2015 - 21:21
Czyli Silver, a takie malowanie to jest normalka. Przecież miałeś już siódemki "SS" w takim malowaniu. Na shallowce może inaczej to wygląda bo ma szerszy bok i przejście jest trochę dłuższe, ale Silver na wszystkich jest tak malowany.
#856 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 10:07
Czyli Silver, a takie malowanie to jest normalka.
Chyba źle zadałem pytanie . Chodziło mi o te trzy różna przejścia w malowaniu Silvera.
#857 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 10:34
Jacek czy takie malowanie można zamawiać dla Ukleja 7 SDR ?
TAK!!!
To jest kolor Silver, którego używam od początku. Na Uklejce 7 nie będzie takiego samego efektu jak na tej Shallow 10cm, bo to inna powierzchnia. Uklejka Shallow 10cm jak na fotce wyżej w 3różnych ujęciach, to można byłoby pokazać jednego woblera pod różnymi kątami i tak to wygląda, ale tego nie da się uzyskać w siódemce, bo będzie trochę mniej widoczne.
Cały czas robię wobki, to nie problem zamówić jedną sztukę w kolorze Silver - . Sprawdzisz, ocenisz.
#858 OFFLINE
Napisano 16 luty 2015 - 10:50
Dzięki za rozwianie wątpliwości .
Szykuję zamówienie na ten rok , dlatego jestem upierdliwy .
#859 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 10:47
Szykuję zamówienie na ten rok , dlatego jestem upierdliwy .
Jestem głęboko zaniepokojony . Jak Ty teraz ustawisz te moje woblery .Wszak od paru dni wszystkie media ostrzegają , że Odra atakuje!!!!! .
Jacek chyba zapracowany ?! Cicho się zrobiło w wątku .
#860 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2015 - 14:34
Jak jest posiłek, to mogę poczytać, zobaczyć co się dzieje .
Jutro zabieram się za te wasze. Teraz mam mały maraton, ale staram się przemycać do roboty takie zamówienia jak twoje .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych